bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem minút po polnoci

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:57

Lepšia cena: 14,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,58 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem minút po polnoci

Conora trápia desivé sny - každú jednu noc, odkedy mamu v nemocnici sužujú liečebnými procedúrami, ktoré aj tak nezaberajú. Ale tento sen je iný. Keď sa dnes v noci Conor prebudí, v okne ho niekto čaká. Niekto starodávny. Niekto, koho neočakával. Netvor starší ako ľudstvo samo, ktorý Conorovi porozpráva tri príbehy o láske, o strate i o nádeji. Ale na oplátku chce od Conora počuť to, z čoho má najväčší strach: chce počuť pravdu.

Patrick Ness sa v románe Sedem minút po polnoci majstrovsky zhostil námetu zosnulej spisovateľky Siobhan Dowd a napísal úchvatný a dojemný príbeh o strate, o ranách osudu a najmä o sile, ktorú si vyžaduje život po smrti najbližších.

Detaily o knihe

Názov: Sedem minút po polnoci

Objednávací kód NA373302

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výnimočný príbeh (H., 17.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha v sebe ukrýva výnimočný príbeh. Príbeh je to veľmi smutný, ale občas sa aj zasmejete. Je v ňom veľa o utrieďovaní vlastných pocitov, o postoji k okolitému svetu a postoji okolitého sveta k vám a napokon o vyrovnávaní sa s ťažkými životnými situáciami. Ja som túto knižku prečítala na jedno posedenie, veľmi ťažko sa mi od nej odtŕhalo. A ak som sa od nej odtrhla, tak iba aby som sa načiahla za ďalším balíčkom vreckoviek, pretože táto kniha ma rozplakala tak veľmi, že si môže podať ruku (alebo skôr záložku) s knihami ako napríklad Experiment, Zlodejka kníh, O myšiach a ľuďoch, Mechanická princezná. Určite by si dobre rozumeli. Kniha je plná prekrásnych čierno-bielych ilustrácií, ktoré spolu s dokonalým príbehom robia z čítania tejto knihy doslova zážitok. Čo túto knihu robí špeciálnou je aj to, že sa na jej napísaní podieľali dvaja autori. Autorom námetu je Siobhan Dowdová, ktorá nanešťastie nemohla túto knihu dokončiť pretože zomrela na rakovinu. Nemoc, ktorá hrá v tejto knihe svoju úlohu. Po jej smrti dostal ponuku Patrick Ness, aby tento rozpísaný príbeh dopísal. A vďaka bohu sa tej ponuky nakoniec ujal, pretože spolu so Siobhan obohatili tento svet o jeden z najkrajších a najdôležitejších príbehov, aké som kedy čítala. Povedala by som, že si ju musíte prečítať, ale nechcem vám nič prikazovať. Je to len a len na vás. Poviem vám však len pár posledných slov. Tento príbeh bol originálny ako žiadny iný. Nič podobné som nikdy nečítala. Táto kniha je len jedna svojho druhu. A aj keď Siobhan Dowdová zomrela, zanechala tu po sebe niečo veľmi cenné. Zanechala po sebe odkaz pre všetkých, ktorí si knihu už prečítali alebo prečítajú. Takže ak ste ju nečítali, odporúčam vám ju. Slovami neviem vyjadriť ako veľmi vám túto knihu odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x