bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Eleanor a Park

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Eleanor a Park

Obaja majú šestnásť, sú spolužiaci a sú úplne iní ako ostatní.

Eleanor
Červenovláska z chudobnej rodiny. V jednej izbe sa tlačí so štyrmi súrodencami. S nevlastným otcom sa neznáša pre jeho násilnícke sklony. V škole je nová a nepatrí k obľúbencom – nenosí značkové oblečenie, lebo jej rodičia na to nemajú, nie je štíhla ako spolužiačky a na jej vtipných hláškach sa nikto nesmeje.

Park
Jeho rodina netrpí núdzou, ale Park nemá rád sám seba. Chýbajú mu svaly bejzbalistu, výška basketbalistu a sebavedomie amerického tínedžera z nebraskej Omahy. Parkovu matku si totiž otec priviedol z Kórey a syn zdedil jej ázijské črty. A tak si najradšej číta komiksy, počúva obľúbenú hudbu a v školskom autobuse sedí sám.
Až kým jedného dňa nenastúpi istá červenovláska a nikto – okrem neho – ju k sebe nepustí sadnúť.
Eleanor a Park nie sú hlúpi a vedia, že prvá láska takmer nikdy nevydrží. Sú však aj dosť zúfalí a dosť odvážni, a tak to spolu skúsia...

Z anglického originálu Eleanor and Park (St. Martin’s Press,
New York 2013) preložila Diana Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Eleanor a Park Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Eleanor a Park

Originálny názov: Eleanor and Park

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

zlomené srdce (Susinnon, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mi zlomila srdce, zároveň však dokázala to, že som sa cítila príjemne, zamilovane. Je to príbeh o krásnej prvej láske medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa neradia medzi väčšinu. Prechod medzi vzájomnou nevraživosťou až k láske je nádherný a prirodzený. Odporúčam všetkým, ktorí sa chcú znova prvý raz zamilovať.

Mňa sklamala (Mária Rerková, 5.6.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som sa odhodlala prečítať. Každý v mojom okolí ju vychvaľoval. Poviem rovno, mňa nudila. Som vo veku hlavných hrdinov, no vôbec ma neoslovil dej. Táto kniha mi nesadla. Pri čítaní som sa nudila. Musela som sa donútiť ju prečítať. Pre väčšinu ľudí je úžasná :). 100 ľudí 100 chutí ;)

Krásne! (Alča, 3.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Ku knižke som sa dostala iba náhodou, pričom som hľadala niečo úplne iné. Začítala som sa do nej a po 20 stranách som tušila, že ma chytí za srdce. Prečítala som ju na jeden hlt, nedalo sa od nej odtrhnúť. Síce ma naštval otvorený koniec, ale romantický a miestami tragický dej sa mi zapísal do hlavy:-) Odporúčam tým, ktorí majú radi netradičnú romantiku medzi dvoma teenagermi.

Eleanor and Park ****** (Dana Miadokova , 20.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som nečítala, počúvala som ju. Je načítaná na YouTube. A je úžasná. Je to príbeh, ktorý musíte prežiť, lebo sa to inak nedá. Autorka odhaľuje, čo si postavy myslia, cítia, nie len to, čo hovoria, ako vyzerajú. Sú knihy, ktoré majú úžasný jedinečný príbeh, iné vás zavedú na neznáme miesta, alebo vám sprostredkujú kus živej histórie...táto kniha vám dá kus života pravého a nefalšovaného, plného citov, pocitov, vnemov. Nič reálnejšie som nečítala, ani nepočúvala. Dávam 6*

Eleanor a Park= dokonalosť (Kristína Dudziaková, 31.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemyslím, že niekto o tejto knihe ešte nepočul. Vyvolala veľké BUM. Všetci sa na ňu veľmi tešili. Ja som nebola výnimkou. Akonáhle mi prišla domov, musela som ju okamžité začať čítať. Bola som z nej nadšená už po prvých stránkach. Knihu je smutná, milá a zábavná. Neraz som sa zasmiala. Postavy boli skvelo prepracované a naozaj ako reálne. Nebola tam dokonalá Eleanor, bola to dokonale obyčajná Eleanor. Park, on je tiež úžasný. Je skvelo spracovaná, ľahko sa číta a autorkin štýl je dokonalý. Máte ju prečítanú hneď. Jediné, čo ma mrzelo je koniec. Je nedokončený. Musí tam chýbať ešte jedna strana.

