bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vlčí dar

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vlčí dar

V centre úplne nového sveta – moderného, uhladeného, plného najvyspelejších technických vymožeností – sa odohráva podmanivý príbeh starý ako ľudstvo: zrodenie vlkolaka, prerozprávané a opísané tak, ako to dokáže len Anne Riceová, kultová autorka Upírských kroník a rozprávačka očarujúcich gotických a ,,fantasy“ príbehov.

Čas – súčasnosť.
Miesto – drsné pobrežie severnej Kalifornie. Útes vysoko nad Tichým oceánom. Obrovské sídlo plné
krásnych zákutí a úchvatnej histórie na pozadí lesa mohutných sekvojí.

Mladý novinár pracuje pre San Francisco Observer... Staršia žena ho privíta vo svojom úžasnom rodinnom sídle. On má o ňom napísať článok a ona ho potrebuje súrne predať... Náhodné stretnutie dvoch nepravdepodobných spoločníkov... Idylickú noc náhle ukončí príšerné, nepredstaviteľné násilie, mladíka nevysvetliteľne napadne – a uhryzne – zver, ktorého v tme ani nezazrie... Násilný čin naštartuje hrozivú, no lákavú premenu a mladý muž – extatický a zároveň zhrozený – sa zmieruje s tým, že sa mení a súčasne sa obáva, čo sa z neho stane – čoskoro zakúsi vzrušujúci vlčí dar.

Snaží sa odolávať paradoxnej slasti a radosti z vlčej divokosti a potešenia zo sily a (prekvapivého) apetítu, zamotá sa do čudnej a nebezpečnej záchrany ohrozených ľudí. „Vlčieho muža“ zúfalo naháňajú úrady, médiá aj vedci. Hrozí, že dôkazy DNA odhalia jeho dvojitú identitu... Keď sa ho zmocní nová vrúcna láska, vynárajú sa otázky, ktoré ho ženú hlbšie do neznámeho záhadného sveta: prečo a ako dostal tento dar, aká je jeho skutočná povaha a čo má znamenať tá čudná, ale uspokojujúca túžba po dobre. Je hlboko presvedčený, že takých ako on je možno viac a sledujú ho – sú to akési strážne bytosti, ktoré existujú odjakživa, poznajú staroveké tajomstvá a alchymistické záhady. Popri tom všetkom hľadá spásu pre dušu trápenú novým svetom zvodov a pred ním je náročná, vzrušujúca cesta, aby sa stal naplno vlkom a zároveň človekom.

Detaily o knihe

Názov: Vlčí dar

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vlčí dar (Alena, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Vlčí dar, som čítala bez prestávky :) aj napriek tomu, že toto nie je môj žáner - napätie, strach a obavy, knihu odporúčam

Vlčí dar (Klaudia Petríková, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som dostala ako darček ale veľmi sa mi zapáčila už na prvý pohľad má krásny obal. Veľmi pochvaľujem spisovateľku vie dobre zachytávať podrobnosti a myslím si ,že všetko krásne a predstaviteľne opísala. Páčilo sa mi ,že celý čas som bola v napätí ,že čo sa stane na konci. Bolo to úžasné odporúčam.

tak ako to vie len Anne Rice (Veronika Babničová, 16.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Zimomriavky som mala už len pi pohľade na obálku knihy (ktorú pochvaľujem, je vážne skvelá), a mala som ich až po poslednú stránku.Kedže som už ad A. Rice čítala Piesne Serafov bola som zvedavá aj na túto knihu. Mám pocit , že keby som nepoznala autorku ajtak by som vedela z istotou povedať , že je to práve ona. Konečne iné poňatie "vlkolaka" ,konečne tam nieje len samé sťažovanie na to ako je nešťastný z toho aký je ,žiadne depky,ale užívanie si svojej novej sily .Zmieri sa s tým. Určite sa táto kniha bude páčiť tým čo majú radi jej knihy , ale verím , že si vďaka nej získa nových fanúšikov.

Mini recenzia (Ivana Pulišová, 7.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
K tejto knihe som sa dostala len nedávno, ale okamžite som si k nej utvorila vzťah už len kvôli spisovateľke, ktorá tvorí pojem v hororovej a fantasy literatúre. V tejto knihe si Anne dovolila dotknúť sa tém homosexualizu, týrania i chladného a na môj vkus až príliš bezstarostného rozchodu dvoch ľudí, ktorí o sebe tvrdili, že sa ľúbia. Hoci tolerancia nevery a striedanie partnerov je v príbehu len okrajovou témou, pre mňa osobne sa tým v knihe vytvorila zvláštne neprirodzená atmosféra, ktorá sa, bohužiaľ, za oceánom stáva bežnou súčasťou ľudských životov. V príbehu sa na každú vzniknutú otázku dá nájsť aj správna odpoveď. Hoci čitateľ dokáže predpokladať vývoj udalostí a niektoré odpovede na vzniknuté záhady, má stále chuť čítať ďalej a skutočne si potvrdiť svoje predpoklady. A ešte niečo. Zabudnite na absurdné spojenia nesmrteľnej bytosti a človeka potomkom. Tento príbeh nekladie smrteľnosť za prekážku a dar nesmrteľnosti ako niečo, čo má poškvrniť ľudskú dušu. Je to dar- vlčí dar- krizma. ;) ( moju vlastnú a obsažnejšiu recenziu nájdete aj na mojom blogu doortoinfinity.blogspot.sk )

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x