bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vražda na diaľku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vražda na diaľku

Prichádza nový doktor! Lekárom prvého kontaktu v dvadsiatom prvom storočí bude smartfónová aplikácia!

Doktor George Wilson, starší neatestovaný rádiológ z Los Angeles, vstupuje do lekárskeho stavu v čase prudkých zmien v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Realitou sa stáva zbližovanie informačných technológií, nanotechnológie a genomiky. Lekári na celom svete budú čochvíľa plniť celkom inú úlohu. Do popredia sa v medicíne dostane smartfón. Nepôjde však o dômyselný zdravotnícky prístroj, skôr o náhradu lekára primárnej starostlivosti. Vie sa dokonale prispôsobovať individuálnym potrebám a choroby bude diagnostikovať a liečiť lepšie ako človek. Nazvú ho iDoc.
Georgeov prvý kontakt s technickou novinkou sa skončí tragicky – jedného rána sa v posteli zobudí vedľa mŕtvej snúbenice. Vysvitne, že patrila medzi betatesterov iDocu. Neskôr zomrie viacero Georgeových pacientov, ktorým implantovali rezervoár s inzulínom. Všetci sa zúčastňovali na rozsiahlom skúšaní aplikácie.
Je možné, že na iDoc zaútočili hackeri? Snaží sa to americká vláda ututlať? George vytrvalo pátra po pravde, hoci vie, že tým ohrozuje svoju kariéru i slobodu. Uvedomuje si, že ak sa nemýli, dôsledky chyby v aplikácii môžu byť osudné pre množstvo ďalších ľudí.

Z anglického originálu Cell (G. P. PUTNAM’S SONS. Published by the Penguin Group, New York 2014) preložil Róbert Hrebíček.

Dostupné verzie titulu

Vražda na diaľku Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vražda na diaľku

Originálny názov: Cell

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavé čítanie (Lucia B., 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy Robina Cooka, vlastním takmer všetky... Vraždu na diaľku napísal PÁN spisovateľ Cook bravúrne. Kto má rad medicínske prostredie, určite by mal siahnuť po tejto knihe. Hlavný hrdina Dr. George Wilson je neatestovaný rádiológ pôsobiaci vo Fakultnej nemocnici Los Angeles, Kalifornia. Vybral si rádiológiu, ako odbor, aby nemusel prichádzať do priameho kontaktu s pacientmi a následne im oznamovať dobré/zlé výsledky vyšetrení. Chýba mu už iba posledný rok, aby sa stal atestovaným doktorom. Pred sviatkami 4.júla – amerického dňa nezávislosti, vyšetruje dvoch pacientov Grega Tarkington. Podľa výsledkov MR im neostáva veľa času. Ešte v ten deň sa vytratí z nemocnice a vyberie sa na prednášku, na ktorú ho pozvala spolužiačka a bývalá priateľka Paula z Kolumbijskej univerzity. Na prednáške, ktorú usporiadala Zlúčená poisťovňa, sa dozvedá o absolútnej novinke iDoc – u. Je to aplikácia v smartfone, ktorá má nahradiť lekára prvého kontaktu a poisťovňa rozbehla už jej betatestovanie na 20.000 klientoch. George je prekvapený, fascinovaný a trocha nahnevaný, keďže túto myšlienku ako prvý spomenul pred Paulou on. Ona ju po štúdiu ponúkla poisťovni. Myšlienky o iDocu aspoň trocha zamestnajú jeho myseľ, ktorá sa stále trápi nad smrťou jeho snúbenice Kasey, ktorá zomrela pred troma mesiacmi. George zistí, že aj ona bola betatestovateľkou iDocu. Po nečakanej smrti jeho suseda Sala, ktorý sa v snahe nezomrieť vrúti autom do nemocnice, kde George pracuje, zisťuje, že aj on bol testovateľom tejto aplikácie. Mŕtvych testovateľov pribúda. Začne vyšetrovať na vlastnú päsť ... O tom, že si tak narobí veľa nepriateľov, viac písať netreba ... Sám sa postaví proti veľkej korporácii, dôveruje nesprávnemu človeku ... Prekvapujúci koniec ma dostal. Robin Cook nastolil v knihe otázku, či má právo niekto tak fatálne zneužiť absolútnu novinku v medicíne, ktorá by mohla zachraňovať životy ...

Vražda na diaľku (Helena Zámečníková, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantasticky napísané prečítala som jedným dychom v napätí až do konca. Trochu ma mrazilo z toho, že by mohol mobil v buducnosti toto dokazať.

Vražda na diaľku Robin Cook (Katarina Sládečková, 9.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Ja mam rada jeho knihy a už dosť dlho sledujem,či nevyšlo niečo nové.Je to zaujímavé čítanie s napínavým dejom od začiatku knihy až do konca.Mám na poličke zatiaľ všetky.

Vražda na diaľku Robin Cook (Henrieta Banásová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som si vybrala ako knižku za koment túto lebo mi chýba do zbierky a určtite bude výborná ako všetky jeho knižky,má v nich lásku, napätie,záhady,prekvapenie,pátranie...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Thorn zamával smerom k LED displejom za sebou, akoby dirigoval symfonický orchester. Jeho gesto sprevádzalo prvých tridsať sekúnd Beethovenovej Piatej symfónie a na obrazovkách sa tučným čiernym písmom, vysokým tridsať centimetrov, zjavilo slovo iDoc.
Aby dosiahol väčší efekt, odmlčal sa. Potom sa znova obrátil k obecenstvu: „Žiarivým príkladom zlyhania dnešnej medicíny je to, že až dosiaľ sa nepodarilo odstrániť nedostatok lekárov prvého kontaktu. Jeho následkom sú nepotrebné a nákladné návštevy urgentného príjmu. Ľudí, ktorí to nepotrebujú, vyšetrujú špecialisti, pacientom, ktorí to nevyžadujú, sa robia najrozličnejšie zákroky. Navyše sa bezdôvodne predpisuje priveľa liekov. To všetko vedie k obrovskému počtu zbytočne, márnotratne vyplatených poistných súm. To sa však, priatelia, všetko zmení. Prichádza nový doktor! Lekárom prvého kontaktu v dvadsiatom prvom storočí bude smartfónová aplikácia, ktorú už podmienečne schválil Úrad pre dohľad nad potravinami a liečivami. Volá sa iDoc!“
Thorn znova ukázal na obrovské LED obrazovky, na ktorých sa zjavili fotografie troch smartfónov od najväčších svetových výrobcov – Apple, Samsungu a Nokie. Na všetkých bola spustená jediná aplikácia: biely štvorec s červeným krížom, na ktorého horizontálnom ramene sa vynímal nápis iDoc. George zadržal dych.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x