bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Povolanie

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Séria:Prorok (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Vaša cena: 5,36 € (vrátane DPH)
Bežná cena:5,95 €
Ušetríte: 0,59 € (zľava 10%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Povolanie

ZA HORIZONTOM POVSTÁVA ZLO. MŇA ALE NEZLOMÍ. NEUKÁŽEM STRACH. POVEDIEM TÚTO VZBURU. AJ KEĎ BY MA TO MALO STÁŤ VŠETKO.
Remko Brant si pri úteku z vládneho mesta ešte nikdy nebol tak istý, že koná správne. Byť suverénnym je však ľahké, keď človek nemá čo stratiť. Teraz, keď sa z Remka stal manžel Carrington Haleovej, otec a taktický vodca prorokov, riskuje všetko.
Remkov tím čelí počas riskantných záchranných misií vnútri hradieb mesta čoraz väčším nástrahám nepriateľa. Nový prezident Damien Gold vyhlasuje, že mesto otrasené vzburou vovedie do pokojnej a harmonickej budúcnosti. Zdanie však občas klame. Gold vie, že ak má dosiahnuť svoj nebezpečný cieľ, nestačí zatýkať rebelov – musí zničiť nádej, ktorú predstavujú… a to zvnútra.
V tábore prorokov vznikajú rozkoly, miestostráž je im v pätách a Remko cíti, že nad udalosťami stráca kontrolu. Na to, aby ochránil svojich milovaných, musí pokoriť svoj strach a premôcť Golda.

Detaily o knihe

Názov: Povolanie

Objednávací kód NA391133

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Povolanie (Val, 26.5.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvej sérii dominovala Carrington. V tomto príbehu bola len vedľajšou postavou. Prím hral Remko. Čo ma však zaskočilo,bol dej posunutý o 1,5 roka. Dozvedeli sme sa čo sa medzitým dialo len prostredníctvom spomienok postáv. Odvolanie prezidenta, svadbu Remka s Carrington, narodenie ich dcérky Elise, prijatie\vytvorenie utečeneckej skupiny tzv. prorokov…. Škoda toho. Veľmi sa mi páčilo odhodlanie Remka. S akou vervou sa púšťal do záchrany aj cudzích ľudí, pretože v meste istý život nemal nikto. Stačilo len podozrenie z napomáhania prorokom a nešťastník prišiel o život v priamom prenose vysielanom na veľkoplošných obrazovkách po celom meste-ako výstraha. Po odvolaní vtedajšieho prezidenta, ktorý popravil vlastnú dcéru patriacu k prorokom(udalosti z 1.časti série),sa vlády nad mestom ujal vyšinutý magor. S profesorom robili na väzňoch,aj náhodne odchytených ľuďoch hókusy- pókusy. Chceli ľudí ukľudniť, spochybniť prorokov a vzbudiť v obyvateľoch mesta stratenú vieru v božie zákony (také upravené,aby sa panstvu a vyvoleným hodili). V knihe bolo veľa Remkových úvah. Naozaj veľa. Pochyboval o sebe vo všetkých smeroch. Bolo mi ho nesmierne ľúto. Mal pravdu, keď tvrdil, že prevzal na seba Aaronovu zodpovednosť za prorokov,pritom o to nemal záujem. Všetko robil pre milovanú osobu, ktorá bola až nezdravo zaslepená Aaronovými cieľmi. V častiach, a najmä v závere,bolo toho náboženstva a viery trochu priveľa,no malo to svoje opodstatnenie. Kto čítal,vie a kto nevie,mal by si túto sériu prečítať. Perfektná dystópia o viere, nádeji, láske, ale aj ľudskej zlobe.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x