bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozpoltená

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:56

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozpoltená

Autorka, ktorá sa do povedomia čitateľov zapísala najmä úspešnou trilógiou Zlatokopka, sa vo svojom najnovšom, v poradí siedmom románe vracia k téme, ktorou zaujala už v knihe Nebezpečná. Dve mladé ženy, dva životy, dva osudy. Spája ich spoločný lekár a psychiatrická klinika, napriek tomu sa nikdy nestretnú. Nie, toto nie je hádanka,toto je znepokojivý príbeh, pri ktorom vám zo sily narušenej ľudskej psychiky budú naskakovať zimomriavky. Aký je život s halucináciami alebo masívnymi výpadkami pamäti? Čo sa deje v čase, ktorý si hlavné hrdinky nepamätajú? Dá sa takáto porucha utajiť pred blízkymi a okolím, dá sa s ňou normálne žiť? Jedna žena uteká pred pravdou, druhá pred smrťou, idú však tou istou cestou. Dostanú sa do rovnakého cieľa?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Rozpoltená

Objednávací kód NA601665

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

ROZPOLTENÁ (Karin Borbélyová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, úžasná spisovateĺka. Všetky knihy od Lucky odporúčam prečítať.

ROZPOLTENÁ (Karin Borbélyová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, úžasná spisovateĺka. Všetky knihy od Lucky odporúčam prečítať.

Zimomriavkové VAU! (Michaela Zamari, 6.6.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fúha, kde začať?... Knižky od Lucky mi odporúčali moji čitatelia vždy, keď som si od nich pýtala tipy na kvalitné a zaujímavé čítanie, preto som čakala VAU efekt a... asi budeme mať odlišný vkus, no prišlo jedno zimomriavkové VAU! Po dočítaní som si potrebovala utriediť myšlienky, chaos v hlave a precitnúť zo šoku, no neplakala som len preto, že som dúfala v iný koniec. Teraz mám chuť roniť slzy dodatočne. Ale je to zlý koniec, alebo vlastne dobrý? Nechám vás, nech si urobíte názor sami, lebo niekedy (dosť často, ale menej v porovnaní s hlavnou hrdinkou) nemáme na výber vôbec. Alebo máme? Nuž, nechcem byť nasilu zaujímavá, ale sama som z knihy rozpoltená. Nikdy predtým som sa nezamýšľala, aké je to mať takú diagnózu a precítiť bezmocnosť, ktorá je neodmysliteľným sprievodným javom rozštiepenej osobnosti. Už len výrazy ako halucinácie či výpadky pamäti hovoria za všetko. Bŕŕŕ. Spočiatku som sa však dostávala do príbehu trochu ťažšie, kniha nie je delená na kapitoly, no neskôr mi docvaklo, prečo vydavateľstvo šetrilo atramentom. Keď vás príbeh pohltí, nepotrebujete názvy kapitol. Aj tak som ale nevedela prísť na chuť hlavnej hrdinke a strašne ma štvala. Mala som trochu problém vyznať sa, kedy ktorá osobnosť prevzala slovo a tretinu som ani netušila, ako sa volá a koľko má rokov, lebo občas sa správala ako nevychovaný fracek, inokedy ako takmer normálna dospelá žena. Ale aj na tieto úvodné nezrovnalosti som dostala odpoveď a Lucke tlieskam. Ešte by som pridala zopár opisov (výzoru či miest), no teraz mi to príde irelevantné. Som plná dojmov a obdivujem, že Lucka dokázala spracovať takú ťažkú tému. Priznám sa, ja by som nemala žalúdok, zrejme by som tiež scvokla, keby moje postavy mali takéto závažné psychologické problémy. Ok, asi by to potom bol dosť dobre autenticky podaný príbeh, ale Lucka je dôkazom, že napísať sa to dá aj bez osobnej skúsenosti, čiže neplánujem pokúšať. :D V tejto knihe nájdete mix sem-tam veselých a inokedy skôr desivých situácií, napätie, drámu a štipku dobrodružstva, no aj keď bežne takéto knihy nečítam (a keďže chcem svoj slastný spánok späť, tak asi dlhšie po podobnej ani nesiahnem), som rada, že som si mohla prečítať niečo iné a pritom opäť dokazujúce, že na slovenskej knižnej scéne máme excelentné talenty! Ak si trúfate aj na takéto témy, rozhodne siahnite aj po ďalších knižkách od Lucky, ktoré sa tešia skvelým hodnoteniam. A ja konečne viem prečo. : )

Rozpoltena (Jana Melisova, 30.7.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tak mladú spisovatelku.. Sa vedela vžiť do psychickej choroby o ktorej mnohý z nás nemajú ani poňatia.. Kniha vás pohltí lebo na začiatku si fakt budete myslieť že ide o dve osoby... Prečítate ju jedným dychom ako sa hovorí... Dokonale vystrihnuté.. A opis Psych. Nemocnice ako keby tam bola sama spisovateľka.. Myslím ze ty ľudia a nie je ich málo co trpia psychickou chorobou túto knihu pochopia viac ale odporúčam ju každému. Naš mozog alebo hlava si fakt niekedy robí čo chce.. A mnohý z nás si to odmietajú priznať ze sme iný ako ostatný.. Hrdinka kniha vás doslovne vcucne do svojich pocitov a do do toho co prežíva.. Brilantne napísané..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x