bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poláskanie

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 8,39 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,59 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,99 €
Ušetríte: 1,40 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poláskanie

Aj keď nám názov Poláskanie sľubuje romantiku od začiatku až do konca, nie je to celkom tak. Hlavným motívom poviedok je síce láska, no nie sú rovnaké.
Podávajú vám všetky podoby lásky. Medzi mužom a ženou, rodičmi a deťmi, ľuďmi a zvieratami. Lásku manželskú, zakázanú, nešťastnú, veselú, niekedy nepochopiteľnú. Nesmieme však zabúdať, že základom lásky okrem iných stavebných materiálov je aj smiech. Preto tu nájdete poviedky určené len na pobavenie.
Napokon tak ako celé Poláskanie.

O autorovi: Posledné roky bola presvedčená o tom, že práve vymýšľanie a splietanie životných osudov do príbehov je to, čo ju napĺňa a robí šťastnou.
Odkedy do jej života vstúpil vnúčik Dušanko, hrá hlavne rolu babky. A stále viac sa zaoberá myšlienkou písať viac pre deti. Snaží sa nevkĺznuť do stereotypu, nechce, aby všetky knihy boli "na jedno kopyto". Po romantike, detektívke a knihe pre deti vám ponúka poviedkovú knihu, v ktorej si môžete nájsť to, na čo máte práve náladu.
Dúfa, že vás nesklame a s Poláskaním prežijete príjemné chvíle.

Detaily o knihe

Názov: Poláskanie

Objednávací kód NA338203

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hilda

Sedela som na lavičke v parku. Bol koniec mája, všetko krásne kvitlo a voňalo. Hlavu som mala plnú starostí. Môj sedemnásťročný syn mi práve oznámil, že priviedol do druhého stavu spolužiačku. Utápajúc sa v smútku, nevšímala som si ako hreje slnko, spievajú vtáky, aký je svet krásny.
,,Neruším?“ zastavil pri mne mladý muž a nečakajúc na odpoveď, prisadol si. Vtom si slza našla cestičku a kotúľala sa po líci.
,,Stalo sa niečo, môžem vám pomôcť?“ opýtal sa.
,,Mne nikto nepomôže,“ pokrútila som hlavou.
,,Niekedy stačí podeliť sa s trápením. Verte mi,“ naliehal. Neviem čo mi to napadlo, veď bol len o málo starší od môjho Filipa, ale všetko som mu povedala. Sedel ticho, neprerušoval ma ani vtedy, keď som medzi rečou smrkala do vreckovky. Mlčal a ja som myslela, že už neprehovorí.
,,S Jankou sme sa zobrali hneď po škole, no dohodli sme sa, že s rodinou ešte počkáme. Ale keď to raz Janka nedostala začali sme sa tešiť, že nás o pár mesiacov bude o jedného viac. Išla k doktorovi a ja som sa ponáhľal z práce. Cestou som sa zastavil v obchode kúpiť šampus, aby sme to doma mohli osláviť.
Našiel som ju plakať v spálni na posteli. Kľakol som si k nej.
„Tibi, nebudeme mať bábätko,“ povedala tak zúfalo, že mi skoro puklo srdce.
„Ale no tak neplač, skúsime to nabudúce,“ utešoval som ju a ľahol si k nej.
„Ty mi nerozumieš, už nikdy nebudeme mať bábätko, som chorá.“
Nevedel som, čo znamená som chorá. Potom už išlo všetko rýchlo. Vyšetrenia, liečba, kúry. Keď musela Janka prestať chodiť do roboty, zoslabla a vypadali jej vlasy, všetci sme pochopili význam slov, som chorá.
Kúpil som jej andulku, aby nebola taká sama, kým nebudem doma.
Zvykli si na seba. Hilda (tak sa vtáča volalo) po Janke chodila, keď ležala, stála na stole pri tanieri, keď jedla, sedela jej na pleci a hrala sa s náušnicou v uchu, keď pozerala televízor. Lúštili spolu krížovky, Janka písala, Hilda trhala papier, v zobáčiku z neho urobila guličku a vypľula, alebo rozmrvila koniec ceruzky ako nervózny prváčik.
Janku rýchlo opúšťali sily, až prišla choroba do štádia, kedy som sa o ňu nedokázal postarať. Odviezli ju do nemocnice a Hilda zosmutnela. Raz ráno vôbec nevyliezla z klietky. Chcel som o tom povedať Janke, no keď som za ňou prišiel, bola v bezvedomí.
Druhý deň som našiel Hildu ležať na dne klietky mŕtvu. Zazvonil telefón a ja som pochopil, kto volá a čo mi chce povedať.
Odišli spolu a ja som zostal v byte sám s neotvorenou fľašou šampusu, rozstrapkanými ceruzkami a nedokončenými krížovkami. Zo zeme ešte dnes dvíham malé, papierové guličky,“ dohovoril a ja som plakala ešte viac, no teraz už nie nad synovým pokazeným životom.
Zacítila som vôňu kvetov, začula spievať vtáky a pocítila, ako hreje slniečko...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x