bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chlapec, vtáčik a truhlár

Vydavateľ: Albatros (Albatros media a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:58

Lepšia cena: 8,39 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,59 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,99 €
Ušetríte: 1,40 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chlapec, vtáčik a truhlár

Alberto žije v mestečku Allora,kde ryby vylietavajú z mora a domy žiaria ako drahokamy. Býva sám a dni trávi tým, že vyrába truhly pre miestnych obyvateľov, ktorí odišli na večný odpočinok. Jedného dňa mu do života vstúpi záhadný chlapec menom Tito a čarovný vtáčik, ktorí unikajú pred nebezpečenstvom a hľadajú útočisko. Tito je ustráchaný a nedôverčivý, ale kým zimné dni sú chladnejšie a ponurejšie, v Albertovom dome je čoraz teplejšie a veselšie. Podarí sa truhlárovi uchrániť chlapca a vtáčika?

Detaily o knihe

Názov: Chlapec, vtáčik a truhlár

Objednávací kód NA391314

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádherný detský príbeh aj pre dospelých (Laura Löbbová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej sa odohráva v typickej dedinke, v ktorej žijú naozaj rôzni ľudia, ktorých autorka popísala veľmi reálne. Dedinka je však predsalen trošku neobyčajná, magická a teda nielen reálna, ale aj rozprávková. Hlavné postavy, chlapec, vtáčik a truhlár, sú naozaj sympatické, hneď som si ich obľúbila a celý čas im držala palce, nech to pre nich dobre dopadne. Príbeh ma v sebe aj isté tajomno, čo robí knihu napínavejšou. Chlapec, vtáčik a truhlár je veľmi pekná knižka, ktorá rozoberá naozaj ťažké témy, ale s citom, jemne a popritom čitateľovi naozaj veľa dá. V príbehu sa stretávame so smrťou, strachom, násilím a stratou, ale aj s nádejou a pochopením. Ukazuje nám ľudí plných hnevu, ktorí sú násilní a správajú sa naozaj zle. No taktiež nám ukazuje dobrákov, ktorí by sa pre druhých rozdali, a tak je to aj kniha o priateľstve, láske a pomoci tým, ktorí to potrebujú. Táto knižka je milá a pekná, ale aj veľmi smutná. Pri jej čítaní vami budú lomcovať všetky možné emócie. A tento výborne napísaný príbeh dopĺňajú milé ilustrácie a krásna obálka. Chlapec, vtáčik a truhlár je síce rozprávka, ale pokojne by som ju odporučila nielen deťom, ale aj dospelým. Úplne každému. Neoľutujete.

Krásna detská kniha (Martina Fraňová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chlapec, vtáčik a truhlár je taký skrytý poklad medzi knihami. Už len ten názov mi prišiel zvláštny. Tri pojmy, ktoré spolu až tak často nevidíme, tobôž, ak ide o detskú knihu. Čo ich spája? Vyrovnanie sa so smrťou. Osamelosť. Nekonečné priateľstvo a láska. Sú prepojené, navzájom spolu súvisia a spolu nám vytvárajú príbeh. Je to príbeh o ľuďoch, ktorí v živote zažili smrť a nepredvídateľnosťou osudu sa ich cesty prepletú a spoja. Táto zmena nenastane hneď, je to skôr náhoda a možno osud, ale je to viditeľné a nádherné. Mesto (ale aj miesto), ktoré autorka vymyslela je naozaj magické. Predstavte si, že ryby tu lietajú, na obloho vidíte pestrofarebné vtáčiky. Znie to úžasne, občas som mala pocit, že sa tam nachádzam a užívam si jedinečnosť toho miesta. Za to ďakujem autorkinmu jedinečnému štýlu písania, stvorila niečo krásne v jadre niečoho ťaživého, niečoho, čo je nám blízke, ale zároveň máme z toho strach. Smrť blízkych a možno aj tá naša vlastná. Kniha je podaná citlivo, myslím, že by pomohla aj dospelému človeku, pretože tieto detské príbehy, v ktorých sa nachádza smrť, sú ako objatie, ktoré v tom momente potrebujete. A táto kniha vás zahreje nielen svojím príbehom, ale aj krásnym obalom, ilustráciami a kresbičkami na každej strane. Jednoducho nádhera.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x