bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako zastaviť čas

Vydavateľ: Premedia SK (Premedia SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako zastaviť čas

Čo by s nami urobila láska, keby sme žili stovky rokov? Tom Hazard má nebezpečné tajomstvo. Vyzerá ako bežný štyridsiatnik, trpí však zriedkavým neduhom starne veľmi pomaly. Tom sa stretol so Shakespearom, plavil sa po oceáne s kapitánom Cookom a popíjal koktejly s Fitzgeraldom. Veľa toho zažil a o veľa prišiel. A teraz túži už len po jednom: po obyčajnom živote.

Ako zastaviť čas je príbeh o mužovi, ktorý sa stratil v čase a žene, ktorá by ho mohla zachrániť. O láske a rokoch, ktoré potrebujeme na to, aby sme pochopili, ako žiť a milovať.

Detaily o knihe

Názov: Ako zastaviť čas

Originálny názov: How to Stop Time

Objednávací kód NA613513

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Priemer, neurazí nenadchne (Laura Löbbová, 11.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Od autora som čítala dve knihy, pričom jednu som si absolútne obľúbila, avšak tá druhá ma nezaujala. Bola som teda zvedavá, do ktorej skupiny bude patriť Ako zastaviť čas. Tak ako pri Polnočnej knižnici, aj tu vyzdvihujem originalitu príbehu rozprávajúcom o 400 ročnom mužovi Tomovi, ktorý starne extrémne pomaly, žije neuveriteľne dlho a nehrozia mu bežné choroby ako obyčajným smrteľníkom. V knihe sa strieda súčasnosť s rôznymi spomienkami z minulosti, ktoré nám približujú ako Tom kedysi žil a s čomu všetkému musel ako nestarnúci človek čeliť. Striedanie dejových liniek bolo podľa môjho názoru podané veľmi dobre, nestrácala som sa, postupne sa príbeh dopĺňal a vysvetľoval. Ale. Nerozumiem, prečo to autor vohnal opäť do extrémov a Tom vo svojej minulosti stretol každého známeho človeka a zažil každú veľkú udalosť, ktorá sa diala vo svete počas jeho dlhého života. Opäť mal príbeh niekoľko pekných myšlienok a človeka prinútil sa zamýšľať, avšak mala som znovu pocit, že niekedy je príbeh tvorený nasilu okolo pár myšlienok a nie myšlienky zasadené do príbehu. Rovnako konanie zápornej postavy na konci príbehu mi nedávalo úplný zmysel, prišlo mi silené a možno by mi to dávalo väčší zmysel keby tá záporná postava v príbehu vôbec nebola. V skratke, kniha sa mi páčila o kúsok viac ako Polnočná knižnica, ale stále to asi nie je nič pre mňa. Uvidíme, možno sa aj tak opäť nechám zlákať na anotáciu a dám autorovi šancu.

Ako zastaviť čas (Karin, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ropráva zaujímavý príbeh o chlapovi, ktorý prežil mnoho významných udalostí sveta. Má vyše 400 rokov no vďaka alebo bohužiaľ jeho genetickej chorobe stále žije a vyzerá na 40. Veľmi sa mi páčil opis jeho myšlienok, ako by to naozaj vnímal tak starý a skúsený človek. Často si neuvedomujeme silu času a okamihu a utápame sa v budúcnosti. On svoju budúcnosť poznal... prežije všetkých ktorých pozná aj poznal a dokonca ktorých bude poznať. Jeho svetielko nádeje je jeho dcéra, rovnako geneticky "nenormálna" ako on. Knihu vrelo odporúčam najmä vďaka autorovmu štýlu písania, ktorý vás ponorí do deja a zároveň vás obohatí o citáty, nad ktorými sa treba zamyslieť. Táto kniha mi pomohla náisť a pochopiť čaro okamihu a hneď po nej som si kúpila ďalšiu od daného autora :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x