bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kate - budúca kráľovná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kate - budúca kráľovná

Po svadbe Kate Middletonovej a princa Williama, budúceho kráľa Spojeného kráľovstva, sa začala písať nová kapitola dejín. Kate je od sedemnásteho storočia prvá neurodzená mladá žena, ktorá sa vydala do kráľovskej rodiny. Svojím príchodom oživila britskú monarchiu a jej členovia vzápätí zaznamenali vzkriesenie popularity, v ktorú po smrti Diany, princeznej z Walesu, v roku 1997 už nedúfali. Kate si okamžite podmanila verejnosť aj médiá a zabezpečila si miesto v dejinách tým, že dala život princovi Georgeovi z Cambridgea. Teraz čelí výzve vychovávať syna pred pozornými zrakmi celého sveta. Ako sa vlastne plaché dievča zo strednej vrstvy dostalo do kráľovskej rodiny? Redaktorka Mail on Sunday Katie Nichollová zmapovala ľúbostný vzťah Williama a Kate od úplného začiatku a ich rozprávkovému príbehu vdýchla život. Čitateľa zavedie aj za palácové múry a odhalí výcvik, ktorý Kate absolvovala. Opisuje ľúbostné vzplanutia aj sklamania dvojice, ktoré sa celý čas odohrávali pod drobnohľadom tisícov kamier a fotoaparátov. Toto je príbeh mladej ženy, ktorá teraz nazýva Kensingtonský palác domovom a pretvára budúcnosť najznámejšej kráľovskej rodiny sveta. Je to príbeh Kate – budúcej kráľovnej.

Z anglického originálu Kate – The Future Queen (Weinstein Book, London 2013) preložila Henrieta Hatalová.

Detaily o knihe

Názov: Kate - budúca kráľovná

Originálny názov: Kate

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mile prekvapenie (Michaela Tothova, 29.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Dnes som docitala knihu Kate, buduca kralovna. Velmi mila kniha, s fotografiami, faktami a aj o buducnosti. Dobre a lahko sa citala :) Pre mna je Kate velmi inspirativna osoba a tesim sa vzdy s nou, a kedze som aj mamina, tak viem pochopit jej pocity. Knihu odporucam vsetkym jej fanusikom :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

... keď sa Kate spýtali, ako sa cítila, zdalo sa, že má slzy na krajíčku: „Je to veľmi dojímavé, tieto výnimočné chvíle. Myslím si, že každý rodič určite pozná takýto pocit.“ Hrdo dodala, že William „už po prvý raz menil plienku“, a keď sa spýtali, ako sa bude malý princ volať, William prezradil, že „ešte stále na mene pracujeme a budeme ho mať čo najskôr“. Potom, čo skonštatoval, že „je to veľký chlapec a pomerne ťažký,“ a zavtipkoval, že bábätko sa podobá na jeho manželku. „Našťastie, má viac vlasov ako ja.“ Po krátkej tlačovej konferencii nastal čas ísť domov, a osloviac manželku „chrobáčik“, odprevadil Kate späť do nemocnice. Keď sa znovu vynorili, William s vyhrnutými rukávmi niesol svojho syna v detskej sedačke, ktorú skúsene pripevnil do stojaceho Range Roveru, zatiaľ čo Kate sa posadila dozadu k bábätku pohladiac jeho malé pršteky. Ešte raz sa ozvalo hlasné cvakanie stoviek kamier, ktoré naplnili večernú oblohu bleskami a William, v rozpore s tradíciou, rovnako ako v deň svadby vysadol na sedadlo vodiča. Keď chytil volant a pozrel sa v spätnom zrkadle na svoju ženu, usmieval sa. O tom to všetko bolo, oni traja a nádherná budúcnosť pred nimi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x