bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Proti zločinu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Proti zločinu

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy PROTI ZLOČINU:

Kde nie je telo, tam nie je možné dokázať vraždu. Taká bola na Slovensku prax. Aj takzvaní kyselinári si mysleli, že spáchali dokonalý zločin. Svoje obete rozpustili v kyseline sírovej, nezostalo z nich nič, len hustá tmavočervená tekutina. Prípad ako z hororu zverilo vedenie Generálnej prokuratúry SR vtedy už ostrieľanej prokurátorke Eve Mišíkovej a kyselinári aj vďaka nej skončili za mrežami.

Mišíková sa od začiatku svojej kariéry učila u tých najlepších v odbore a navyše mala inštinkt na odhaľovanie zločinu. Kvôli usvedčeniu mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka nechala policajtov hodiny prehrabávať haldy starej sutiny za hotelom Gerlach, kde  pred mnohými rokmi  odrezali hlavu Slivenskému. Po rekonštrukcii Kubašiakovej vraždy neomylne ukázala na jedného z páchateľov, ponúkla mu spoluprácu a on pomohol odhaliť nebezpečný gang, zložený z bývalých aj aktívnych policajtov. Prokurátorka Mišíková sa v podsvetí stala pojmom. Kdekto ju nenávidel, tajné zložky proti nej intrigovali. Strach občas prepadol aj ju, ale snažila sa nedať ho najavo.

Táto kniha je výpoveďou o jej profesionálnom i osobnom živote, no ponúka čitateľovi aj širší kontext prípadov, na ktorých pracovala.

 

Dostupné verzie titulu

Proti zločinu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Proti zločinu

Objednávací kód NA204461

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

najznámejšie kauzy, ktoré otriasli Slovenskom. Alebo ako podsvetie a biele goliere zničili jeden krásny štát (Tatiana, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak Vás zaujíma pozadie našej justície, vyšetrovacích zložiek či zaujímavé prepojenia medzi vplyvnými osobami na slovenskej politickej scéne i v podnikateľských kruhoch (ak to tak môžem nazvať), tak ani neváhajte. Okrem zaujímavosti zo súkromného života bývalej pani prokurátorky sa autorské duo venuje aj najtemnejším kapitolám v živote nášho štátu. Eva Mišíková totižto výrazne participovala pri vyšetrovaní najznámejších káuz, ktoré otriasli celým Slovenskom a ich následnom dokazovaní. Spomeniem napríklad: usvedčenie Mikuláša Černáka, vraždu Jána Kubašiaka, kauzu "Kyselinári",vyčínanie bytovej mafie, vydieračov a "policajných gangov", škandalózne prepustenie a útek Karola Mella a mnohé iné... Z mnohých skutočností mi počas čítania behal mráz po chrbte. Tieto prípady si pamätám, hoci niektoré len hmlisto, keďže som v čase ich páchania a dokazovania bola ešte dieťa. Tiež ma zarazilo a úprimne vo mne vzudilo aj obrovský rešpekt, koľko odvahy musela v sebe pani prokurátorka nájsť, aby dokázala bojovať za spravodlivosť aj vtedy, ak jej to jej nadriadení neuľahčovali. Myslím, že práve v tomto čase, kedy sa na svetlo sveta dostávajú "veľmi zaujímve prepojenia", špinavosti, arogancia mocných, ktorí roky terorizovali a vyciciavali tento štát je táto kniha veľkým prínosom. Zarážajúce je, že hoci žijeme v takom malom a relatívne mladom štáte, tak aj tu stále funguje akýsi štát v štáte a sila peňazí hrá obrovskú rolu. Až takú, že donúti človeka k otrasným a neľudským činom. Od špinavých a krvavých mafiánskych praktík až po sofistikované rafinované obohacovanie. Súčasťou knihy je aj bohatá obrazová príloha s fotkami z miest činu či policajných rekonštrukcií zločinov. Zaujímavé sú aj úryvky z listov, ktoré pani Mišíková dostala od väzňov či úsmevné zápisky zo súdnych spisov. Mňa osobne najviac zaujalo pozadie a dokazovanie kauzy Kyselinári. Veru, aj hociktorý renomovaný hollywoodsky scenárista by mal asi problém vymyslieť niečo tak prešpekulované a neuveriteľné. Aby som nezabudla - ak Vás tiež zaujímajú pikošky všeho druhu zo slovenskej "kriminálnej minulosti i súčasnosti" dávam do pozornosti aj knihy Antona Heretika - napríklad Zlo alebo Forenzná psychológia. Ďalšou kapitolou, ktorá vo mne vzbudila veľký záujem bola posledná kapitola Bremeno tajomstiev. Ide o kapitolu, kde pani Mišíková odhaľuje prečo odišla z funkcie. Niet sa čo čudovať, niekedy je totiž ťažké bojovať s veternými mlynmi a prehnanými ambíciami. Nakoniec - aj tak pravda vyšla na povrch... A to je len špička ľadovca. Ešte veľa skutočností, totiž určite čaká na svoje odhalenie a rozbúrenie tichých vôd... 5/5 Oceňujem najmä spôsob, akým je kniha napísaná, rozdelenie kapitol, nadväzovanie. Knihu bez obáv "schrumete" aj na jedno dlhšie posedenie a je vhodná aj pre čitateľa, ktorý nemá právnické vzdelanie - je totiž napísaná štýlom veľmi prijateľným pre väčšinu čitateľov.

