bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kým budeme žiť a dýchať

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kým budeme žiť a dýchať

VLADO KOBIELSKY číta z knihy KÝM BUDEME ŽIŤ A DÝCHAŤ:

 

Tridsaťšesťročná Hope Andersonová sa ocitla na životnej križovatke. Má šesťročný vzťah s chirurgom s vyhliadkou na sobáš v nedohľadne. A otca, ktorý trpí nevyliečiteľnou Lou Gehrigovou chorobou. Hope sa rozhodne stráviť týždeň na rodinnej chate na Sunset Beach v Severnej Karolíne. Chce ju pripraviť na predaj a premyslieť si dôležité rozhodnutia o svojej budúcnosti.
Tru Walls sa narodil a vyrastal v Zimbabwe, pracuje tu ako sprievodca turistov na safari. Nikdy Severnú Karolínu nenavštívil, až kým ho listom nepozve na stretnutie muž, ktorý vyhlasuje, že je jeho otec. Tru dúfa, že sa mu podarí objasniť niektoré biele miesta matkinej ranej mladosti a oživiť spomienky, ktoré zomreli spolu s ňou.
Keď sa cesty dvoch hlavných hrdinov pretnú, je to elektrizujúce a neuveriteľne silné. Lenže oboch pohltia nasledujúce roky, v ktorých vzájomné city ustúpia iným životným voľbám. Práve tie ničivým spôsobom stavajú proti sebe rodinné povinnosti a osobné šťastie. Náhodné stretnutie tak zasiahne do života dvoch výrazne rozdielnych osobností, ktorých vzťah prekračuje desaťročia, svetadiely i trpké cesty osudu.

Z anglického originálu Every Breath (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 2018) preložila Jana Melcerová.

Dostupné verzie titulu

Kým budeme žiť a dýchať Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kým budeme žiť a dýchať

Originálny názov: Every Breath

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nicholas Sparks - Kým budeme žiť a dýchať (Monika, 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočnosť, že Nicholas Sparks má veľmi vyhranený štýl písania, je jasná každému, kto je fanúšikom jeho kníh. V jednom nemenovanom doslove sa sám vyjadril, že v každej jeho knihe musia byť dodržané isté náležitosti - dej sa zväčša odohráva v Severnej Karolíne a vždy zachytáva istý ľúbostný príbeh. Aj dej knihy „Kým budeme žiť a dýchať“ sa nesie v podobnom duchu. V tomto prípade autor príbeh vsadil do prostredia safari, ktoré robí knihu zaujímavou a pútavou. Opisuje romantické stretnutie dvoch ľudí, ktoré postupom času prerastá do lásky. Keďže však obaja pochádzajú z rozdielneho prostredia, majú svoj vlastný život, prácu a tiež záväzky. Tie sú nakoniec príčinou ich rozchodu. Po vyše 24 rokoch sa ich cesty znova skrížia. Hoci sa mnohé okolnosti po rokoch zmenili a čas zmenil aj ich samotných, zisťujú, že na sklonku života sa stále rovnako ľúbia. Napriek prekážkam, ktoré im osud nadelil a ktorým sa nevedia vyhnúť, zahajujú spoločný život. Bok po boku tak strávia posledné roky, ktoré im ešte zostávajú. Názov „Kým budeme žiť a dýchať“ veľmi pekne vyjadruje podstatu celého deja tejto peknej pohodovej oddychovky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ako sa stane z dieťaťa, ktoré vyrastá na farme, sprievodca v buši?“
„To je dlhý a zložitý príbeh.“
„Tie dobré sú zvyčajne také. Nechceš mi o tom porozprávať?“
Kým sa spytovala, čašníčka im priniesla večeru. Tru dopil a objednal si ďalšie pivo. Hope urobila to isté. Jedlo na tanieri lákavo rozvoniavalo a tentoraz sa čašníčka poponáhľala a priniesla im nápoje hneď. Tru zdvihol fľašu a naznačil jej, že by mala urobiť to isté.
„Na večery plné čara,“ stihol povedať, kým jej cinkol o fľašu.
Možno to bolo formálnosťou prípitku v neformálnom prostredí U Clancy, ale Hope si v istej chvíli uvedomila, že si ani nevšimla, kedy sa vyparila jej nervozita. Tušila, že to súvisí s tým, aký je Tru svojský, čo len upevnilo jej dojem, že priveľa ľudí celý život hrá nejakú rolu namiesto toho, aby boli jednoducho sami sebou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x