Kúpte si ju a to teraz, inak umriete od smútku, že ste si ju ešte neprečítali ! <3 (Nataša Elkrief, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha má niečo zvláštne, ale úžasné v sebe. Nestáva sa mi, že by som sa tak našla v knihách. Som si s Eleanor dosť podobná. Zrejme prvá kniha, ktorú čítam, kde hl. postava (dievča) nie je dokonalo štíhle a nevyzerá ako modelka. Autorka ukázala, že aj baculaté dievča môže mať prekrásny vzťah a môže byť krásna. Malo by byť viacej takých spisovateliek. Rainbow je vážne výborná spisovateľka, ja som túto knihu objavila ešte vtedy keď nebola preložená a náš svet pomaly ešte o nej ani nevedel. Najlepšie na tom, že sa na nič nehrali. Boli samí sebou a to by sme mali všetci. Pretože byť samým sebou je to najdôležitejšie v terajšom svete. Veľmi rada čítam medzi riadkami a hľadám tam to skryté tajo, čo sa spisovatelia snažia skryť medzi ne. Teším sa na pokračovanie a keď nebude tak si ho asi napíšem sama, aby som upokojila moje srdce a dušu. Vrelo odporúčam túto knihu, nebudete ľutovať. Ideálny darček pre hocikoho. Či chlapca alebo dievča. Dúfam, že som Vám pomohla s rozhodovaním :)

Eleanor a Park (Sofia, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Na prvý pohľad obyčajne vyzerajúca kniha. No vo vo vnútri je hotový poklad. Spisovateľka dokonale a pri tom vôbec nie prehnane opísala lásku a priateľstvo dvoch neobyčajných čudákov a to rovno z oboch pohľadov. V knihe sa striedajú pasáže Eleanor a Parka a vďaka tomu sa dokáže čitateľ stať súčasťou príbehu. Koniec knihy je dosť otvorený a to jediné by som tej knihe vytkla. Odporúčam každému koho táno kniha niečim zaujala.

Eleanor a Park - nádherná romantika (Daniela, 5.1.2015) Odpovedať

Kniha bola úžasná, prečítala som ju veľmi rýchlo, strany sa akoby otáčali samé, akurát mi možno trošku vadilo, že kniha nemá koniec :) aspoň sa môžem tešiť na pokračovanie ;) Dobre, od začiatku, kniha bola super, páčilo sa mi ako postupne gradovala, ako sa postavy vyvíjali s dejom, ako Eleanor opisuje jej život, ako sa s ním stotožnila, aj keď vidí, že hneď vedľa, Park žije jej sen. Kniha bola vtipná, rýchla, boli tam aj bezvýznamné pasáže ale zas som sa nikdy nenudila. Vzťah medzi Eleanor a Parkom bol PRESNE taký, ako si pri 16-ročnom páre predstavujem, nehrali sa na dospelých ani na 8-ročné deti, ktoré nevedia čo so sebou. Úplne som zbožňovala Parkov postoj k nej. Ak hľadáte knihu, pri ktorej sa budete cítiť, že je jednoducho vaša, pri ktorej budete mať pocit, že ju nikto iný na celom tomto svete nechápal tak, ako ju chápete vy určite ju odporúčam :) je to na ľahšie čítanie, na skvelé odreagovanie, na chvíľkové potešenie :) každopádne knihu určite odporúčam. Nádherná romantika.

