bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ostrov kamélií

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ostrov kamélií

Sylvii nič nechýba, a predsa sa v živote plnom povinností a vzdanlivo dokonalom manželstve necíti šťastná. Keď po svojej tete zdedí ostrov v Bretónsku, na ktorom sa rozprestiera záhradníctvo a nádherná záhrada plná kamélií, dlho neváha a na pár týždňov ho vymení za život v rušnom Mníchove. Sylviin manžel Holger, bezohľadný obchodník, však už záhradníctvo ponúka na predaj. Má tam vyrásť hotelový komplex s golfovým ihriskom. Preto tu neznámu dedičku nevítajú práve s otvorenou náručou. Sylviu očarí krása ostrova aj srdečnosť a svojráznosť jeho obyvateľov. Keď sa zamiluje do záhradníka Maëla, jej život sa poriadne skomplikuje a odrazu stojí pred najťažším rozhodnutím vo svojom živote.

Z nemeckého originálu Die Kamelieninsel (Bastei Entertainment, K?ln 2018) preložila Svetlana Žuchová.

Dostupné verzie titulu

Ostrov kamélií Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ostrov kamélií

Originálny názov: Die Kamelieninsel

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ostrov kamélií (Veronika Špirengová, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekný, nenáročný a príjemne čitateľný romantický príbeh, s nádhernými opismi prírody, ostrova. Kniha je jemným pohladením pre dušu, keď sa potrebujete odpútať od okolitého sveta a zabudnúť na každodenné starosti a zároveň aj príbehom o sklamaní sa a hľadaní seba samej.

Pekný pribeh (Mária, 16.2.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Ostrov kamelii sa dobre číta, nie je to možno strhujúci roman, napriek tomu ma zaujal. A to hlavne preto, ako niekedy stačí málo a všetko sa môže zmeniť. Ako v živote hlavnej postavy knihy. Mne osobne tento príbeh poukázal na to, že nie všetko by sme mali odkladať na neskôr, pretože by už žiadne neskôr nemuselo byť, ako v prípade Sylvie a jej tety Lucie. Na záver môžem zhodnotiť, že je to pekný príbeh a dá sa v ňom nájsť aj niečo viac.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

O pol hodiny sedela Sylvia v útulnej kuchyni hlavného domu a prizerala sa, ako jej hostiteľ vytiahol z chladničky veľký hrniec a postavil ho na sporák. Pod tečúcou vodou očistil dve makrely, narezal ich na trojcentimetrové kúsky a spolu s hrsťou mušlí ich nasypal do vriacej vody.
„Ach,“ vzdychla Sylvia a privoňala si. „Vonia to fantasticky!“
„Je to len jednoduché jedlo, godaille,“ odpovedal Maël a o chvíľu už podával rybaciu polievku so zemiakmi, s pažítkou a mrkvou. „Godaille sa kedysi pripravovala z toho, čo si rybári nechali pre seba alebo čo sa im nepodarilo predať na trhu. Priniesli to domov a ženy to hodili do zeleninového vývaru – zubáča, pár haringov, makrely alebo plody mora. Chutí ti?“
„Veľmi!“
Potom si dali bagetu s dobre zrelým Pont-l’Éveqe. Po dvoch pohároch suchého cideru padla na Sylviu ospalosť.
S tajnou radosťou postrehla, ako jej Maël začal v priebehu večere prirodzene tykať. Cítila sa v prítomnosti tohto muža neuveriteľne dobre a predstava, že budú obaja spať sami pod jednou strechou, ju napĺňala vzrušením, za ktoré sa takmer sama pred sebou hanbila. Si šťastne vydatá, Sylvia, opakovala si, a predsa sa zdalo, že jej srdcu je to úplne fuk. Tĺklo a tĺklo, pocit v žalúdku sa zmenil na teplé pulzovanie v podbrušku. Vari sa práve zamilovala?
Presne tak, a to až po uši.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x