bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anna a francúzsky bozk

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anna a francúzsky bozk


ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy ANNA A FRANCÚZSKY BOZK:


Sedemnásťročná Anna sa cíti podvedená. Rodičia ju poslali na ročné štúdium do Paríža - na opačný koniec sveta, do neznámej krajiny, hoci nevie ani slovko po francúzsky. Opúšťa priateľov, črtajúci sa vzťah aj pohodlný americký život, aby začala od základov. Paríž je mestom nevídaných možností, za iných okolností by ju očaril, ale bez svojich najbližších a znalosti jazyka je ako stratená. Rozhodne sa aspoň vyťažiť z pobytu čo najviac a priblížiť sa k svojmu dlhoročnému snu. Pomocnú ruku jej podá šarmantný, bystrý, vtipný spolužiak Étienne. Skrátka chlapec, ktorý má všetko. Žiaľ, aj priateľku. Anna síce verí, že doma na ňu čaká ten pravý, no ani Étienne ju nenecháva chladnou. Napokon, v meste zamilovaných sa láske ťažko odoláva.

Z anglického originálu Anna and the French Kiss (Dutton Books, USA 2010) preložila Katarína Figová.

Detaily o knihe

Názov: Anna a francúzsky bozk

Originálny názov: Anna and the French Kiss

Objednávací kód NA204465

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Anna a francúzsky bozk (Zuzana Hanicová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si vybrala ako odmenu v súťaži "Kniha za koment". Páčila sa mi obálka aj názov a zaujal ma popis knihy. Svoj výber neľutujem a určite odporúčam aj ostatným, ktorý si chcú prečítať pekný jednoduchý príbeh. Je to super oddychová knižka o Anne, ktorú pošle otec z Ameriky do školy v Paríži a ona prichádza o svoj domov a kamarátov a odchádza do krajiny kde nikoho nepozná a dokonca ani nevie jazyk. Autorka výborne popisuje jej pocity z nových miest, novej školy, nových situácií a ľudí. Postupne si na svoj nový život zvyká, ale aj napriek tomu sa nevie dočkať prázdnin, kedy pôjde konečne aspoň na chvíľu domov. Ale za ten čas, čo bola preč sa toho doma veľa zmenilo a ona sa tam zrazu vôbec necíti ako doma. Ale doma sa necíti ani v Paríži. Jej starí kamaráti už nie sú jej kamarátmi a s tými novými z Paríža to celé skazila ako sa len dalo. A k tomu všetkému sa ešte aj zamiluje do niekoho, do koho by sa zamilovať nemala...

Anna a francúzsky bozk (Valéria Lauková, 20.8.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vedeli ste, že francúzske slovo áno, sa píše oui a nie wee? :D Aj takéto problémy mala Anna ,keďže ju jej otec prevelil na maturitný ročník do Francúzska, z rodného amerického mestečka. Po francúzsky ani necekla a predsa sa v Paríži nestratila. Bola plná obáv, ale prijala ju medzi seba úžasná skupinka kamarátov. Postava Anny bola veľmi sympatická rovnako a ako nový kamarát Étienne St. Claire. Mimochodom, nádherné meno škoda, že ho všetci volali priezviskom. Okrem priateľstva a typických problémov mladých ľudí, nám autorka jednoduchým a krásnym štýlom opísala parížske uličky a pamiatky. Perkins píše nenásilným spôsobom, s humorom, jazykom mladých, dokonale vystihuje ich myšlienkové pochody a trápenia. Vnútorné monológy Anny boli neraz úsmevné, rovnako ako nahlas vyslovené hlášky. Moje vekové odporúčanie je od 13 rokov ,pretože áno, dá sa napísať young adult contemporary s absenciou sexuálnych scénok. Perkins to vie a ja to veľmi oceňujem. Tento pomaly sa rozvíjajúci príbeh bol milý, vtipný, plný klišé(ale kto nemá rád klišé, nečíta tento žáner ;D), Paríža, ale aj trápení s rodinou a láskou. Ja som ešte pár dní po dočítaní rozmýšľala nad Annou a Étiennom-pre mňa (zatiaľ)najlepšia zahraničná kniha tohto žánru za rok 2021. +A čo mi bolo na Anne veľmi sympatické? Jej sen stať sa profesionálnou filmovou recenzentkou\ kritičkou a to,ako sa snažila tento sen splniť a aj jej vášeň pre kinematografiu a znalosť najmä (,no nielen) filmovej klasiky