Vynikajúca kniha (Monika Karolová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prokurátorka Eva Mišíková sa rozhodla podeliť sa s nami o čo to zo svojho súkromia, no hlavne v knihe Proti zločinu porozprávala o niektorých známych prípadoch, ktoré jej boli pridelené. Kto si chce prečítať niečo viac o kyselinároch, aký je podľa pani Mišíkovej Černák a ako sa dostal za mreže, o gangu aktívnych aj bývalých policajtov a kukláčov, ktorí sa rozhodli prilepšiť si vykradaním, vydieranìm, únosami ... Smutne známy prípad vraždy Jána Kubašiaka je tiež činom tejto arogantnej bandy, ktorej sa táto žena rozhodla stúpiť na krk. Neobišla ani vlastné vody a hovorí nielen o fungovaní na prokuratúre, ale aj aké to bolo pracovať s pre verejnosť myslím už teraz pomerne známymi Trnkom alebo Šufliarskym. Kniha obsahuje aj viacero obrázkov z fotodokumentácie niektorých spomínaných prípadov a tiež fotky zo súkromia. Za mňa pútavé čítanie a určite odporúčam každému, kto sa zaujíma o kriminálne kauzy, ktoré rezonovali našou krajinou.

Evička je super (Vladimír B., 24.10.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavé čítanie od veľmi zaujímavej a inteligentnej a nesmierne vtipnej ženy s veľkým zmyslom pre spravodlivosť ...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

O pár týždňov zavolal Lomjanský Skútra na družstvo. So slovami „pozri, čo ostalo z inžiniera“ ho zaviedol k veľkej tisíclitrovej kadi na hrozno. Skúter do nej hľadel, išiel si oči vyočiť, no stále videl len spenenú tmavočervenú hmotu, ani len náznak, že obsahom kade je ľudské telo. Aj Lomjanský sa ohromene díval do kade a vzrušene rozprával: „Šitta a Kákoni dali inžinierovi zopár rán kladivom do hlavy, potom ho hodili do kade. Ako naňho liali kyselinu, otvoril sa mu bok.“ Lomjanský pristúpil ku Skútrovi a s vyvalenými očami, akoby sám nechcel veriť tomu, čo vraví, šepol: „Videl som mu rebrá.“ Úlohou Lomjanského a Skútra bolo zbaviť sa zapáchajúcej hmoty.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x