bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temná hmota

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temná hmota

„Si spokojný so svojím životom?“ To sú posledné slová, ktoré Jason Dessen počuje predtým, ako ho omráči únosca… Predtým ako sa prebudí pripútaný k nosidlám, obklopený ľuďmi odetými do protichemických skafandrov… Predtým ako sa nejaký muž, ktorého v živote nestretol, usmeje a povie: „Fakt sa teším, že ťa znovu vidím, kamarát.“
Vo svete, v ktorom sa Jason zobudil, sa jeho život odvíja úplne inak ako v tom, v ktorom žil dovtedy. Jeho manželka nie je jeho manželkou. A ich syn sa nikdy nenarodil. A on nie je len taký hocijaký univerzitný profesor, ale oslavovaný génius, ktorý vytvoril prevratnú vec – niečo, čo hraničí s nemožným.
Ktorý svet je skutočný? A ak svet, ktorý si Jason uchováva v spomienkach, naozaj existuje, ako sa potom dostane späť k svojej milovanej rodine? Odpovede na tieto otázky dostane Jason až počas šokujúcej cesty, pričom bude musieť čeliť svojej najtemnejšej stránke a bojovať so zdanlivo nepremožiteľným, desivým protivníkom.

Blake Crouch, autor úspešnej trilógie Wayward Pines (Mestečko Pines), tentoraz skúma hranice žánru sci-fi prostredníctvom kvantovej mechaniky a teórie o alternatívnych svetoch. Tempo románu – ako je u tohto autora zvykom – plynie závratne. Je to strhujúci, a pritom hlboko ľudský príbeh o najdôležitejších rozhodnutiach v našich životoch a o tom, čo sme schopní urobiť, aby sme naplnili svoje sny.

Preklad: Peter Macsovszky

Detaily o knihe

Názov: Temná hmota

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temná hmota (maya_book, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predstavte si, že v jednom momente vediete tento život: Študujete na vysokej škole, máte plány do budúcna, čo budete robiť. Máte priateľa/priateľku a plánujete s ním/ňou budúcnosť…. No ani neviete ako a zobudíte sa. Nebudete vo svojej internátnej izbe, ale budete v malom jednoizbovom byte, budete mať prácu, ktorá vás nebaví a zistíte, že váš priateľ/priateľka nie je vlastne váš priateľ/priateľka a vôbec vás nepozná… . . . Niečo podobné sa stalo aj hlavnému hrdinovi knihy Temná hmota, Jasonovi. Najskôr si myslel, že sa zbláznil alebo má nádor na mozgu (to by som si aj ja myslela, keby sa mi to stalo), no potom si to začal postupne uvedomovať… Keďže Jason je kvantový fyzik a profesor na univerzite. Autor prišiel s jednoducho úžasným nápadom. Kniha sa čítala sama, doslova. Bola pútavo, napínavo a nečakane napísana. Postupne sa to napätie zvyšovalo až som sa dostala k záveru, ktorý ma posadil na zadok. Kniha je naozaj skvelá a ja ju musím len odporúčať. Môžem napísať len toľko, že táto kniha je moja obľúbená a nedám na ňu dopustiť. Takže ak máte radi alternatívne svety, táto kniha je pre vás. No a na záver pridám krásnu myšlienku z knihy, ktorá ma zaujala: . „Človek musí žiť so svojími rozhodnutiami a poučiť sa z nich.“

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x