Anna a francúzsky bozk (Cyril, 29.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anna a francúzsky bozk ma príjemne prekvapila. Je plná francúzskej atmosféry a autorka vás svojím štýlom písania až na toto miesto prenesie. Obľúbil som si väčšinu postáv, Anna bola veľmi príjemná hlavná hrdinka, ktorá bola hlavne ľudská, čo oceňujem. Páčila sa mi aj tématika filmu, čo je tiež pekné ,,okorenenie" deju. Objavujú sa tu aj ťažšie témy, no kniha sa čítala ľahko a rýchlo. Ja som sa pri nej bavil a môžem ju len a len doporučiť. Fantastické víkendové, oddychové čítanie!

skvelá oddychovka (Slávka Beňáková, 2.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám prečítanú ďalšiu knihu z kategórie young adult. A aj keď ja do tejto kategórie už nepatrí tak keď ma sledujete viete, že takéto knihy si vždy rada prečítam. Pred vydaním tejto knihy som videla na ňu celkom dobre ohlasy na internete a tak som sa na ňu aj tešila. Musím sa priznať, že mňa kniha vôbec nesklamala. Dostala som od nej presne to čo očakávam od dobrej young adultovky. Išlo o krásny romanticky príbeh dvoch mladých ľudí, kde láska je na začiatku a v takomto veku krásna a nevinná. Páčilo sa mi autorka v knihe opísala romantiku, ale aj silu priateľstvo. Celá tá partia a to ako medzi seba prijali novú Annu bola skvelá. Pred začatím čítania som bola veľmi zvedavá ako sa autorka popasovala s opisom Paríža v ktorom sa dej odohráva, no a aj v tomto smere som bola nadšená. Autorka to skvelé zapracovala do deja, spomenula tam všetky dôležité pamiatky a to bez toho aby ste mali pocit že čítate cestovateľskú príručku. Proste bolo to úplne take prirodzené a zároveň to aj čitateľa láka pozrieť sa na všetky tieto miesta. Táto kniha je presne to čo si predstavujem ako dobrú knihu pre mladých čitateľov, ktorí siahnu po knihách YA. Proste krásny romantický príbeh bez erotiky pri ktorom si super oddychnete.

Perfektná YA oddychovka (Michaela Zamari, 12.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek pozitívnym prvým recenziám som sa do knihy púšťala bez veľkých očakávaní. Ak mám byť úprimná, skôr som sa obávala, či mi young adultovka sadne. To ma však veľmi rýchlo prešlo, lebo keď raz zabrdnem s písaním aj do tohto žánru, možno to bude práve vďaka Stephanie Perkins a tejto jej skvelej oddychovke.  Pokiaľ hovorím o oddychovke, myslím tým pútavý a jednoduchý príbeh, vďaka ktorému vždy zabudnem na realitu a neviem sa dočkať, ako sa do príbehu znovu začítam. Ak nemám dostatok času dať ho na jeden nádych, čo by v prípade tejto romantickej chuťovky bolo ľahko splniteľné. Ja som s ňou strávila 3 dni. Perfektné 3 dni. A spolu s Annou a Étiennom som si užila aj Paríž. Práve túto črtu považujem za najväčšie plus. Z vlastnej skúsenosti viem, že nie je jednoduché skĺbiť čarovné turistické zážitky s príbehom hlavných postáv, aby to omylom neskĺzlo do otravného cestopisu. Tu nič také nehrozilo, autorka nenútene približuje krásy mesta a v mojich očiach vďaka tomu Paríž jednoznačne stúpla. Do deja vidíte len cez pohľad Anny, no jej myšlienkové pochody a komentáre ma veľakrát pobavili rovnako ako vyslovené hlášky. A Étienne St. Clair, to je stelesnenie dokonalého hlavného hrdinu. Dokopy to bolo také milé, že ešte teraz sa usmievam ako slniečko na hnoji (hoci fakt čudné prirovnanie) a po trileroch mi táto novinka extrémne padla vhod. Zmazala by som v nej asi tak 15 % zo záverečných hádok, ale to je úplne jediná drobnosť, čo viem knihe vytknúť. Inak to bola čistá spokojnosť. V knihe nájdete okrem lásky a cestovania aj silu priateľstva, decentne vykreslený osobnostný rast hlavných hrdinov a študentské časy plné problémov, ktoré človeka nútia hľadať správne riešenia. Ak nepotrebujete erotiku a oceníte vášeň a zamilované začiatky u mladých dospelákov, neváhajte a ja vám už teraz prajem minimálne také príjemné čítanie, aké som si užila ja. 

