bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skvelý život

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skvelý život

Blaise McCarthyová je činorodá príťažlivá žena v zrelom veku. Od mladosti tvrdo pracovala na tom, aby sa z nej stala mediálna hviezda známa v celých Spojených štátoch. Relácie aj moderovanie televíznych správ si dôkladne pripravuje, hosťom kladie otázky na telo, rozoberá témy nabité emóciami a odvážne preniká do jadra problémov. Osamelá matka si stráži pozíciu na výslní, veď mladučké hviezdičky sú ochotné vymeniť ju na obrazovke v hocktorú chvíľu. Zatiaľ má Blaise zdanlivo všetko. Keď však zhasnú kamery, len ona vie, aký nevypovedaný príbeh celé roky ukrýva.
Salima, moderátorkina dospelá dcéra, v detstve oslepla následkom cukrovky a odvtedy si jej zdravotný stav vyžaduje pobyt v špeciálnej internátnej škole s celodennou lekárskou starostlivosťou. Keď zariadenie pre epidémiu zavrú, Salima musí odísť z pokojného vidieckeho prostredia do rušného New Yorku. Pre matku aj dcéru nastáva zlomové obdobie v živote. Obe riešia komplikované situácie, s ktorými si najmä Blaise nevie rady. Simon Ward, Salimin nový asistent a zároveň učiteľ, podá slepému dievčaťu záchranné lano, ale pre Blaise je prítomnosť mladého muža v jej byte neprijateľná. Jeho radikálne názory nastavujú pravdivé zrkadlo vzťahu matky a dcéry a ich vzájomnému vnímaniu. Simon učí dievča posúvať hranice svojich možností, otvára obom ženám nové obzory, ale zároveň obracia ich život naruby…

Z anglického originálu A Perfect Life (Delacorte Press, New York 2014) preložila zuzana Gašparovičová.

Dostupné verzie titulu

Skvelý život Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Skvelý život

Originálny názov: Perfect Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádherný život Danielle Steel (Renáta Prokopová, 5.10.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné čítanie,,spisovateľka zase nesklamala.Knihu som zhltla jedným dychom,,,Pútavý príbeh,zaujímavý dej,,,A všetko sa točí okolo lásky v reálnom živote.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Blaise si odkladala Salimine obľúbené hračky z detstva, ale teraz sa rozhodla, že sa ich zbaví, aby získali viac priestoru. Stála na najvyššom stupienku rebríka. Načiahla sa príliš dozadu a vtom sa rebrík nebezpečne zakýval. Simon ju len-len zachytil. Pevne ju uchopil okolo pása a pridržiaval, kým schádzala dolu. Keď sa im oči stretli, svet okolo nich na okamih prestal existovať. Obaja stíchli. Blaise preletela telom triaška ako minule v kuchyni. Vtedy si navrávala, že sa jej to len zazdalo, tentoraz však vedela, že sa nemýli. Simon z nej nespúšťal zrak a ruky stále nespúšťal z jej pása. Nebadane sa odtiahla, postrehol to, odtrhol od nej pohľad a pomohol jej postaviť sa na zem. Nemala potuchy, čo sa práve stalo, a neodvážila sa spýtať sa na to jeho. Keď ukladala do škatúľ staré hračky, povedala si, že sa jej to znovu len zazdalo a nič to neznamená. Vnútorný hlas jej však šepkal čosi iné. Keď nenápadne pozrela na Simona, oči mal ostražité a tváril sa, že má plné ruky práce.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x