bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledné, čo v živote urobila

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledné, čo v živote urobila

Do mestečka na brehu oregonskej rieky Deschutes sa húfne sťahujú mladí ľudia, ktorí majú úspešnú kariéru a dokonalú rodinu. Liz a jej manžel Owen, vychádzajúca hviezda vo svete podnikania, celé roky obdivujú svojich dobrých priateľov a susedov Carole a Davida. Zdá sa im, že majú všetko – bezstarostný, šťastný život a krásneho synčeka Charlieho.
Potom Charlie bez stopy zmizne a úporne nadobudnutými istotami otrasie tragédia, ktorú nikto nechápe. Okrem Liz.
Stačila sekunda a všetko sa zmenilo. Liz spôsobila nehodu, ktorej následky už nemôže vziať späť. Znásobila ju druhou najhoršou chybou svojho života: zatajila ju. Zatiaľ čo manželstvá oboch dvojíc praskajú pod ťarchou žiaľu a strachu, Liz sa utiahne do svojho vlastného tmavého sveta viny, rastúcej paranoje a klamstiev, o ktorých ani netušila, že ich je schopná. Na scéne sa totiž objaví ďalší sused, ktorý takisto má svoje tajomstvá, trápenia a dobrý dôvod, aby sledoval každý Lizin pohyb. Iba on vie, že príbeh záhadného zmiznutia chlapca pri rieke Deschutes sa ešte zďaleka neskončil.

Z anglického originálu The Last Thing She Ever Did (Thomas & Mercer, Seattle 2018) preložila Jana Seichertová.

Dostupné verzie titulu

Posledné, čo v živote urobila Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posledné, čo v živote urobila

Originálny názov: The Last Thing She Ever Did

Objednávací kód NA204307

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné prekvapenie (Dominik, 9.1.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Po prečítaní anotácie románu Posledné, čo v živote urobila som tušil, že pôjde o netradičný a zaujímavý príbeh. Dnes ale musím povedať, že mám za sebou vynikajúci triler, ktorý oplýva prepracovanými postavami a dokonale naplánovanou dejovou líniou. Olsen kládol veľký dôraz na vykreslenie postáv a najmä na ich psychiku. Opisoval ich konanie v hraničných situáciách, ktoré sa nabaľovali jedna na druhú. Postavy schválne vystavoval vypätým momentom a sledoval zmenu ich správania. Ocenil som najmä štýl, akým celý príbeh vyrozprával. Ak hľadáte príbeh, pri ktorom sa nebudete nudiť, a ktorého autor vás neustále niečím prekvapí, Posledné, čo v živote urobila, bude pravdepodobne tou správnou voľbou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Krútenie prestalo. Liz zovrela telefón v hrsti. Mohla zavolať sanitku alebo naložiť Charlieho do auta a odviezť ho do Nemocnice svätého Karola. Druhý spôsob bol rýchlejší. Dostane ho tam, kde mu poskytnú potrebnú zdravotnú pomoc.
Ak preňho ešte mohli niečo urobiť.
No už keď tam stála a rozhodovala sa, čo urobí, Liz Jarrettová myslela na seba. Neskôr si často kládla otázku, čo ju prinútilo urobiť to, čo vzápätí urobila. Prepla sa do režimu sebazáchrany, ktorý ju v skutočnosti nasmeroval k sebazničeniu. Uprednostnila osobné ambície pred zodpovednosťou, láskavosťou a slušnosťou. V tej chvíli Liz premýšľala o všetkom, čo môže získať alebo stratiť v hotelovej konferenčnej miestnosti neďaleko Portlandu. Myslela na skúšku, ktorá ju dnes čakala. Predstavovala si Owena, ako jej nadáva, že je nemožná krava a že tentoraz to fakt posrala. Nikdy z nej nič poriadne nebude. Ľudia si ju navždy zapamätajú ako ženu, ktorá zabila syna svojej blízkej priateľky.
Pri plazení po príjazdovej ceste sa jej prilepili na dlane drobné kamienky. Utrela si ich o seba a vtedy si všimla na svojich džínsoch drobné kvapky krvi. Charlieho? Jej? Liz sa roztrasene nadýchla. Otvorila predné dvere na strane spolujazdca, posunula sedadlo dopredu a potom otvorila zadné dvere.
Vsunula ruky pod Charlieho drobné telo a zdvihla ho.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x