bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Trhlina v stvorení

Vydavateľ: Citadella SK (Citadella SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:340
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:59

Lepšia cena: 12,60 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,- €
Ušetríte: 2,10 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Trhlina v stvorení

Trhlina v stvorení je silným svedectvom o role zvedavosti a húževnatosti vo vedeckom výskume, a tiež naliehavou žiadosťou slávnych biológov, ktorých objav nám umožnil prepísať kód života. Budúcnosť máme vo svojich rukách ako nikdy predtým, a táto kniha ako žiadna iná vysvetľuje, čo všetko je v stávke.
GEORGE LUCAS, filmový producent

Trhlina v stvorení je naliehavá, strhujúca a nekonečne fascinujúca cesta minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou jedného z najvýznamnejších objavov biológie. Kombinujúc pohľady do hlbokej histórie, osobné rozprávanie a vedecké údaje Doudnaová a Sternberg s okázalou úprimnosťou a jasnosťou oživujú príbeh CRISPR a ´úpravy génov´. Tejto knihe je súdené stať sa okamžite klasikou. Ak chcete pochopiť našu biologickú budúcnosť, prečítajte si ju a porozumejte jej dosahom.
SIDDHARTHA MUKHERJEE, nositeľ Pullitzerovej ceny, autor bestsellerov Gén a Vládkyňa všetkých chorôb

Technológia úpravy génov bude najdôležitejším pokrokom našej doby, tým, ktorý bude vytvárať úžasné príležitosti a tiež prinášať desivé morálne výzvy. V tradícii knihy Tajomstvo DNA (The Double Helix), jednej z priekopníčok odboru, opisuje vzrušujúci spoločný a súťaživý lov na kľúčový objav a to, čo veští pre našu budúcnosť.
WALTER ISAACSON, autor bestsellerov Steve Jobs, Einstein a Inovátori

Trhlina v stvorení od jednej z najväčších priekopníčok vo vede, je súčasne radostná aj desivá. Jennifer Doudnaová a jej spoluautor Sam Sternberg nás vyzývajú čeliť možným nebezpečenstvám úpravy génov, napriek tomu, že využívame jej neuveriteľný potenciál. Táto kniha je automapou k našej budúcnosti.
ARIANNA HUFFINGTONOVÁ, autorka bestsellerov Uspieť a Spánková revolúcia

Jennifer Doudnaová je skutočnou priekopníčkou, ktorá postavila most medzi základnou vedou o CRISPR a jej rozmanitými aplikáciami v poľnohospodárstve a medicíne. Trhlinou v stvorení vytvorila, v spolupráci so Samom Sternbergom, krásne napísanú knihu, ktorej čítanie je vysloveným pôžitkom pre laika i experta. Nastal čas prečítať si o revolúcii, ktorá by mohla zmeniť náš svet.
GEORGE CHURCH, profesor genetiky na Lekárskej fakulte Harvardovej univerzity a autor knihy Znovuzrodenie

Trhlina v stvorení je vedecký thriller a strhujúce čítanie, koncipované ako osobná púť skvelej vedkyne, ktorá zohrala kľúčovú rolu v rozvíjaní toho, čo dnes predstavuje jeden z najsľubnejších a najdynamickejších spôsobov úpravy nášho genómu.
VENKI RAMAKRISHNAN, prezident Kráľovskej spoločnosti a nositeľ Nobelovej ceny za chémiu

Priekopnícka biologička sa vyrovnáva so svojou rolou v najväčšom vedeckom objave našej doby: lacného, jednoduchého spôsobu prepísania genetického kódu, s takmer neobmedzeným prísľubom a nebezpečenstvom.
Žiadna technológia od čias atómovej bomby nevyľakala svojich vynálezcov natoľko, aby varovali svet pred jej používaním. Teda, až do roku 2015, kedy biologička Jennifer Doudnaová vyzvala k celosvetovému moratóriu na používanie nového nástroja na úpravu génov, zvaného CRISPR revolučnej technológie, ktorú pomohla vytvoriť pre vytváranie dedičných zmien v ľudských embryách. CRISPR ako najlacnejší, najjednoduchší a najúčinnejší známy spôsob úpravy DNA, nám môže poskytnúť liek na HIV, dedičné choroby, niektoré druhy rakoviny a pomôcť nám riešiť svetový hladomor. Lenže aj tie najnepatrnejšie zmeny v DNA môžu mať nespočetné množstvá nepredvídateľných dôsledkov nehovoriac už o etických a spoločenských dopadoch zámerne zmutovaných embryí kvôli vytvoreniu lepšieho ľudstva.
V spolupráci so svojím vedeckým kolegom Samom Sternbergom líči Doudnaová vzrušujúci príbeh o svojom objave a zápalisto dokazuje, že so schopnosťou prepísať kód života sa spája nesmierna zodpovednosť. Ukazuje, že s CRISPR sme účinne prevzali kontrolu nad evolúciou. Čo s touto obrovskou mocou urobíme?

JENNIFER A. DOUDNAOVÁ, Ph.D., je profesorkou fakúlt chémie a molekulárnej a bunkovej biológie na Kalifonskej univerzite v Berkeley, bádateľkou v Lekárskom inštitúte Howarda Hughesa a výskumníčkou na Oddelení biofyziky a integrovaného biozobrazovania v Národnom laboratóriu Lawrencea Berkeleyho. Vo svete je známa ako popredná odborníčka na biochémiu bielkovín RNA, biológiu CRISPR a genómové inžinierstvo. Žije v metropolitnej oblasti San Francisco Bay Area.

SAMUEL H. STRENBERG, Ph.D., je biochemik a autor početných uznávaných vedeckých prác o technológii CRISPR. Svoj výskum prezentuje medzinárodnému publiku a okrem iných pôct mu boli udelené ocenenia Scaringe Award a Cena vysokoškolského študenta Harolda M. Weintrauba. Žije v metropolitnej oblasti San Francisco Bay Area.

Detaily o knihe

Názov: Trhlina v stvorení

Objednávací kód NA613731

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x