Anna v Paríži (luckylady.stories, 8.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keďže v zahraničí je táto kniha dosť populárna, veľmi som sa na ňu tešila v slovenskom preklade. Musím veľmi vyzdvihnúť obálku, ktorá je náádherná. Autorka má super štýl písania, pretože sa mi to čítalo veľmi dobre, bavilo ma to, kniha sa čítala rýchlo a len som otáčala stranu za stranou, oceňujem aj krátke kapitoly. Pre mňa toto dielo bolo veľmi milé, super čítanie pre mladé dievčatá a takto nejak si predstavujem pekné čítanie pre dievčatá v mladom veku. Autorka skvele spracovala aj Paríž, nenútenými opismi krásne opísala mesto, rôzne pamiatky a miesta, žiadny štýl cestopisu. Veľmi som si obľúbila hlavné postavy, Anna sa mi páčila, a St. Clair bol och joj taký super chalanisko. Veľmi sa mi táto dvojka páčila, veľmi pekný vývoj vzťahu cez priateľstvo. Nádherné dialógy, mohli sa rozprávať o čomkoľvek, sadli si a tak by to malo byť. Zároveň to iskrilo a záver bol krásny. Trošku som tam mala v pozadí morálny problém, že St. Clair mal priateľku, ale no čert to vem. :D Obľúbila som si aj vedľajšie postavy, páčila sa mi celková partia, Amandu a Dava by som najradšej zahlušila. :D Inak super čítanie, oddychová knižka, pri ktorej budete mať úsmev na perách a prečítate ju za kratučký čas, pretože vás to bude baviť. Pre niekoho to môže byť trošku klišé, predvídateľné, ale mňa to veľmi potešilo a páčilo sa mi to. Určite odporúčam mladším čitateľom, ale aj starším dospelým, ktorých táto nenáročná knižka určite poteší a zahreje na duši.

Na vlastnú päsť v meste lásky a módy (Dominik, 8.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci kniha Anna a francúzsky bozk neprináša nič prevratné, ide o milé a oddychové čítanie, ktoré vám dozaista spríjemní blížiace sa jarné dni. Stephanie Perkins zápletku postavila na jednoduchosti a príbeh rozpovedala naozaj chytľavo. Vystupovaním Anny, myšlienkovými pochodmi a v neposlednom rade aj uveriteľným slovníkom sa priblížila cieľovej skupine čitateliek a čitateľov. V románe nechýbajú ani opisy Francúzska, ktoré však Anna podáva svojským spôsobom: tak, ako Paríž sama vnímala.

Navštívte Paríž s Annou (Veronika, 7.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pod krásnou knižnou obálkou sa schováva ešte krajší príbeh dvoch mladých ľudí, ktorý som si užívala s každým ďalším napísaným slovom. Jemné, nežné, vtipné a prosto milé čítanie, si zamilujú nie len mladšie ročníky, pre ktoré je kniha určená, ale spokojne aj tie staršie, ktoré majú chuť na príjemnú oddychovku z metropoly lásky, z Paríža. . Sedemnásťročná Anna, je rodičmi odvezená z Atlanty, kde žije, do prestížnej školy v Paríži. Nová škola, nové mesto, nový jazyk, nový ľudia a nové prostredie, ktoré jej naháňajú hrôzu, čoskoro vystrieda priateľská skupinka študentov a tí jej tento skok do neznáma uľahčia. V tejto veselej skupinke sa stretávame s rôznymi vzťahmi, ale priateľstvo je vždy to najpevnejšie a najkrajšie puto, aké si vedia ľudia medzi sebou vybudovať, no vie prerásť aj v niečo silnejšie a emotívnejšie. Existuje aj cesta späť? Šarmantný, bystrý a vtipný Étienne otrasie základmi nie jednej mladej dámy a Anna nie je žiadnou výnimkou, ale nič nie je také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. . Autorkin štýl písania mi vyslovene sadol. Jej neprehnané a zároveň úplne postačujúce beletrické opisy mesta boli krásne a ja som sa častokrát zasnívala. Nechýbal trefný zmysel pre humor, ktorý oživil dialógy. Aj vystupovanie mladých ľudí autorka vystihla, pretože vo veku 17-18 rokov, ešte veľa z nás nevie, čo chce, kam smeruje a to je v poriadku. . Ja musím toto milé dielko len a len odporúčať každému, kto má chuť navštíviť Paríž, poprechádzať sa okolo Seiny, navštíviť roztomilé malé kiná a zažiť s Annou jej jeden rok, plný zmien, nových objavov a lásky.

