bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Duna

Vydavateľ: Premedia SK (Premedia SK)
Séria:Duna (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:496
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:01

Lepšia cena: 20,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Duna

Púštna planéta Arrakis je jediným miestom, kde možno nájsť vzácne korenie, ktoré predlžuje ľuďom život a zároveň ich obdarúva výnimočnými psychickými schopnosťami. Na pozadí tohto neľútostného a drsného sveta sa rozohráva komplikovaný boj o moc medzi znepriatelenými veľkorodmi, ktoré by rady náleziská na Arrakise ovládali. 
Klasika literatúry sci-fi, ktorá sa okrem precízne vytvoreného fiktívneho sveta zaoberá aj politikou, ekológiou a filozofiou, ponúka čitateľovi predovšetkým jedno: veľký a dobrodružný príbeh.
Aj keď Duna hneď po vydaní získala dve najprestížnejšie ceny v žánri sci-fi, jej popularita rástla až postupne v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch, predovšetkým vďaka zanieteným fanúšikom.

Detaily o knihe

Názov: Duna

Objednávací kód NA613510

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Duna (Andrea Chovancová, 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítaním tohto titulu som úplne vyšla zo svojej komfortnej zóny, ale neľutujem. Kniha je totiž napísaná pre všetkých, ktorí majú radi politické intrigy, boj o moc, trochu filozofie a hlavne napínavý možno miestami mierne zdĺhavý dej. Autor v nej veľmi dobre pracoval s vnútornými monológmi postáv. Pekne spojil budúcnosť s prvkami minulosti – so zvykmi, tradíciami i jazykom. Až s mrazivou presnosťou odhalil náboženský fanatizmus. Výborne sa dotkol aj dnes citlivých tém akými sú napríklad vplyv umelej inteligencie či význam prírody pre ďalšie generácie. Som v šoku z toho, ako príjemne ma prekvapil.

Geniálne (Monika Karolová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Klasika sci-fi žánru, výborné dielo, ktoré bolo geniálne už keď vzniklo a na svojom odkaze, genialite a nadčasovosti nestráca ani v súčasnosti. Frank Herbert stvoril svet, ktorý je do detailov prepracovaný, komplexný, na jednej strane už pomerne dosť vzdialený tomu nášmu, no na tej druhej má s tým našim ešte stále veľa spoločného. Predpokladá výrazný technologický pokrok, varuje pred klimatickými zmenami a hrozbou boja o strategické suroviny, verí v prežitie a dôležitosť niektorých tradícií, náboženstiev, hovorí o fenoméne mesiášstva, mysticizme, tajných spolkoch, o intrigách, o živote v extrémnych podmienkach, o nenávisti, ale aj o láske a nad to všetko postavil človeka. A podľa mňa práve to človečenstvo, naša ľudská podstata, naše silné a slabé stránky, naše túžby a strachy odprezentované cez vynikajúce dialógy a ešte vyšperkovanejšie vnútorné monológy dávajú Dune ten esprit nadčasovosti. Technológia je až na druhej koľaji a myslím si, že práve preto sa tak ľahko Duna dostanete pod kožu aj tým ľuďom, ktorí nemajú radi ani sci ani fi, nieto ešte dokopy. . Ak aj tento žáner bohvie ako neobľubujete, skúste dať Dune šancu, je to skvelá kniha

Duna (Emília Gajdošová, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy radšej siahnem po sci-fi ako po fantasy, a tu to opäť nebol krok vedľa. Kniha ma zaujala od prvých riadkov. Odporúčam.

Duna (Danile Petráško, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha pre fanúšikov sci-fi. Číta sa trochu ťažšie,takže začínajúcich čitateľov by to mohlo odradiť, ale vášnivým čitateľom to určite nebude vadiť.. Je to naozaj klasika, ktorú by mal mať prečítanú každý nadšenec tohto žánru.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x