bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Virtuálna trieda

Vydavateľ: Equilibria (EQUILIBRIA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:47

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Virtuálna trieda

Kolektív autorov: Alena Lipovská, Jozef Hvorecký, Jozef Šimúth

Sprievodca adaptívnym online vzdelávaním.

Všetci autori pôsobia na Vysokej škole manažmentu v Trenčíne/City University of Seattle, ktorá je priekopníkom a lídrom v oblasti online vzdelávania na Slovensku. S mnohými svojimi študentmi sa stretávajú častejšie na internete ako v realite.

Svojej poznatky a skúsenosti pravidelne prezentujú na domácich a zahraničných vedeckých konferenciách, ako aj konzultačnou činnosťou pre firmy a organizácie na Slovensku. V monografii zhrnuli svoje dlhoročné skúsenosti – radia čitateľom, ako organizovať výučbu vo virtuálnej triede tak, aby študenti získali prostredníctvom online vzdelávania rovnako kvalitné poznatky ako pri tradičnom vyučovaní.

Pod pojmom online vzdelávanie budeme teda v tejto publikácii rozumieť výučbu konkrétnych vysokoškolských predmetov prostredníctvom počítačovej siete. Jej adresátmi sú študenti externého štúdia, ktorí sa v priebehu štúdia nemusia so svojím učiteľom fyzicky stretnúť. Ak sa stretávajú, považuje sa to skôr za obohatenie než za základnú stratégiu výučby.

Online vzdelávanie sa čoraz viac uplatňuje predovšetkým vo vzdelávaní dospelých, v podnikovom a celoživotnom vzdelávaní. Jeho výhodou je aj to, že ak sa pripraví v podobe menších modulov, dá sa prispôsobovať meniacim sa požiadavkám študujúcich. Pri vzdelávaní dospelých je to obzvlášť dôležité, pretože majú rôzne pracovné skúsenosti a návyky, dokončili rôzne školy a v rôznom čase.

Jednotný postup by mnohým z nich prekážal, takže často je vhodnejšie poskladať pre každého jednotlivca mozaiku, ktorá vychádza zo spôsobu učenia sa, ktorý zodpovedá jeho psychologickému profilu a z toho, čo vo svojej profesii najviac potrebuje a v budúcnosti bude vedieť optimálne využiť. Vtedy hovoríme o adaptívnom online vzdelávaní.

Detaily o knihe

Názov: Virtuálna trieda

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x