Skvelá YA romantika (Kristy.Books, 4.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anna a francúzsky bozk je presne ten typ romantických YA príbehov, ktoré zbožňujem. Tento príbeh mi vážne sadol, nedokázala som sa od neho odtrhnúť a dychtivo som otáčala jednu stránku za druhou. Autorka má naozaj príjemný štýl, ktorý sa ľahko a dobre číta. Celý čas som sa musela prihlúplo usmievať. Prostredie Paríža tiež dodáva príbehu určité čaro. Anna mi bola sympatická, aj keď som niekedy prevracala očami nad jej (detským) správaním. Občas by stačil len úprimný rozhovor a zabránilo by sa toľkým nedorozumeniam. Zo začiatku mi jej bolo trochu ľúto, sama neviem, ako by som dokázala prežiť v úplne neznámom prostredí, ďaleko od rodiny, ale časom si dokázala poradiť. Étienna som si tiež hneď obľúbila, je šarmantný, vtipný, múdry, aj keď mal svoje muchy a niektoré situácie (ohľadom dievčat vo svojom okolí) nezvládol práve najlepšie. Sem-tam som mala pocit, že sa točíme v začarovanom kruhu a chcela som zakričať na postavy, nech sa konečne na rovinu porozprávajú. Jeho otec bol otrasný, nikdy nepochopím, ako sa niekto môže takto správať k svojmu dieťaťu (vlastne k celej rodine). Páčili sa mi aj ich ďalší kamaráti, bola to zábavná skupinka. Samozrejme, nechýbajú ani stredoškolské mrchy a nejaká teenagerská dráma, bez toho by to nešlo. S príbehom som bola spokojná a odporúčam ho všetkým milovníkom YA. Dúfam, že sa dočkáme prekladu aj ostatných kníh z tejto série.

Aj ja chcem byť v Paríži... (Kristína D., 4.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi milá kniha. Povedala by som, že ma prekvapila väčšmi než som čakala, pretože za posledné roky som si k tomuto žánru už vytvorila isté predsudky. Keďže som však po Anne a jej bozku túžila už od nejakých trinástich rokov, dala som jej šancu. A vyplatilo sa. Kniha je zábavná, milá, oddychová a veľmi pekná. Celý čas som túžila byť spolu s Annou v Paríži a objavovať jeho prekrásne miesta s jej novými priateľmi. Držala som jej palce, hnevala sa na ňu, pretože ako to už býva... vedela narobiť hlúposti. No celý čas som si čítanie užívala a rozhodne verím, že sa príbeh zapáči aj vám :).