Nečakané prekvapenie (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Neobľubujem romantické knihy. Toto som si prečítala z dôvodu, že všetci ospevovali autorku. A bola som veľmi milo prekvapená. Rainbow Rowell vie písať. Vie písať obdivuhodne pútavo a čitateľ sa nedokáže od knihy odtrhnúť. Postavy v knihe boli vykreslené veľmi realisticky.Príbeh bol tiež napísaný realisticky a to bolo jednoducho absolútne fantastické. Dalo sa vžiť do hrdinov aj príbehu, v knihe nebola bezproblémová láska na prvý pohľad a nebol tam ani bezproblémový život tínedžerov na strednej škole. Ich láska sa pomaly a obdivuhodne vyvíjala. Je to skutočne výnimočný príbeh lásky, problémov a príbeh dvoch absolútne odlišných ľudí, ktorí si k sebe pomaly a postupne hľadajú cestu. Knižka bola písaná z oboch pohľadov. Mohli sme teda vidieť myšlienky samotnej Eleanor a aj Parka. A samozrejme aj pohľad na situáciu z oboch strán. Čitateľ podľa mňa mohol intenzívnejšie vnímať ich pocity aj myšlienky. Táto kniha bola podľa mňa milá a príjemná oddychovka, ktorú si obľúbite a nebudete sa vedieť od nej odtrhnúť.

E&P (Sofia Orišková, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Od prvej stránky som vedela, že táto kniha je jednou z tých pravých orechových. Autorkino veľdielo. Udalosti sú opisované striedavo oboma hlavnými postavami čoho výsledkom je, že čitateľ je prenesený postavám priamo do mysle. Rowellová sa ich nesnažila zidealizovať o čom svedčí aj môj obľúbený citát, kde sa Park hovorí: „ Eleanor sa nemýlila. Nikdy nevyzerala dobre. Vyzerala ako umenie, a to nemá vyzerať dobre, ale vzbudzovať vo vás pocity." Ako sa dá nezamilovať si túto knihu? Čiernym momentom knihy bol koniec, respektíve posledná veta. Myslím si, že bola zle preložená z angličtiny, inak mi to nedáva zmysel.Navyše má aj krásnu obálku. Verím, že sa vám bude páčiť rovnako, ako mne.

vynikajuca (Jana Ambrušová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Eleanor a Park je jedna z tých kníh, ktoré vyzerajú na prvý pohľad obyčajne, až tuctovo, no po prečítaní zistíte, že sú v niečom výnimočné. Rada si raz za čas prečítam niečo romantické, alebo niečo pre mladšie ročníky, tak som siahla po tejto knihe. No ona vôbec nie je len taká oddychovka. Je vtipná a pekná a romantická, no nie prehnane. Je v nej nádherne zobrazené prvé ozajstné zaľúbenie sa, jeho krásy i strasti, ale zase vôbec nie prehnane. Nie je čisto idylická, ukazuje svet reálnejšie, než som čakala, kde nie je všetko ružové a dokonalé a nie všetko končí šťastným koncom. Poriadne som sa pri nej nasmiala a rada sa k nej vrátim. Je jasné, že je určená skôr pre nežnejšie pohlavie, no zabaviť sa pri nej môže hocikto. Určite odporúčam.
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Eleanor zvažovala, aké má možnosti:
1. Domov zo školy by mohla ísť pešo. Pozitíva: pohyb, červené líca, čas pre seba. Negatíva: ešte si nepamätala novú adresu a netušila, ktorým smerom sa vydať.
2. Mohla by zavolať mame a požiadať ju, nech ju príde vyzdvihnúť autom. Pozitíva: mnohé. Negatíva: mama nemá telefón. Ani auto.
3. Mohla by zavolať otcovi. Pche.
4. Mohla by zavolať starej mame. Aspoň ju pozdraviť.

Sedela na betónových schodoch pred budovou školy a civela na rad žltých autobusov. Stál tam aj ten jej – číslo 666.
Aj keby sa mu dnes vyhla, aj keby sa pred ňou zjavila dobrá víla s tekvicovým kočom, do školy sa musí nejako dostať aj zajtra.
A tie diabolské decká, čo dnes videla v autobuse, sa zajtra nezobudia ako vymenené. Fakt. Neprekvapilo by ju, keby na ňu zajtra začali chrliť jed. Tá baba vzadu so svetlými vlasmi vo vyblednutej rifľovej bunde mohla mať pokojne v ofine ukryté rohy. A jej frajer vyzeral ako jeden z nefilov.
To dievča – vlastne všetci – Eleanor neznášali, skôr ako ju prvý raz uvideli. Akoby ich v minulom živote najali, aby ju zabili.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x