bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spev mušlí – Návrat

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spev mušlí – Návrat

Na Severnom ostrove zúri vojna. Misionári neúnavne obracajú Maoriov na svoju vieru a darí sa im až do chvíle, kým nevypukne epidémia týfusu. Misionári sú zúfalí, nepomáhajú modlitby ani lieky. Maoriovia hľadia na nich s nevôľou – čo ak sú práve oni zodpovední za hromadné umieranie? Modlia sa vari k nesprávnemu bohu? Zo strachu pred neznámou chorobou podľahnú tlaku bojovníkov hnutia Hauhau, ktorí im radia prijať vieru ich proroka a zabiť misionárov. Len krv protivníka ich vraj vylieči.
Nastáva neľudské vraždenie, aké si žiaden z pakehov ani nedokázal predstaviť. Zvrátenosť bojovníkov hnutia nepozná hraníc. Do ich zajatia sa počas putovania do Aucklandu dostáva aj Carol s mladšou sestrou Mary. Ako jediné zo sprievodu prežili ich vyčíňanie, no násiliu sa nevyhli. Hrozí im smrť, alebo čosi horšie...
Carolina sestra Linda sa na Južnom ostrove borí s biedou. Nadšenie z hľadania zlata poľavuje, s manželom už strácajú nádej, že raz narazia na veľké bohatstvo. Ten čoraz častejšie prepadá hazardu, požičiava si peniaze, no dlhy nemá z čoho splácať. Jediným riešením je preto útek na Severný ostrov.
Kniha Spev mušlí ? Návrat je pokračovaním románu Spev mušlí ? Stratené šťastie, príbehu, ktorý autorka vyrozprávala na pozadí skutočných historických udalostí odohrávajúcich sa v 19. storočí na Novom Zélande.

Z nemeckého originálu Der Klang des Muschelhorns (Löbbe, 2014 Köln) preložila Dana Petrigáčová

Detaily o knihe

Názov: Spev mušlí – Návrat

Originálny názov: Der Klang des Muschelhorns (vol. 2)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď Carol prišla k sebe, počula Maru plakať – aj vlastné boľavé telo jej hovorilo, že útok Maoriov nebol len zlý sen. Bolelo ju všetko, v podbruší ju pálilo, na rukách a nohách mala krvné podliatiny. Bolela ju dokonca aj hlava. No nepamätala si, že by ju bol niekto udrel. Stratila vedomie, keď ju napadol štvrtý alebo piaty bojovník. Teraz sa zo všetkých síl snažila spamätať. Pokúsila sa zorientovať v tmavej miestnosti, v ktorej sa ocitli. Bola malá, s drevenými stenami, bez nábytku. V maorijskom štýle, lenže pripomínala akúsi kuticu. Alebo celu?
„Je tu... voda?“ horko-ťažko dostala zo seba.
Mara pokrútila hlavou. „Ani voda, ani jedlo,“ povedala drsným hlasom. „Sme v pa. Asi vo Wereroa. Odvliekli nás sem. Mňa pešo a teba hodili na koňa. Dvakrát si spadla. Bola si celá zakrvavená... Myslela som, že si mŕtva. Ako ostatní. Všetci sú mŕtvi... všetci... všetci mŕtvi...“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x