bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Astronautov sprievodca životom na Zemi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Astronautov sprievodca životom na Zemi

Plukovník Chris Hadfield strávil celé desaťročia astronautickým výcvikom a takmer štyritisíc hodín pobudol vo vesmíre. Pomocou švajčiarskeho armádneho noža sa vlámal do vesmírnej stanice, počas pilotovania lietadla sa zbavil živého hada a pri pobyte v exteriéri vesmírnej lode dočasne oslepol. Tajomstvom úspechu plk. Chrisa Hadfielda – a tajomstvom prežitia – je jeho osobitá filozofia, ktorú si osvojil v NASA: Pripravte sa na najhoršie –  a vychutnávajte si z toho každý moment.

V knihe Astronautov sprievodca životom na zemi plukovník Hadfield zasvätí čitateľov do tajov svojho dlhoročného výcviku a objavovania vesmíru. Ukáže, ako sa dá urobiť  z nemožného možné. Cez pútavé a zábavné príbehy, ktoré opisujú vzrušenie pri štarte, fascinujúce čaro pohybu vo vesmíre a premyslené, uvážené reakcie v krízových situáciách vysvetľuje, ako sa môže konzervatívne myslenie postaviť do cesty úspechu – a radosti. Vďaka bohatým skúsenostiam vo vesmíre si osvojil niekoľko ponaučení do života, ktoré odporúča čitateľom: nepredstavujte si úspech, zaujímajte sa o to, čo si myslia ostatní, a vždy sa sústreďte na maličkosti.

Možno sa vám nikdy nepodarí zostrojiť robota, pilotovať raketoplán, nakrútiť hudobný klip alebo vykonať základnú operáciu v nulovej gravitácii ako plukovníkovi Chrisovi Hadfieldovi. Jeho živé a originálne náhľady vás naučia myslieť ako astronaut a úplne zmenia vaše vnímanie života na zemi – najmä toho svojho.

Z anglického originálu An Astronaut’s Guide to Life on Earth (Little, Brown and Company, New York 2013)
preložili Oliver Halgaš a Miroslav Kováč.

Dostupné verzie titulu

Astronautov sprievodca životom na Zemi Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Astronautov sprievodca životom na Zemi

Originálny názov: An Astronaut´s Guide To Life On Earth

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Okná vesmírnej lode jednoducho ponúkajú hotové zázraky. Každých 92 minút ďalší východ slnka: vrstvy žiarivého koláča začínajú oranžovou, nasleduje hrubý klin modrej a hneď nato najbohatšia, najtmavšia poleva ozdobená hviezdami. Odkrývajú sa tajomné vzory našej planéty. Hory prudko vybiehajúce z úhľadných rovín, zelené lesy náhle zrezané hranicou snehu, rieky trblietajúce sa v slnečnom svite, čo sa vinú a kľukatia ako strieborné červy. Rozľahlé kontinenty tu a tam lemujú ostrovy roztrúsené po mori ako jemné čriepky rozbitej škrupiny vajíčka.
Vznášal som sa v prechodovej komore pred svojou prvou vesmírnou prechádzkou a tušil som, že ma čaká ešte nezvyčajnejšia krása. Vykĺznuť von naplno ponorený do divadla vesmíru, zatiaľ čo sa pridŕžam vesmírnej lode obiehajúcej Zem rýchlosťou 28 000 kilometrov za hodinu – to bol moment, o ktorom som sníval a pre ktorý som pracoval väčšinu svojho života. Vystavený toľkej vznešenosti, čelil som tak trochu zvláštnej dileme: ako tam čo najdôstojnejšie vykročiť? Poklop bol malý a okrúhly, pričom ja so všetkým náradím pripnutým k hrudi a s obrovským balením kyslíkových fliaš, aj elektronikou pripnutou k chrbtu som bol „štvorcový“. Hranatý astronaut, okrúhly otvor.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x