bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spolubývajúca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spolubývajúca

Tiffy a Leon sa delia o byt, dokonca aj o posteľ.
Tiffy Moorová si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť.
Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, v ktorom sa hľadá spolubývajúci. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici a byt vtedy nepotrebuje. Tiffy by ho teda mohla využívať v noci aj cez víkendy. Leon bude doma len v čase, keď sa ona bude zdržiavať v práci. V skutočnosti sa teda nikdy nemusia stretnúť.
Tiffy a Leon si začnú nechávať odkazy – najprv o tom, kedy sa odvážajú odpadky, postupne sú však odkazy srdečnejšie, jeden druhému nechávajú jedlo či koláče, debatujú o všeličom možnom. Hoci sú rozdielni, čoskoro sa spriatelia. A možno medzi nimi vznikne aj niečo viac.
Ibaže zaľúbiť sa do svojho spolubývajúceho asi nie je dobrý nápad, najmä ak ste sa s ním nikdy nestretli!

Z anglického originálu The Flatshare (Quercus Editions Lts, London 2019) preložila Denisa Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Spolubývajúca Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Spolubývajúca

Originálny názov: The Flatshare

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Opäť skvelá (MartinaF, 12.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mňa si získala autorka Beth O'Leary. Road trip bol jednoducho dokonalý a jej predchádzajúca kniha Spolubývajúca vraj mala byť ešte lepšia! Ja som, samozrejme, neváhala a rovno sa do nej pustila…milujem autorku, jej štýl písania, humor a postavy, ktoré dokáže napísať. Rovnako aj hlavná zápletka a prostredie nie je “okukané”, ale je to niečo nové a svieže…a niečo, čo si budete chcieť čítať. V tomto románe sme mali dva protipóly. Na jednej strane tu bola farebná a ukecaná Tiffy a na druhej strane záhadný, tichý a introvertný Leon. Osudy týchto postáv sa stretnú v tom momente, keď spolu začnú bývať. Ako spolubývajúci. A každý spáva v tej rovnakej posteli (!!!). Ale v iný čas. Možno sa vám to zdá zvláštne, ale keď siahnete po tejto knihe, tak všetko pochopíte. Veľmi dlho som sa nevedela rozhodnúť, ktorá kniha sa mi pozdávala viac. Až koniec to rozhodol a pre mňa stále zostáva na prvom mieste Road trip. Dôvodom bol spomínaný koniec, ktorý bol v tejto knihe až priveľmi gýčový, predvídateľný a príliš cukríkový. Do tohto momentu som autorke všetko žrala. Aj napriek cukrovke sa mi kniha extrémne páčila a určite vám ju odporúčam. Autorka jednoduché vie, ako dobre napísať oddychovú romantiku.

Príbeh, ktorý pobaví (Miriam O., 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha splnila všetky moje očakávania. Spočiatku ma zaujala obalom, takže marketingový ťah "obal predáva", v mojom prípade padol na úrodnú pôdu. Ústredná myšlienka je originálna - rozvíja príbeh vzťahu medzi spolubývajúcimi, z ktorých jeden pôsobí viac imaginárne ako skutočne. Tento nápad považujem za jedinečný, s ktorým som sa nikdy predtým nestretla a o to väčšiu zvedavosť vo mne príbeh vzbudil. Postavy sú milé, sympatizujete s nimi. Osobne uceňujem nenásilný humor, vďaka ktorému sa kniha dobre číta a príbeh zľahla plynie. Po prečítaní ostáva ľahko na duši a úsmev na tvári.

Originálny príbeh (Veronika, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete si predstaviť, že by ste mali spolubývajúceho, s ktorým sa delíte o posteľ a nikdy ste ho nevideli? Komunikovať s niekým len prostredníctvom odkazov v byte? Šialený nápad, ale veľmi originálny. Nemala som veľké očakávania, avšak kniha ma dostala. Autorka má veľmi príjemný štýl písania, kniha sa číta prakticky sama a čítate ju až kým nedočítate. Ak máte chuť na vtipnú romantickú knihu s originálnym nápadom, ste na správnom mieste! A ak sa Vám príbeh zapáči a túžite po niečom podobnom, ale zo slovenského prostredia, tak odporúčam knihu Cudzinec z papiera. Prídete si na svoje :)

Skvelá oddychovka (Agáta Žilková, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že po knihe som siahla, lebo sa mi páčil obal, ale obsah bol jeeej :) Takú super oddychovku som už dávno nečítala. S napätím som každú stránku čakala, kedy sa tí dvaja konečne stretnú a keď sa prvý krát uvideli, povedala som čožeee :D V knihe nechýba ani akcia, aby to zase nebola celkom až taká oddychovka, ale všetko sa dobre skončí. V tejto knihe úplne platí, že risk je zisk.Takže odporúčam knihu ľuďom, ktorí si potrebujú trošku oddychnuť od reality.

Milý príbeh, ktorý pohladí na duši O:) (Kristína D., 26.8.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Ach... myslím, že sa pomaly, ale isto roztopím. Najprv som túto knihu odmietala prijať a ťažko sa mi čítala. Mala som pocit, že ju čítam v zlom čase a nedokázala som si zvyknúť na štýl autorky, pri ktorom som mala pocit, že si nedokáže udržať moju pozornosť. Napokon to však dopadlo tak, že som po ťažkom začiatku knihu prečítala na "jeden dych" a veľmi sa mi páčila. Bola milá, rozkošná a zápletka nebola úplne hlúpa, ani nepremyslená. Veľmi svetlým bodom boli postavy, ktoré mi prirástli k srdcu. Úprimne som sa pri čítaní zabavila a množstvo scén bolo krásnych. Nakoniec sa moje obdobie zmenilo a mením názor v jednej veci - a to, že knihu som čítala v tom najlepšom čase, vtedy keď som ju potrebovala. V tom správnom. Len som o tom nevedela :)...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Leon Twomey je dosť nezvyčajné meno, a tak ho hneď nájdem na facebooku, ani nemusím využiť svoje sliedičské techniky. Tie využívam, keď sa pokúšam iným vydavateľstvám ukradnúť nových autorov.
S úľavou zisťujem, že vôbec nie je môj typ, vďaka čomu bude všetko rozhodne jednoduchšie. Keby sa s ním napríklad Justin niekedy stretol, myslím, že by ho nepovažoval za soka. Má svetlohnedú pokožku a husté kučeravé vlasy. Sú trochu dlhšie, takže si ich môže zapraviť za uši. Na môj vkus je až príliš vysoký a chudý, ale vyzerá ako fajn chlapec. Na každej fotke má milý, trochu krivý úsmev. Určite nie čudný alebo desivý. Hoci keď sa s takýmto očakávaním pozeráte na fotky, po chvíľke vám každý začne pripadať ako vrah alebo psychopat. Snažím sa to teda potlačiť. Vyzerá priateľsky a neškodne. To je dobre.
Ibaže je to muž.
Naozaj som ochotná deliť sa o posteľ s chlapom? Dokonca aj s Justinom to bolo občas otrasné, a to sme spolu chodili. Jeho strana matraca bola v strede celá prepadnutá a nie vždy sa osprchoval medzi tým, ako sa vrátil z posilňovne a išiel do postele, takže prikrývka niekedy trochu... smrdela od potu. Vždy som musela dať pozor, aby bola obrátená rovnako a tú prepotenú stranu som nedostala ja. Ale aj tak. Tristopäťdesiat mesačne. A nikdy sa tam predsa nestretneme.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x