bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Aprílové dievča, 2. vydanie

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Aprílové dievča, 2. vydanie

Ahoj! Mám štrnásť, nastupujem na strednú školu a hneď v prvý deň sa za mňa posadí ten najkrajší chlapec na svete. No, to si pravdepodobne myslím len ja. Ale nič to... Inak – volám sa Bibiána a som tak správne praštená. Som predsa v puberte. A ten najkrajší chlapec na svete? Volá sa Andrej Princ. No, uznajte, nie je to nádherné meno? Princ. Nechceli by ste chodiť s Princom? Ja áno. Nie sme si až takí cudzí, pred prázdninami do mňa vrazil a zhodil mi zmrzlinu. Ale on si to, samozrejme, nepamätá. Ale to som mu už dávno odpustila. Len keby sa na mňa tak krásne usmieval a občas aj chodil do školy a nemal všetko na saláme. A mimochodom sme narodení v jeden deň – 17. Apríla. A predstavte si, on ma jeden večer len tak pobozká...

Detaily o knihe

Názov: Aprílové dievča, 2. vydanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Moja obľúbená kniha (Natália Mušková, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poviem vám krátky príbeh. Keď som bola siedmačka na základnej škole, dostala som od mamky knihu. Keďže som do vtedy knihu do ruky nikdy nezobrala a čítanie ma nebavilo, povedala som si, že to predsa len skúsim. A ako sa hovorí "motyka vystrelila" a túto knihu so si jednoducho zamilovala. Do vtedy mi prečítať niečo také trvalo aj mesiac, no túto knihu som ako siedmačka zvládla za vtedy neuveriteľné dva dni. Keby, že sa mám vrátiť späť do mojich detských čias, neoľutujem a prečítam si ju znova. Bola to moja prvá kniha, čo ma donútila k čítaniu a od vtedy čítam každý deň, mám za sebou neuveriteľných 150 prečítaných kníh, no táto je stále moja obľúbená:) Príbeh nesmelen Bibiány a neposlušného Andreja si čítam stále aj po toľkých rokoch a toto druhé vydanie ma potešilo tiež.

Dokonalosť ♥ (Júlia Jančová, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci sa zdalo, že o nádhernom chalanovi, ktorý do nej vrazil a premiestnil jej zmrzlinu z kornútka na tričko, môže len snívať, nájde ho v septembri v svojej triede. A z vysnívaného princa sa stane Princ skutočný. Andrej Princ.♥ Bibiána býva spolu s rodičmi a rodinou maminej sestry. V dome sú štyri baby vo veku od sedem do osemnásť a dvaja chalani, čo zaručuje, že v tejto rodine neprichádza nuda do úvahy. Najmä, keď sa polovica deciek zaláskuje. Ich rodina je tradičná s jasne definovanými hodnotami a rozdelenými rolami. Deti síce nenadchýnajú domáce povinnosti a skorá večierka, ale vedia, že práci sa nevyhnú a o čase príchodu domov aspoň vyjednávajú. Celkom iný je Andrej. Prisťahoval sa z Bratislavy po rozchode rodičov iba s matkou a sestrou. Otec urobil politickú kariéru, má peniaze aj vplyv. Andrej sa hrá na rebela, chodí za školu, neučí sa, fajčí, vytáča mamu aj profákov, len aby naštval a zamestnal otca. Dobre však vie, že sa mu všetko prepečie, lebo tatko ho zo všetkého vyseká. Prišlo mi ho strašne ľúto, ten nezájem jeho rodičov ale ani on sa nesprával ukážkovo. Bibiánini rodičia nejasali, keď sa o vzťahu dozvedeli, ale randiť jej nezakázali. Zákaz nastal až keď prasklo, že Andrejova sestra fajčí trávu. Bibiána prvý raz vážne poruší rodičovský zákaz a so svojou láskou sa schádza tajne.♥ Koniec prezrádzať nechcem ;) Túto knihu som si kúpila včera a hneď som ju aj prečítala. Pri konci som sa neubránila slzám a musím povedať že táto kniha je skvelá♥, už mám aj očistec bláznov tak hor do čítania ;) ODPORÚČAM ♥♥♥

Nezabudnuteľná! (Veronika, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé vydanie tejto knihy mi kúpil môj ocko, keď som mala približne 13 rokov a pamätám si ako keby to bolo včera, keď som sa do knihy pustila....a už som prestať nemohla. Kniha je napísaná jednoduchým štýlom, má vynikajúci dej a vôbec nie je pravda, že je plytká. Práve naopak, každý jeden moment som prežívala s Bibiánou a aj ja som bola do Andreja zaľúbená. Čítala som vážne veľa kníh aj takéhoto typu, ale keď sa má niekto opýta, aká je moja obľúbená kniha.. Neváham dlho :) Teraz mám 20 rokov a ani chvíľu naviac som nerozmýšľala, či si kúpim aj druhú verziu.. Samozrejme, že je na poličke. A takisto odporúčam pokračovanie tejto knihy Očistec bláznov, pri ktorom som tuším ani len nedýchala. Neskutočné! Krásny dej a príbeh, ktorý sa so mnou vlečie už vyše 7 rokov... Autorka má neskutočné nadanie a talent, takto písať nedokáže hocikto.. Pre starších odporúčam dielo Hazard a to bolo doslova tak úžasné, že keby bolo vydané v inej krajine je z toho celosvetový bestseller a je mi ľúto, že o nej nie je veľmi počuť a v hlave mám krásnu myšlienku filmového spracovania. Takže v skratke? Odporúčam! :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Princ Andrej a nič ma nezaujíma,“ povedal monotónne.
„Naozaj?“ prekvapene sa spýtala triedna.
„Áno.“ Andrej už sedel. „Mňa nič nezaujíma a nebaví.“
„No, určite sa niečo nájde, Andrej. Niekedy sa o tom môžeme porozprávať dlhšie.“
Profesorka už pozerala na dievča, ktoré stálo v prvej lavici v strednom rade a predstavovalo sa. Ja som sa však v myšlienkach zaoberala iba Andrejom Princom. To je krásne priezvisko: Princ. Znie to úžasne romanticky. Ale to, že ho nič nebaví a nezaujíma, už také romantické nie je. A Robo tiež povedal, že je to tu pre neho iba diera, pre pána z Bratislavy.
„Čo je? Chceš niečo?“ Strhla som sa, lebo to Andrej oslovil mňa. Pozerala som totiž neustále na neho a to mu bolo zjavne čudné. Opäť som sa začervenala a v hlave sa mi objavil veľký otáznik: Čo mu mám odpovedať? Najlepšie bude nepovedať nič. Rýchlo som sa otočila, už som horela ako fakľa. Tak toto sa ti teda podarilo, Bibiána. Určite si sa mu vryla do pamäti, len nie tak, ako si si to predstavovala. A na teba a na zmrzlinu zabudol hneď, ako zašiel za roh. Na Želu a na Alicu by nezabudol, ale na teba áno. Prečo by si ťa aj mal pamätať? Správala si sa ako tĺk. Asi som mu predsa len mala niečo povedať. Bolo to predsa dosť trápne, len tak sa na neho pozerať. Ale čo inteligentné by som mu dokázala povedať? Hnevala som sa sama na seba za to, že som na neho tak okázalo zízala. Zrazu niečo zaprašťalo.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x