bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vzkriesené nádeje

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Vzkriesené nádeje (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vzkriesené nádeje

Kedysi aktívna Pavla sa pre zdravotné ťažkosti ocitla v spoločenskej izolácii. Aby si vyplnila čas a zmiernila svoju osamelosť, pozoruje z balkóna susedov. Z výrazov ich tvárí, útržkov rozhovorov a iných postrehov si vytvára predstavu o ich živote. So Slávkou a Vierou ju okrem spoločnej adresy nespája vôbec nič. Rovnako ako ona žijú v anonymite malej mestskej bytovky a za zamknutými dverami úzkostlivo skrývajú svoje trápenia a zlyhania, uväznené v bludných kruhoch trpkých spomienok. Túžia po obyčajnom ľudskom šťastí, no to sa ich príbytkom vytrvalo vyhýba. Keď sa už zdá, že pochovali aj nádej, ktorá vraj zomiera posledná, nastane nečakaný zvrat. Pavla sa zvláštnou zhodou okolností stane priamym svedkom rozuzlenia ľudských drám a odhalenia starých krívd a aj jej život nečakane naberie nový smer...

Detaily o knihe

Názov: Vzkriesené nádeje

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Vzkriesené nádeje (MonikaP, 17.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jemný humor, opis životných situácií a celý dej vtiahne do seba celého čitateľa. Výborná kniha!

VZKRIESENÉ NÁDEJE NIELEN PRE KNIŽNÝCH HRDINOV...... (Jana Bertalanová, 3.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto nenápadná knižka sa mi dostala dostala do rúk len úplne náhodou. Musím však podotknúť, že je písaná tak fenomenálne, že som si skoro nohy polámala, aby som sa dostala k 2.dielu. Vrelo odporúčam komukoľvek, kto má aspoň štipku empatie pre svoje okolie!!!!!

Vzkriesené nádeje (Erika Kubárová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh troch žien, ktoré bývajú v jednej bytovke, každá má svoje trápenie a starosti. Ich osudy ma dojali k slzám.Priateľstvo a vzájomná pomoc ich neskutočne zblíži. Úžasna kniha, od ktorej som sa nevedela odtrhnúť. Bola to prvá kniha od Dada S. Brezovskej a určite nie posledná. Teším sa na pokračovanie s názvom Zaslúžené šťastie.

Kniha s pridanou hodnotou (Zuzana, 29.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektne poskladané puzzle z pútavých príbehov. Postavy v príbehu sú ako my, slovenské ženy, trochu komplikované, trochu obyčajné, trochu záhadné. Každá si nesie svoj batôžtek viny a krivdy, všetky sú veľmi, veľmi osamelé, kdesi na ceste životm stratili sny a nádeje. A zrazu do samoty za panelmi bytovky prenikne slnečný lúč, iskrieka nádeje, ktorú zapália maličké dobré skutky, nekoľko múdrych slov, spojené dlane... Napriek ťažkej téme a nespravodlivým zákrutám osudu, kniha nie pochmúrna ani depresívna, celá je prežiarená ľudským teplom, pochopením a poznaním. Autorke sa vďaka nespornému rozprávačskému talentu, schopnosti nahliadať do duší a subtílnemu humoru podarilo napísať naozaj zrelý a čítaniahodný príbeh. Odporúčam.

čítala som "Rozlúčka s (ne)slobodou (Gabriela, 26.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemôžem hodnotiť novú knihu, lebo ešte nevyšla, ale podľa prvej od autorky si myslím, že bude super! Tú som prečítala jedným dychom...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vojto si všimol na Slávkinom zápästí odreninu s podliatinou. „Čo sa ti stalo? Ublížil ti niekto?“ ukázal prstom na červený pás.
Rýchlo si stiahla rukáv a už-už chcela zapierať, keď sa jej v mysli vynoril obraz dievčatka, ktoré cez pootvorené dvere pozoruje nepochopiteľné vyčíňanie v rodičovskej spálni... A potom ďalší obraz – mama si starostlivo sťahuje rukávy až do polovice dlaní, len aby pred dcérou ukryla dva široké červené pruhy zdobiace jej zápästia... Z očí jej vyšľahla ešte väčšia nenávisť.
„Či mi niekto ublížil? Načo sa pýtaš?! Vieš veľmi dobre, od čoho to je! Lenže môj muž nie je sprostý sedliak a nepoužíva povraz ako ty! Je to vzdelaný človek, tak si zadovážil rovno putá! História sa opakuje! Aká matka, taká Katka, aký otec, taký zať! A keďže mám v papieroch, že som na hlavu, k čomu si mi dopomohol ty, musím to znášať, aby som neprišla o dcéru! Načo by mi bol tvoj majetok? Kto by mal z neho osoh? U koho by nakoniec všetko skončilo? Radšej ten dom podpáľ, možno v ňom zhorí aj zlo, čo si zasial!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x