bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sto dní šťastia

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sto dní šťastia

Nepatria mi nijaké zásluhy, aby sa na mňa muselo oficiálne spomínať či aby sa odôvodnila moja pamätná tabuľa na obytnom dome. Pamätná tabuľa, pred ktorou sa niekto zastaví a povie si: „Idem si pozrieť na Wikipédii, kto bol ten Battistini!“
Zato mám manželku a dve deti, ktoré milujem, výborných kamarátov, chlapčenské družstvo – to by za mňa položilo život. Dopustil som sa chýb a ich zoznam sa ešte rozrastie, ale aj ja som sa zúčastnil na oslave. Tiež som tam bol. Možno som len ticho sedel v rohu a nepripíjali si na mňa, no nechýbal som tam. Ľutujem iba jedno: musel som zistiť, že zomieram, aby som začal žiť.

Detaily o knihe

Názov: Sto dní šťastia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Povinné čítanie pre dospelých? (Veronika Gřešková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak by malo existovať povinné čítanie pre dospelých, túto knihu by som tam určite zaradila. Podrobne opisuje pocity človeka, ktorý vie, že umiera, ale rozhodol sa posledné dni si naplno užiť. Zároveň ponúka nespočetne veľa miest na zamyslenie pre čitateľa a posúva mu jedinečné a originálne filozofické myšlienky ako i názory na svet. Po dočítaní, ale aj vlastne počas čítania som začala svet vnímať inak. Pomohlo mi to uvedomiť si, čo je pre mňa dôležité a vyrovnať sa so stratou niektorých ľudí. Ak hľadáte knihu na zamyslenie, no aj s dejom, toto je tá správna voľba.

Čo by ste robili, keby vám zostalo posledných sto dní života? (Lara, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek smutnému príbehu dáva energiu do života a núti zamyslieť sa... a to doslova. Autor necháva biele strany, ktoré si môžete doplniť. Je na nich len otázka "Čo by ste robili, keby vám zostalo posledných sto dní života?"

výnimočná kniha (Katarína Pivarníková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
pôvodne som túto knihu ani neplánovala čítať, príbeh u umieraní a eutanázii? nie ďakujem, ale som rada, že som zmenila názor a zobrala túto knihu do rúk. Napísať knihu o umieraní je jedna vec, ale napísať knihu tak, aby ste miestami plakali od smiechu a nie od smútku, aby ste obdivovali schopnosť autora s iróniou hľadieť aj na niečo také depresívne je vzácne. Tak ako táto kniha, z ktorej budete mať po prečítaní nie len dobrý pocit, z toho, že ste sa na to dali, ale určite si zoberiete zopár Luciových rád do života, pre mňa ostáva najnezabudnuteľnejšou radou : " Ľutujem iba jedno, že som musel zistiť, že zomieram, aby som začal žiť!" Tak neľutujte, čítajte a žijte :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x