Milé (RH, 20.2.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďalšia YA z dielne YOLI pre mladých a nielen pre nich. Keďže bol minulý víkend Valentín, tak som si povedala, že trochu romantiky na spestrenie nezaškodí a tak som sa vrhla na túto novinku na našom knižnom trhu i keď až taká novinka to nie je, keďže táto kniha uzrela svetlo sveta už pred jedenástimi rokmi, takže je to taká kniha “teenager”. Apropó teenager! Aká som len rada, že už nie som vo veku hlavných protagonistov! I keď dospievanie je čarovné, ale to neustále zmietanie sa medzi opačnými pólmi: má ma rád, nemá ma rád, on má frajerku, ja chcem niekoho iného, chcem ho pobozkať - nemôžem ho pobozkať, čo povedia kamoši... je predsa len tak trochu únavné. Ale povedzme si čo-to k deju: Sedemnásťročnú Annu vyšlú rodičia do Paríža, aby tam absolvovala posledný ročník strednej školy. Anna sa cíti byť podvedená, veď kvôli rozhodnutiu rodičov musí opustiť kamarátov z maturitného ročníka, vzdať sa koncoročného plesu a takisto doma zostáva i chalan o ktorom si myslela, že nepotrvá dlho a budú spolu chodiť. Namiesto toho uviazne v Paríži, v meste, ktorého rečou vôbec nehovorí a kde nikoho nepozná. Avšak získať si nových priateľov nie je až také problematické ako sa spočiatku zdá a i jazykovú bariéru zvláda lepšie ako by sme čakali. Pomocnú ruku jej podá šarmantný spolužiak Étiene, ktorého všetci volajú St. Clair a do ktorého je zbláznená azda každá baba na škole. Má to však jeden háčik, tento idol všetkých teenagerských dievčenských sŕdc je zadaný! To mu však nebráni, aby svoju novú spolužiačku Annu zoznámil s Parížom, povodil ju po mnohých parížskych pamiatkach - Panteón, Notre-Dame... alebo aby viedli siahodlhé rozhovory o spisovateľoch či básnikoch. A tak sa Anna čím ďalej, tým menej cíti byť len obyčajným americkým turistom, ktorých možno spoznať podľa bielych tenisiek - asi tak ako Čechov podľa bielych ponožiek v sandáloch! Dej veľa zápletiek nemá, veď v podstate to má byť oddychové čítanie - hoci keď tak nad tým rozmýšľam, tak pre mnohé 14-15 ročné dievčatá môžu byť tieto vzťahové sínusoidy riadnym adrenalínom! Ale... Nájdu sa tu i zaujímavé myšlienky typu: “Je možné, že domov nie je miesto, ale osoba?” No chcela by som spomenúť ešte jednu vec, ktorá mi k tejto knihe vôbec nesedela a bola pre mňa rušivým elementom: použitie jednej, síce jedinej, ale o to viac do očí bijúcej nadávky! Predstavte si situáciu: Anna spadne a sama pre seba si povie: “Och, bože, FAKT som drbnutá!” Ako naozaj?! Na mieste, kde sa v pohode dalo použiť “FAKT som krava”, alebo hocijaký iný ekvivalent, ktorý by tu nepôsobil ako päsť na oko alebo soľ do kávy...?!Vo všeobecnosti s nadávkami a vulgarizmami problémy nemám, ale sem sa FAKT nehodila! Neviem, či to bolo takto aj v originálnej verzii, alebo prekladateľka iba chcela, aby to bolo in a priblížiť jazyk dnešnej mládeži, ale k postave samotnej a vôbec ku kontextu mi to nesedelo. Už som čítala mnoho kníh, kde nadávky a vulgarizmy boli bežnou súčasťou medziľudskej/teenagerskej komunikácie, ale ich použitie za každú cenu môže byť podľa môjho názoru občas kontraproduktívne. Celkovo to bola “milá” kniha, ktorá tých skúsenejších vráti do čias mladosti a tým mladším ukáže, že nie všetko je také zlé ako sa najprv javí, alebo že dobrí priatelia sú niekedy osožnejší ako mať tučné bankové konto alebo zazobaných rodičov. Takže, kto si chce trochu oddýchnuť a odosobniť sa od problémov všedných dní, nech sa páči, začítajte sa!
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stalo sa to len raz. Posledný večer v práci bol aj mojím posledným večerom pred odchodom do Francúzska. Čas sa vliekol a väčšinu večera sme sedeli sami vo vestibule. Možno to bolo tým, že to bola moja posledná zmena, možno tým, že sa neuvidíme ďalšie štyri mesiace, možno tým, že to vyzeralo ako posledná šanca – nech už bol dôvod akýkoľvek, zariskovali sme. Boli sme odvážni. Flirtovanie sa celý večer stupňovalo, a keď bol čas ísť domov, nemohli sme sa rozlúčiť. Len sme... naťahovali rozhovor.
A potom konečne povedal, že mu budem chýbať.
A potom ma pod bzučiacim neónovým pútačom konečne pobozkal.
A potom som odišla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x