bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Donbas. Svadobný apartmán v hoteli Vojna

Vydavateľ: N Press (N Press)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:340
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:59

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Donbas. Svadobný apartmán v hoteli Vojna

Autorská reportážna kniha o svete na oboch stranách frontovej línie Donbasu.

"Pravda býva často menej uveriteľná než fikcia, pretože vymyslený príbeh sa musí riadiť pravidlom pravdepodobnosti, kým ten pravdivý nie. Táto poučka amerického spisovateľa Marka Twaina platí do bodky pre knihu pôvodných reportáží, ktorej autorom je Tomáš Forró. Je plná neuveriteľných, ale pravdivých príbehov, ktoré prežili - a naďalej prežívajú - ľudia v ukrajinskom Donbase, spustošenom vojnou.

Tomáš Forró dokázal to, čo sa žiadnemu inému novinárovi nepodarilo: získal si dôveru ľudí z oboch bojujúcich strán, ktorí ho vzali k sebe, do zákopov aj do bytov, kde s nimi prežíval bombardovanie a kde mu rozprávali svoje osudy.

Na počiatku bol autorov zámer pokúsiť sa porozumieť záhade, ako vzniká vojna, pochopiť korene zla. Túto záhadu sa mu podarilo rozlúštiť, ale podarilo sa mu ešte oveľa viac: napísať strhujúci ľudský príbeh, ktorý je natoľko nepravdepodobný, že môže byť len pravdivý." (Martin M. Šimečka)

Detaily o knihe

Názov: Donbas. Svadobný apartmán v hoteli Vojna

Objednávací kód NA613328

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Klobúk dolu pred autorom (Mirka, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Reportážnu literatúru si za bežných okolností nekupujem, ale na knihu Tomáša Forróa „Donbas“ som minulý rok počula toľko chvály, že som neodolala. Po jej prečítaní konštatujem, že so všetkými pochvalnými recenziami sa plne stotožňujem. Je to kniha, ktorá sa nesnaží glorifikovať alebo démonizovať niektorú zo strán konfliktu. Práve naopak, autor sa pozrel na obidve strany frontovej línie, rozprával sa s ľuďmi z obidvoch táborov a ponúka nám ich výpovede. Svoje tvrdenia podkladá relevantnými zdrojmi a kniha je opatrená rozsiahlym poznámkovým aparátom. Po vypuknutí vojny na Ukrajine začiatkom tohto roka by mala byť súčasťou každej dobrej knižnice. Nie sú to totiž len suché fakty, ale pestrá mozaika životov ľudí ako sme my všetci. Naozaj kvalitná práca, ktorá si zaslúži ocenenie v podobe prečítania a zamyslenia sa nad jej obsahom.

Donbas (Emília Gajdošová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto nie je beletria, ani žiadne sci-fi. Ide o reportážnu literatúru z oblasti na Ukrajine, kde autor reálne bol, viedol rozhovory na oboch frontoch a neraz mu išlo o život. Čítala som to, ale aj počúvala v rozhlase, v rubrike čítanie na pokračovanie, kde obsahu dodal na váhe aj hudobný podmaz. Silná kniha, plná ťažkých ľudských osudov. Kniha, ktorá pomôže pochopiť, čo sa deje, aj keď to asi nepochopíme.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x