bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráľovstvo Elmet

Vydavateľ: ODEON (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráľovstvo Elmet

Na samote v jaseňovom lese stojí zrub, v ktorom žije tato a jeho dve deti Cathy a Daniel. Tato je mohutný muž, povestný svojou hrubou silou. Aj deti vedie k tomu, aby sa dokázali pobiť za seba a svoju pravdu. Chce ich tak zoceliť, aby dokázali bojovať proti zlu sveta, s ktorým vlastne nemajú žiadny kontakt – nechodia do školy, nemajú kamarátov, stretávajú len hŕstku susedov.
Ich samotársky život jedného dňa naruší návšteva pána Pricea, bezškrupulózneho majiteľa okolitých pozemkov. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh boja za kus zeme, kde na jednej strane stojí zákon peňazí a na druhej zákon džungle. Pokojný život trojčlennej rodiny tak eskaluje do násilia a nenávisti, ktoré nie je možné zastaviť.
Fiona Mozleyová vykresľuje portrét ľudí z okraja spoločnosti. Ich životy prepája s bájnym Kráľovstvom Elmet, posledným z rady keltských kráľovstiev, ktoré ešte v 17. storočí bolo územím nikoho – Bohom zabudnutý kraj a útočisko pre vyvrheľov.
Presne do takého Elmetu sa uchýli aj tato so svojimi deťmi a nechtiac ich tak vyšle na súboj s prehnitým svetom, ktorý, žiaľ, sám pomáhal vytvoriť

Z anglického originálu Elmet (JM Originals, London 2017) preložil Martin Kubuš.

Detaily o knihe

Názov: Kráľovstvo Elmet

Originálny názov: Elmet

Objednávací kód NA203704

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tato vstal, vzal ju za ruku a posadil na vedľajšiu stoličku. Opýtal sa jej, čo sa stalo.
Pozrela naňho a ja som zbadal, že sa jej do očí tisnú slzy. Pomaly, nebadane, kvapky to ešte neboli, ani slané hrachy, ale ja som si ich všimol. Suché oko sa od mokrého líši asi tak ako okno v tmavom byte od okna s tmavou roletou, za ktorou sa svieti, alebo ako čosi neživé od živého.
Najprv ani nemukla a sedela v úplnej tichosti. My takisto. Celá rodina. Tato sa jej viac nepýtal, ani starká, a aj ja som mlčal ako hrob.
Asi po minútke ticha jej začalo šklbať hruďou. Zrejme čká, napadlo mi, lenže sťahy prichádzali prirýchlo jeden za druhým, tón nabral na výške a sestra vybuchla do sĺz. Hotové slzavé údolie.
Nariekala ako malá. Dychčala. Nádych pripomínal vlnobitie, a keď vydýchla, vyznelo to tak, ako keď sa voda preleje ponad morskú hrádzu alebo keď dievča z plných pľúc zaduje do harmoniky.
„Bola som bezmocná, tato,“ vytlačila cez slzy. „Došlo mi, že ich nič nezmení a nič im ani neublíži. Nemyslím tak, ako keď oni ublížili mne, to nie. Mohla som ich mlátiť, ale ani to by nepomohlo. Keby si vedel, akí boli hnusní, tato. O bolesť nejde, ale keby si vedel, ako strašne mi ublížili vnútri. V tomto ich neporazím, to sa nedá!“
„Porazila si ich. Bojovala si a vyhrala. Ochránila si bračeka. Čo inšie si mala robiť?“
Tato si prstami oboch rúk prehrnul vlasy a potom aj bradu, akoby v nich hľadal slová.
„Ale nič sa nezmení, či nie? Všetko bude ako doteraz, vôbec nič sa nezmení a zase bude bitka, a čím ďalej, tým horšia. Oni mi nikdy nedajú pokoj, podľa mňa...“
Tato si stále prehrabával vlasy. Takého ustarosteného som ho ešte nevidel. „A keby si to požalovala učiteľke?“ opýtal sa. „Možno by pomohlo, keby si jej povedala, že ti robia zle.“
„Veď som jej to hovorila,“ odvetila Cathy, „ale podľa nej sú to slušní chlapci.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x