bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Choroba ako cesta

Vydavateľ: Citadella SK (Citadella SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:54

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Choroba ako cesta

Autori Thorwald Dethlefsen a Ruediger Dahlke v tomto Ruediger Dahlke prelomovom diele ukazujú čitateľom cestu k hlbšiemu pochopeniu podstaty choroby. Podľa autorov neexistujú rozmanité choroby, ktoré by boli viac alebo menej liečiteľné, ale iba jedna choroba. Táto choroba neoddeliteľne patrí k všeobecnému „chorobnému stavu“ človeka. Prejavuje sa rozličnými telesnými a duševnými príznakmi, sprevádza človeka po celý život a nakoniec vyústi do jeho smrti. Patrí k životu rovnako ako vzduch a signalizuje, že človek žije v strese a nepohode, ktorých príznaky sa buď nedajú odstrániť vôbec, alebo len na určitý čas pomocou liekov a operácií. Choroba ako cesta nás učí, že všetky telesné ochorenia – od infekcií, bolesti hlavy, srdcových a tráviacich ťažkostí až po rakovinu a AIDS – sú v konečnom dôsledku iba príznakmi, ktoré nám sprostredkúvajú cenné posolstvo z našej duševnej sféry, a dáva nám podnet, aby sme objavili sami seba.

Thorwald Dethlefsen bol diplomovaný psychológ, psychoterapeut a jeden z najznámejších zástancov ezoterickej psychológie. Od roku 1973 stál na čele Súkromného inštitútu pre nezvyčajnú psychológiu v Mníchove. Prostredníctvom svojich bestsellerov Choroba ako cesta (v spolupráci s Ruedigerom Dahlkem) a Osud ako šanca oslovil milióny čitateľov v nemčine a ďalších svetových jazykoch. Objavil základný vzorec, ktorý sa skrýva za osudom každého z nás: Človek žije v polarite a koná medzi pocitom viny a túžbou po celistvosti. Vykúpenie však dosiahne až vtedy, keď sa naučí kráčať po ceste k sebe samému. Thorwald Dethlefsen zomrel koncom roku 2010 v kruhu najbližšej rodiny.

Ruediger Dahlke vyštudoval medicínu v Mníchove. Po vysokej škole absolvoval rozširujúce štúdium prírodného liečiteľstva a navyše získal rozsiahle vedomosti o rozličných smeroch psychoterapie. Pracoval ako psychoterapeut (venoval sa napr. reinkarnačnej terapii), lekár prírodného liečiteľstva a organizoval rozličné kurzy zamerané na pôst a meditáciu.

Detaily o knihe

Názov: Choroba ako cesta

Objednávací kód NA613824

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x