bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kým sme boli vaši

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:00

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kým sme boli vaši

Román Kým sme boli vaši zobrazuje šokujúcu pravdu o detskej adopcii v USA v minulom storočí. Tragické osudy detí odhalili až v druhej polovici 20. storočia. Sociálna pracovníčka Georgia Tannová celých 30 rokov zneužívala sirotinec v Tennessee na svoj hanebný adoptívny program. Tisíce detí vyrvala z náručia milujúcich rodín a ako svojich chránencov ich ponúkala na adopciu boháčom, prominentom a politikom – samozrejme, za nehorázne sumy. Bol to klasický obchod s deťmi, ktorému predchádzali otrasné zážitky v sirotinci.
Lisa pretavila skutočnosť do strhujúceho a nervy drásajúceho románu. Silný príbeh rodiny, osudy sestier, prezradených a aj neprezradených tajomstiev, pripomína kriminálnu zápletku, lebo čitateľ netuší, ako sa všetko skončí. Príbeh rozpráva Rill, ktorá sa má postarať o svojich súrodencov. Vydaná napospas krutej riaditeľke bojuje zo všetkých síl, aby udržala sestry a bračeka spolu vo svete plnom nebezpečenstva a neistoty. Celý prípad by upadol do zabudnutia, keby sa oň nezačala zaujímať vplyvná právnička Avery Staffordová, ktorá pri náhodnom stretnutí v starobinci pochopí, že korene jej prominentnej rodiny treba hľadať v sirotinci.
Diela Lisy Wingateovej získali mnoho ocenení. Román Kým sme boli vaši potvrdzuje autorkino majstrovstvo hĺbkou príbehu, nástojčivosťou detskej túžby vrátiť sa domov k rodičom a neľudskosťou podmienok. Skutočný prínos tohto strhujúceho románu spočíva v tom, že autorka nás dokáže zaviesť hlboko do mysle a srdca dvanásťročnej riečnej tuláčky Rill Fossovej.

Detaily o knihe

Názov: Kým sme boli vaši

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Patrícia Lešková, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak máte radi silné príbehy, tak táto kniha vás nesklame. Avšak pozor, pretože patrí k tým, ktoré vedia zlomiť srdce. O to viac, že je inšpirovaná skutočnými udalosťami. Je to príbeh o ukradnutej minulosti i budúcnosti. O osudoch detí, ktoré odobrali od ich rodičov, aby ich predali do iných rodín. A je až neuveriteľné ako ďaleko to všetko zašlo aj vďaka požehnaniu vplyvných ľudí. Príbeh sa číta veľmi dobre a vy budete s napätím otáčať stránku za stránkou, aby ste odhalili všetky tajomstvá... Táto kniha bude vo vás rezonovať ešte dlho.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x