bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lovec králikov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (6.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:512
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lovec králikov

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy LOVEC KRÁLIKOV:

Ak sa v telefóne ozve detský hlas odriekavajúci básničku o králikoch, začnite sa báť o život!

Nekompromisný komisár Joona Linna si vo väzení odpykáva trest za svojvoľný postup pri riešení predošlého prípadu. Jeho kolegyňa Saga Bauerová, komisárka švédskej bezpečnostnej služby na boj proti terorizmu, spolupracuje na vyšetrovaní vraždy švédskeho ministra zahraničia, ktorá sa udiala v Štokholme za mimoriadne kompromitujúcich okolností. Najväčším problémom polície však nie je iba hroziaci škandál, ale zistenie, že kriminalisti majú do činenia so zvláštnym typom sériového vraha. Saga Bauerová je presvedčená, že pri pátraní po ňom sa nezaobídu bez Linnových skúseností.
Stredobodom strhujúceho deja sa nechtiac stáva televízna kuchárska hviezda Rex Müller, a to v čase, keď sa konečne chystá na dovolenku so synom Sammym. Pokojné týždne sa zmenia na boj o holý život.
Joona Linna so Sagou Bauerovou musia spolupracovať tajne. Vedia, že vraha treba zastaviť čo najskôr, lebo hoci obetí pribúda, ešte ani zďaleka nepovedal posledné slovo. Surovo, krvavo, bez najmenších zábran, pomstychtivo a neústupne Lovec králikov kráča za svojím zvráteným cieľom.

Preložila Mária Bratová

Dostupné verzie titulu

Lovec králikov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Lovec králikov

Originálny názov: Kaninjägaren

Objednávací kód NA203278

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Joona Linna opäť v akcii (Tomáš, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Šiesty diel série o detektívovi Joona Linnovi určite mnohých čitateľov prekvapí. Niektorí z nich počas čítania prvej polovice knihy možno dokonca zopárkrát skontrolujú obal, či vzali z poličky tú správnu knihu, no druhá polovica ich zbaví všetkých pochybností. Joona sa nachádza vo väzení s vysokým stupňom stráženia a po slobode behá profesionálny zabijak, ktorý vraždí ľudí z tých najvyšších kruhov švédskej spoločnosti. Jediný, kto môže vraha zastaviť je práve Joona, ktorý sa tak predčasne ocitá na slobode. Politické pozadie a hrozba terorizmu sa z reality dnešného sveta prenáša aj do tvorby švédskej autorskej dvojice. Bezpečnostná polícia pracuje s verziou, že vraždy v politických kruhoch sú teroristickými činmi. Joona však tuší, že obete, ktorých počet naďalej narastá, spája aj niečo iné ako politika. Odhalenie básničky o králikoch predstavuje veľký zlom, a to nie len vo vyšetrovaní, ale aj v dynamike deja. Detský hlas odriekajúci slová básničky počuli pred smrťou všetky doterajšie obete. Keď sa o nej dozvie Joona, hneď vie, že jeho tušenie bolo správne a že počet obetí ešte narastie. Vyšetrovanie začína naberať na obrátkach a Joona Linna spolu so Sagou Bauerovou postupne odkrývajú stále ďalšie a ďalšie kúsky skladačky. Lovec králikov však nezaháľa a odhodlane pokračuje v ceste za splnením svojej úlohy. Aj keď k odhaleniu identity vraha dochádza pomerne skoro, napätie aj naďalej narastá a vyvrcholí až v samom závere. Knihu Lovec králikov hodnotím ako vydarené dielo s rozpačitým úvodom, no strhujúcim záverom. Čitateľom preto radím vydržať a odmenou za trpezlivosť im bude presne to, na čo čakali od okamihu, keď dočítali Stalkera.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Opatrne prešla spálňou a prešmykla sa na chodbu, ktorou muž pred chvíľou odišiel.
Zarazila sa, keď sa dostala k schodisku. Zdola k nej doliehal cudzí hlas. Rozhodla sa, že zakričí o pomoc. Zatiaľ však nepo¬čula, čo druhý muž hovorí, preto sa usilovala zísť bližšie. Na zábradlí na hornom konci schodiska viselo oblečenie z čistiar¬ne. Cez igelit presvitali biele košele.
Nenápadne zaodŕhala, aby mala silu zakričať o pomoc, vtom však pochopila, čo sa deje na prízemí.
Druhý muž totiž nebol v dome. Jeho hlas sa ozýval z domá¬ceho telefónu. Bol to poslíček, ktorý očakával, že otvoria bránu. Wille mu však práve zopakoval, aby prišiel neskôr, potom zrušil spojenie a pohol sa k schodisku.
Zatackala sa, ale udržala rovnováhu. Krv sa jej hrnula do stŕp¬nutých nôh, bodala a štípala.
Sofia sa stiahla. Pod nohami jej zavŕzgala podlaha. Vydesene sa poobzerala. Na konci chodby obvešanej portrétmi zazrela akúsi miestnosť. V prvom okamihu si povedala, že pobeží do nej, otvorí okno a zakričí o pomoc, no vzápätí uznala, že to nestihne.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x