bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nečas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Melanchólia
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nečas

ALFRÉD SWAN číta z knihy NEČAS :

Čo sa stane, keď zídeme z vychodených koľají?

Na severe Švédska neznáma dievčina naskočí na vlak a ocitne sa v Štokholme. Zapletie sa do bitky a skončí na policajnej stanici, kde sa spustí vyšetrovanie vo veci jej identity. Prípadu sa ujmú kriminálna komisárka Jeanette Kihlbergová a jej kolegovia Jimmy Schwarz a Nils Ahlund. Vzápätí sa všetko skomplikuje. Zdá sa, že prítomnosť dievčiny súvisí s dvoma vraždami na predmestí a s každou novou stopou sa zamotáva už beztak zložitý vzorec súvislostí. Súbežne s policajným vyšetrovaním prebieha krst najnovšieho románu spisovateľa Pera Qvidinga. Píše v ňom o mladej žene Stine zo severu Švédska, ktorá bola koncom 19. storočia nútená pre hladomor emigrovať do Spojených štátov. Qvidingov román sa čoraz viac prepája s vraždami a vyšetrovateľom dochádza čas.

Zo švédskeho originálu OTID (Ordfront, Stockholm 2022) preložila Jana Melichárková.

Detaily o knihe

Názov: Nečas

Originálny názov: OTID

Objednávací kód NA202452

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na jeseň ako stvorené (Katarína, 3.10.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Od Erika Axla Sunda som kedysi pred rokmi čítala ich sériu Havranie dievča a ani po takom dlhom čase ju neviem dostať z hlavy. Štýl autorov mi už vtedy padol do oka a ja som si nutne potrebovala overiť, či na mňa zapôsobí aj v týchto časoch. V prvom rade musím povedať, že svoju predošlú sériu u mňa Nečasom rozhodne neprekonali, avšak aj tak si nemôžem ich novinku vynachváliť. Kvalitné severské krimi ja vždy ocením, koniec koncov mám doma plnú knižnicu týchto kníh, a toto veru malo všetko – brutálne podivuhodné vraždy, donekonečna sa valiace otázky, vyšetrovací tím už skoro v koncoch so silami a, čo je najdôležitejšie, ponurú atmosféru severu, kde nikto nič nevidel a každý si hľadí svojho. Ak sa vám páči Samuel Bjork, Jo Nesbo a možno dokonca aj Chris Carter, tu si ozaj prídete na svoje. Fanúšik trilerov už vie, čo má od knihy očakávať, ale tu na vás spoza rohu vybafne aj zopár prekvapení, ktoré som ja osobne určite nečakala. Posúďte sami. Ja mám určite v pláne zohnať si aj predošlé dve časti série Melanchólia, niečo mi hovorí, že najmä druhá kniha bude stáť za to. (aspoň podľa anotácie a kladných recenzií)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vytŕčal len roh, no dosť na to, aby sa mohol o niečo zachytiť a riskovať, že tie malé brvná plachtu stiahnu. Niekedy sa tam dostával aj iný odpad, keď žeriavnici nakladali, ale to už mali vari vidieť na severe Švédska?
Cigaretu si nezapálil, strčil ju do náprsného vrecka a vydal sa popri zábradlí k vagónu. Keď sa priblížil, prebleskovalo tam niečo iné, hneď pod plachtou.
Perkele.
Prekročil koľaj a vyhupol sa na vagón. Oprel sa o železný stĺpik, položil nohu na hrubý kmeň a vytiahol sa, aby lepšie videl.
Vtedy to zazrel.
Jasné, bola to ruka.
Z tmavozelenej potrhanej bundy trčala špinavá ruka. Keď závan vetra plachtu nadvihol, uvidel vlasy.
Dlhé blond kučery plné kôry a malých triesok.
Mŕtvola, pomyslel si a zvažoval, či sa má ísť pozrieť bližšie alebo zavolať políciu. Váhavo, opatrne pokračoval k najbližšiemu železnému stĺpiku.
Jediný mŕtvy človek, ktorého kedy videl, bol jeho otec. Veterán zimnej vojny, ktorý sa na jeseň v šesťdesiatom piatom vysmial do tváre granátovému šoku, raz odišiel do lesa za domom v Karleby, strčil si do úst granát a uvoľnil poistku. Keď ho našiel, zostalo z neho málo a nebol to pekný pohľad.
Toto môže byť sotva horšie, naklonil sa a odhrnul bielu plachtu.
Čierne oko naňho uprene hľadelo a ruka, ktorá bola mŕtva, zrazu ožila.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x