bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Straka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Straka

Novinárka Constance Mortensonová stratila ostražitosť, keď sa pred rokmi v parku na ihrisku zoznamovala s mamičkou malého dievčatka. Možno aj preto, lebo Ness bola lesba a šťastne zadaná. Hoci s výhradami, Constance si ju postupne obľúbila a vpustila Ness nielen do srdca, ale i do rodiny.
Teraz sa Constance ocitá na psychiatrii. Netuší prečo a nevie ani, čo také strašné vykonala, že sa o ňu zaujíma polícia. Mladá doktorka Emma Robinsonová trpezlivo oživuje v pacientke pamäť, hoci vie, že spomienky môžu Constance zabiť. Je však presvedčená, že každý človek sa musí naučiť odpúšťať, a to predovšetkým sebe.

Z anglického originálu The Cuckoo Bird preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

Straka Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Straka

Originálny názov: The Cuckoo Bird

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Napínavé čítanie (Anna Kováčová, 27.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dej straky ma celkom pohltil a od začiatku som s napätím očakávala rozuzlenie, prečo je hlavná hrdinka zatvorená na psychiatrickej liečebni. Vedela som sa vžiť do jej kože (čo ma prekvapilo) aj keď som presvedčená, že by som sa zachovala inak. Knižka je pútavá, no málinko ma vyrušovalo striedanie dejových línií, ktoré sa podľa mnôjho názoru dali zvládnuť aj lepšie. To však nemení nič na tom, že Straka poskytuje dobrý čitateľský zážitok a zanechala vo mne emóciu a to je vlastne to, čo od knihy očakávam.

Straka (Kristina Feketeová, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Straka je veĺmi pútavo napísaný román.Hltala som stranu po strane, lebo som bola zvedavá prečo sa Constance ocitla na psychiatrii.Po prečítaní knihy si človek uvedomí,že ani nie je také ťažké ocitnúť sa na psychiatrickej klinike. Stačí obrovská trauma a kokteil nesprávne namixovaných liekov. Prìbeh je písaný z pohĺadu troch žien, novinárky Constance,jej priateĺky Ness a mladej doktorky,ktorá sa snaží Constance oživiť pamäť a prinavrátiť spomienky,ktoré potláča.Ich životy sú prepletené a dozvedáme sa o živote a tajomstvách každej z nich. Knibu odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

A teraz vám prezradím niečo zvláštne: dodnes si pamätám, ako som pri zvuku jej hlasu spozornela – nespôsobil to tón, lebo napomenutie vyslovila ticho a pokojne, nezaujalo ma ani to, čo povedala: na tom nebolo nič nezvyčajné, no v hlase mala čosi zvláštne, čičíkavé a zároveň hlboko znepokojujúce. Podobný pocit vo mne vyvolávajú kostolné zvony. Čudné, však?
Pre mňa je ten deň varovaním – nikdy by sme nemali dať na prvý dojem. Prvé dojmy sú klamlivé. Na úplnom začiatku som k nej totiž pocítila nevysvetliteľnú, zato silnú averziu. Bolo to ako výstražný signál od najväčšieho bábkoherca, ktorý varovne potiahol za nitky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x