bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osudy osobností Slovenska

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osudy osobností Slovenska

História Slovenska, malej a pomerne mladej krajiny, je plná výnimočných osobností, ktoré svojimi jedinečnými vynálezmi, objavmi, hudobnými, výtvarnými, literárnymi, divadelnými dielami, športovými či inými výkonmi obohatili a posunuli našu spoločnosť.


Táto výpravná, bohato ilustrovaná publikácia, mapuje zaujímavé životné osudy 200 vybraných velikánov slovenských dejín, ktorých dielo zaujalo už počas ich života, ešte viac rezonuje po rokoch, a nie raz prekročilo hranice Slovenska a Európy.


Autor, prof. PhDr. Jozef Leikert, PhD., sa vracia k biografiám, ktoré vydal už pred desiatimi rokmi. Odvtedy sa však uzatvorilo dielo ďalších vynikajúcich Slovákov, z ktorých viacerým venoval nové strany v tejto knihe. Krátkymi esejistickými príbehmi približuje našich jedinečných rodákov takých, akí naozaj boli, bez zbytočného preceňovania či zatracovania. Pútavé rozprávanie dopĺňa množstvo exkluzívnych a málo známych fotografií.

Detaily o knihe

Názov: Osudy osobností Slovenska

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Človek je subjektom i objektom dejín, ich tvorcom i stvárňovateľom, ale neraz sa stáva aj obeťou dejín. Tak je to aj s osobnosťami, ktorým sa venujeme v tejto knihe. Zaradili sme do nej dvesto výnimočných ľudí, ktorí sa natrvalo zapísali do histórie našej krajiny a zarezonovali aj vo svete. Prežili zaujímavý, plodný život, zažili sklamania i radosti, ktoré osud každému nadeľuje, ale statočne sa so všetkým vyrovnávali. Môžu nám byť príkladom tvorivosti, pracovitosti a najmä nesmierneho odhodlania niečo dokázať. Krátke eseje o nich sú silnými príbehmi, ktorými nahliadame do minulosti aj pre poznanie súčasnosti. Lebo nič netrvá roky, iba spomienka trvá veky a prináša nám to, čo dávno nie je...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x