bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Metro 2034, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Metro
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Metro 2034, 2. vydanie

Svet je v troskách. Ľudia sa navzájom vyhubili. V mestách zničených rádioaktívnym odpadom sa nedá žiť. Za ich hranicami sa rozprestierajú vyprahnuté púšte a húštiny čudných zmenených lesov. Nikto netuší, aké tvory v nich žijú. Civilizácia zaniká. Kedysi dominantný ľudský druh upadá do zabudnutia a spomienky na jeho slávu blednú.
Od týchto udalostí ubehlo necelých dvadsať rokov. Druhy, ktoré vznikli v zamorenom svete, sú oveľa lepšie prispôsobené žiareniu ako ľudia. Ostalo len málo tých, čo sa nechcú zmieriť s realitou. Bývajú v moskovskom metre, najväčšom protiatómovom kryte, aký človek vybudoval. V poslednom útočisku ľudstva, kde sa všetko podriaďuje jedinému: vôli prežiť.
Obyvatelia okrajovej stanice Sevastopoľskaja sa urputne bránia proti neustávajúcim útokom mutantov z povrchu. Odolávajú vďaka podpore centrálnych staníc metra a ostrieľaným bojovníkom. Jedného dňa sa však preruší zásobovanie aj telefónne spojenie. Vyslaní prieskumníci sa nevracajú a mutanti z povrchu i temné sily z hlbín zeme stále útočia. Vetchý starec zo Sevastopoľskej a neznámy zabijak v službách stanice sa podujmú zachrániť ďalšiu obrannú baštu pred záhubou. Svoju úlohu tu zohrajú dievča zo zabudnutej staničky a prefíkaný flautista, ktorý sa pripojí k výprave po temných tuneloch.
V tom čase sa trinásťročný Váňa rozhodne opustiť rodnú osadu a vydať sa na Cestu, ktorej koniec je neistý. Stretne bývalého člena posádky jadrovej ponorky Serafima Antonoviča a dozvedá sa o apokalypse, ktorá postihla svet. Spolu sa vydajú na nebezpečnú púť do Moskvy v nádeji, že práve tam sa zachovali zvyšky civilizácie. Čo ich však čaká na konci Cesty?

Z ruského originálu Metro 2034 (Astreľ, Moskva 2009) preložil Filip Pacalaj.

Detaily o knihe

Názov: Metro 2034, 2. vydanie

Originálny názov: Metro 2034

Objednávací kód NA204280

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhá kniha zo skvelej Metro trilógie tento krát prevezme pohľad z Artyoma na Huntera - nebojácneho bojovníka, ktorí má za úlohu zachrániť, rovnako ako Artyom - samotnú civilizáciu v Metre. Cestou takmer cez celé metro ho sprevádza starec Homér, ktorého zmýšľanie môže Huntera veľmi veľa naučiť. Podarí sa Hunterovi zachrániť Metro? Opäť veľmi dobrá kniha - ja ju hodnotím rovnako ako 2033 - a odporúčam každému čitateľovi post-apo žánru.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tam je! Aha! Pozerá na mňa!“
Ahmed zavýjal, akoby ho ktosi držal v pazúroch. Nikdy v živote tak nekričal. Samopal sa rozrapotal a zmĺkol. Ahmeda definitívne opustila jeho príslovečná rozvaha, roztriasol sa a horúčkovito sa pokúšal vložiť do samopalu plný zásobník.
„Vybral si mňa! Mňa!“
Nablízku sa činil iný samopal, na chvíľu stíchol a potom opäť prerušovane zarachotil. Hunter žil, takže ostávala nádej. Výstrely sa raz približovali, raz vzďaľovali, nedalo sa však povedať, či guľky našli cieľ. Homér čakal, že začuje žalostný rev zranenej príšery, no márne napínal sluch. Stanica sa ponorila do tajomného ticha. Jej záhadní obyvatelia boli alebo nehmotní, alebo nezraniteľní.
Čatár teraz bojoval na druhom konci nástupišťa, kde zažínali a zhasínali ohnivé prerušované čiary svietiacich nábojov. O svojich zverencov sa staral príkladne, opojený zrážkou s prízrakmi.
Homér sa nadýchol a zaklonil hlavu. Už dlhšie sa mu žiadalo spraviť čosi také a napokon neodolal. Na koži, zátylku, chĺpkoch na krku intenzívne cítil čísi pohľad, chladný, temný, a už nedokázal vzdorovať svojej predtuche.
Tesne pod stropom, vysoko nad hlavami, sa v hmle vznášala ešte jedna hlava. Taká veľká, že na prvý pohľad Homér nerozoznal, čo vidí. Telo sa ukrývalo v hustej tme, len jeho ozrutná papuľa sa hojdala nad malými človiečikmi, brániacimi sa neúčinnými zbraňami, a vôbec sa neponáhľala zaútočiť, nevedno prečo im dávala čas.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x