bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča s košom rajčín

Vydavateľ: Porta libri (Porta libri družstvo)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:80
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

Lepšia cena: 1,26 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 1,29 € (vrátane DPH)
Bežná cena:1,50 €
Ušetríte: 0,21 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča s košom rajčín

Táto amišská noveletka je vynikajúcim čítaním pre mladých i dospelých, ktorí chcú vstúpiť do exotického sveta jednej z menšinových vetiev kresťanstva, do sveta Amišov, ktorých korene siahajú do 16. storočia.

Predkovia S. Priceovej emigrovali z Európy v roku 1705 a usadili sa v Pennsylvánii v prvej vlne menonitských rodín. S. Priceová si vždy ctila svojich predkov a skúmala históriu svojej rodiny a svojho náboženstva. V devätnástich sa spriatelila s amišskou rodinou a niekoľko rokov bývala na ich farme, V súčasnosti, o dvadsaťpäť rokov neskôr, žije Sarah striedavo vo svojom domove na kraji New Yorku a na amišskej farme v Lancastri, kde chodí premýšľať, písať a prehlbovať svoje priateľstvá s Amišmi a rodinami Menonitov.

Detaily o knihe

Názov: Dievča s košom rajčín

Objednávací kód NA335173

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (slávka, 5.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Hovorí vám niečo slovo Amiši? Ja keď som sa púšťala do tejto knihy, nevedela som o nich skoro nič. Práve preto som si ju chcela aj prečítať, aby som sa o nich niečo dozvedela. V tejto tenučkej knižočke sa stretávame s mladým dievčaťom - Priscillou. Jej výchova je odlišná od našej. Žije na farme, každý deň skoro vstáva, pracujeme v svojej záhrade, stráži deti sestre, pomáha mame. Keď dosiahla 16. vek života mohla začať chodiť na spev a volejbal. Teší sa spolu so svojou priateľkou Annou, lebo u Amišov je to veľká vec. Je to čas, kedy sa môžu začať zbližovať aj dievčatá s chlapmi. Všetko vyzerá dokonalé, no Susie si vybrala svoju obeť na šikovanie. Ako sa zachová Priscilla? Čo spraví preto, aby ju Susie nechala na pokoji? Veď, čím ďalej je to horšie... Život Amišov mi príde ako vrátenia sa do histórie. Neviem si predstaviť, že teraz by mohol chlap dávať najavo žene, že má o ňu záujem tým, že z bohoslužby ju vezme na koči domov. Priscilla mala šťastie, keď ju hneď z prvého spevu zobral domov Stephen, no ešte viac tým vyprovokovala Susie. Susie sa vymyká z charakteristika Amišov. Tí majú pomáhať komukoľvek, kto potrebuje ich pomoc, nemajú závidieť, nemajú byť pyšní. No Susie je pyšná ( až veľmi ), závidí Priscille a klame. Chce Priscille ublížiť, čo najviac, seba chce vidieť ako víťazku! A Priscilla? Bolí ju ako jej ubližuje. Priscilla mi prišla ako veľmi krehké dievča, hanblivé a nevýrečné. Bola síce milá a dobrá, no mňa jej osobnosť nezasiahla. Ona nespravila nič na svoju obranu. Nevravím, že jej to mala vrátiť alebo ísť žalovať, ale niečo by sa určite dalo vymyslieť, aby sa jej zbavila a nekydala na ňu špinu. Tento príbeh je pekný, no mňa veľmi nechytil. Možno aj preto, lebo to nie je román ale len taký krátky príbeh, kde tej akcie je málo. Na základné spoznanie Amišov je to však dobrá kniha, kde sa dozviete o ich správaní, živote a tiež zistíte ako samotná šikana skončila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x