bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Vaša cena: 14,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 15,- € (zľava 50%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny je pútavý a podmanivý knižný sprievodca viac než osemdesiatimi z tých najslávnejších, najvzácnejších a najdôležitejších písomných diel sveta od Zvitkov od Mŕtveho mora po Denník Anny Frankovej, vrátane ručne iluminovaných rukopisov, zásadných tlačených kníh a niektorých z najlepších príkladov ilustrovanej literatúry. Prekrásne spracované kapitoly sledujú vývoj jednotlivých významných diel a dedičstvo, ktoré po sebe zanechali.

Z anglického originálu Books That Changed History (Dorling Kindersley Limited, London 2017) preložila Ivana Krekáňová.

Detaily o knihe

Názov: Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny

Originálny názov: Books That Changed History

Objednávací kód WE204524

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádhera! (Mirka, 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny je nádherne spracovaná publikácia o tom, čo nás, čitateľov, najviac zaujíma. Oboznamuje nás s históriou kníh od prvopočiatkov. Od zvitkov a kódexov prechádzame ku kníhtlači a jej masovému rozšíreniu až po moderné knihy. Publikácia je rozčlenená na 5 prehľadne spracovaných kapitol obohatených o množstvo obrazového materiálu. Spracované sú obdobia od roku 3000 p.n.l. až po súčasnosť. Nájdeme tu staroegyptské Knihy mŕtvych, encyklopédie, rozprávky bratov Grimmovcov, Malého princa, Alicu v krajine zázrakov, Marxov Kapitál, Spinozovu Etiku, Kantovu Kritiku čistého rozumu. Che Guevara sa strieda s Hitlerom a Kerouacom, Milenec Lady Chatterleyovej s Denníkom Anny Frankovej. Spomenuté sú naozaj snáď všetky knihy, ktoré ovplyvnili svetovú literatúru a kultúru. Pri jednotlivých dielach sú uvedené medailóny autorov a krátke texty so zaujímavosťami (napr. o farebnom kódovaní pri ilustráciách v knihe Čarodejník z krajiny Oz alebo o zrkadlovom písme typickom pre Leonarda da Vinciho). Kniha má encyklopedický charakter a nie je potrebné čítať ju chronologicky. Okrem textov veľmi oceňujem nielen grafické spracovanie, ale aj kvalitný papier. Je radosť si v nej listovať a nasávať informácie o dielach, ktoré som už čítala, ale aj o tých, ktoré sa na mojom čitateľskom zozname ocitli práve vďaka tunajšej zmienke o nich. Viac takýchto kníh!

Encyklopédia o knihách (Katarína Krupeľáková, 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekne a prehľadne spracované dielo o knihách, ktoré ovplyvnili dejiny, literatúru či zmýšľanie ľudí od najstarších čias po súčasnosť. Oceňujem nápad vytvoriť takúto prácu.

velmi zaujimava (mishenka, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha na mna vybehla ako Kniha dna a hned ma oslovila a kupila som ju. A veru, nelutujem. Prekvapilo ma, aka je velka a nadherne ilustrovana. Je plna ukazok z povodnych knih, informacii, vsetko je to podane zaujmavym sposobom. Ozaj must have kazdej kniznice :)

Kniha o knihách (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo môže byť pre knihomoľa viac potešujúce, ako čítať knihu o knihách? Táto krásna publikácia je akousi pomyselnou "Bibliou" pre všetkých milovníkov kníh. Chronologicky čitateľa sprevádza najvýznamnejšími knihami z rôznych kútov a období sveta. Náučný text je pre lepšiu predstavu doplnený ilustráciami a fotkami, ktoré pre mňa zvýšili výpovednú hodnotu knihy. Každé obdobie som si dávkovala postupne a mala som z nej neskutočný pôžitok. Najviac ma potešili stránky venované Alici v Krajine zázrakov, ktorú zbožňujem vo všetkých podobách. Na svoje si prídu aj milovníci Malého princa, či Denníka Anny Frankovej a mnoho ďalších. Na knihe ma veľmi prekvapila jej hmotnosť, nečakala som, že bude tak ťažká. "Knihy, ktoré ovplyvnili dejiny" by nemali chýbať vo výbave žiadneho knihožrúta a ja to vidím aj ako praktický darček pre svojich najbližších, ktorí knihy milujú, ak neviete, po ktorej knihe konkrétne ich srdiečko túži. Za mňa to je TOP voľba.

Kniha o knihách (Som čitateľ, 13.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doba sa mení a knihy s ňou. Autori tohto diela sa rozhodli ukázať nám, ako sa najznámejšie, najvplyvnejšie a najvýznamnejšie kúsky literárnej tvorby menili spolu s okolitým svetom. Prečítať si môžete o Staroegyptských Knihách mŕtvych, o Knihe posledného súdu, o Danteho Božskej komédii, Alici v krajine zázrakov či Všeobecnej teórii relativity. Autori ponúkajú široký záber žánrov, takže ulahodiť môžu snáď každému. Verím, že každý si v tomto knižnom poklade nájde to svoje.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x