bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dom nenaplnených lások

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dom nenaplnených lások

Magický a podmanivý príbeh plný vášne, pomsty a lásky. Klára Lagúnová je mladá krásavica, ktorá vyrastá v kastílskej dedine koncom 19. storočia. Bláznivo sa zaľúbi do andalúzskeho statkára, no matka ju varuje pred rodinným prekliatím: ženy v ich rodine trpia pre nešťastnú lásku a rodia iba dcéry a tie čaká rovnaký osud.

Klára otehotnie a muž ju opustí. Zaslepená hnevom si otvorí nevestinec v červenom dome na okraji dediny. Tam sa narodí Manuela, zatrpknuté a škaredé dieťa. Klára sa stane najžiadanejšou neviestkou v okolí. Dcéra Manuela ju nenávidí a je presvedčená, že rodinu je treba očistiť od hriechu a prekliatie rodu zlomiť.

Detaily o knihe

Názov: Dom nenaplnených lások

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ked smrt podava ruku v dome s vonou duboveho dreva (Danka, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oj ako ten nazov vystihuje pribeh... Kniha bola pre mna prijemnou zmenou a osviezenim. A ze stoji za precitanie dokazuje i fakt, ze ja ako milovnik krimi malokedy siahnem po inom zanri. To uz fakt musi byt nieco extra :-) Tento pribeh je o nas, zenach, matkach. No z trocha ineho pohladu. Hlavnym tahunom deja je prekliate zien z rodu Lagunovych. Kazda porodi nemanzelsku dceru a kazda zomrie ako slobodna zena. Ziadne svadby, ziadne dlhe lasky. Pribeh sa zacina stretnutim mladej Klary Lagunovej s bohatym chlapikom. Ako inak - skonci to tehotenstvom a chlapikom stratenym v nenavratne. Prekliatie ma svoju moc. Matka jej to prizvukovala. No kedze otec Klarinho dietata zanechal Klare aspon velky dom so zahradou a peniaze, z pomsty sa rozhodla spravit z neho nevestinec. Zamestnala samu seba a neskor pat dalsich dievcat. Biznis slapal perfektne. Klarina dcera Manuela naopak matkino nadsenie pre jej sposob zarobkovej cinnosti nezdielala. To vsak Klare neprekazalo v tom, aby vlastnu dceru nedonutila byt zakaznikom po chuti. Utrapena nenavistou hnana Manuela sa matke vzoprela, z Cerveneho domu usla a verila, ze rodinne prekliatie sa jej tykat nebude. Verila marne... Mohla by som takto rozpisat osudy vsetkych Lagunovych. Po Manuele prisla Zabudka, potom Margareta a hoci mena vyznievaju absurdne, pribeh je naozaj fajn. Zaujimavy. Pisany inym stylom na aky som zvyknuta no ak by som povedala ze ma nudil, klamala by som. Osudy zienok Lagunovych su popisane velmi putavo a hoci ziadnu z nich prekliatie neminie, kazdu si najde inym sposobom. Plusom bola atmosfera salajuca z pribehu. Spanielsko, teplo, kvety no zaroven doba v ktorej sa verilo na cary, vestenie ci bosorky. Doba kde sex bol vecou akosi verejnou a paradoxne nemanzelske tehotenstva hodne opovrhnutia. Cely pribeh sa nesie v znameni prvej Lagunovej - Klarinej matky ktora bola znamou vesticou, zberackou bylin, majsterkou odvarov ci profickou v zasivani panenskych blan. Trocha tajomna, mystiky a zaroven surovej reality. Nenavist medzi matkami a dcerami, vztahy plne nemych vycitiek kvoli omylom z minulosti. Smrt, narodenie, zakerne vrazdy, laska az za hrob spojena s bolestou. Tym vsetkym je preplneny Cerveny dom na konci dediny, ktoremu v zahrade i v zime rastu kvety a vsade v nom citit vonu duboveho dreva.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x