bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozbúrená voda

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozbúrená voda

Ellen Whartonová, úspešná interiérová dizajnérka, sa teší na návštevu svojej činorodej matky architektky a napriek varovaniam meteorológov odletí za ňou do New Yorku. Odlet z Londýna má ešte jeden utajený cieľ – dôležité osobné stretnutie. Keď udrie hurikán, sedemdesiatštyriročná Grace Madisonová aj napriek dcérinmu naliehaniu odmietne odísť z bytu. Svoj omyl uzná, až keď sa s Ellen po pás vo vode brodia k policajným člnom.
Britský investičný bankár Charles Williams cestuje do New Yorku pracovne. Dúfa však, že sa stretne aj so svojimi dcérkami, ktoré tam žijú s jeho nádhernou bývalou manželkou. Po zúfalom hľadaní ich napokon nájde v úkryte so stovkami ďalších obetí hurikánu.
Mladá lekárka Juliette Duboisová pracuje na pohotovosti. Keď v nemocnici počas živelnej pohromy náhle zlyhá generátor, odhodlane bojuje o životy pacientov.
Študenti Peter Holbrook a Ben Weiss si spoločne prenajali lacný byt v zdevastovanom dome. Chlapci sa zásobili potravinami a vzrušene očakávajú blížiaci sa hurikán. Keď hrozí spadnutie budovy, musia sa rozhodnúť, či zostanú, alebo sa vrhnú do rozbúrenej vody.
Chaos a zmätok si vyberú svoju daň na ľudských životoch i majetku. Mesto a jeho obyvatelia bojujú s prírodnou katastrofou obrovských rozmerov.

Z anglického originálu Rushing Waters (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2016) preložila Zuzana Gašparovičová.

Dostupné verzie titulu

Rozbúrená voda Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Rozbúrená voda

Originálny názov: Rushing Waters

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nemali by sme sa pripraviť na hurikán, keby mesto vyhlásilo krízový stav?“ spýtala sa ho. Celý deň o tom premýšľala. Skúsenosť s hurikánom Sandy ju poučila, aké dôležité je mať sa na pozore.
„Sotva! Načo si vyrábať starosti?! Začneme konať, až keď nám zhora povedia. Nebudeme vopred mrhať časom. Neviem ako ty, ale aj bez behačiek okolo hurikánu mám dvakrát viac práce než obvykle.“
„Aj ja. Niekto by mal aspoň skontrolovať generátory, aby sa nestalo, že v prípade núdze zlyhajú, ako to bolo v Newyorskej mestskej nemocnici.“
„Vari pracuješ v krízovom štábe pre živelné pohromy?“ spýtal sa jedovato a zovrel pery do tenkej čiary. „Prečo nezavoláš riaditeľovi nemocnice a nespýtaš sa ho osobne?“
Juliette ignorovala sarkastickú poznámku a tvrdohlavo pokračovala: „Mali by sme sa pripraviť. Sme dosť blízko pri rieke, Hudson nás môže zaplaviť.“
„Tak si zajtra obuj do roboty gumáky. Čo čakáš, že urobím? Sám navláčim vrecia s pieskom? Som lekár, nie údržbár! Prestaň panikáriť, nech si pacienti nič nevšimnú!“ precedil cez zuby. Odložil chorobopis a odpochodoval. Sestrička na príjme mlčky zdvihla obočie.
„Mali by sme sa pripraviť,“ povedala jej potichu Juliette. Michaela prikývla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x