bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mlčanie II

Vydavateľ: Sofian (SOFIAN, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mlčanie II

Rozhlasové eseje o labyrinte sveta

Autorov debut Mlčanie sa dostal medzi bestsellery na slovenskom knižnom trhu, pričom samotná kniha spôsobila obrovský ohlas ale aj rozruch. Napriek snahám knihu stiahnuť z predaja sa Mlčanie teší mimoriadnej priazni čitateľov. Ani druhý diel cyklu rozhlasových esejí odvysielaných na rádiu VIVA nie je ničím dlžen nástojčivosti a výbušnosti debutového titulu. Zbierka esejí začína Súmrakom v Getsemanskej záhrade, kde duša Krista podlieha nevýslovnému smútku za útrapy spôsobené stále prítomným zlom vo svete plnom ničoty. Autor popisuje vlastné zážitky v Jeruzaleme, ktoré ho vytrhli z letargie a rezignácie na opodstatnenosť konať v mene obratu k lepšiemu. Všetky nasledujúce diely sú spytovaním duše a svedomia zo spoluzodpovednosti za mlčanie nad tabuizovanými témami.
Je to práve mlčanie, ktoré vytvára legitimitu a súhlas so všetkými deštrukčnými energiami pôsobiacimi na svet opusteného človeka hľadajúceho uspokojenie v iluzórnom svete materiálnych hodnôt. Aj preto sa v pravidelných intervaloch objavujú záblesky východísk, ako sa vymaniť z temného labyrintu zdanlivo neprekonateľných zákonitostí. Tak ako v prvom diele ani v tom druhom autor nevyslovuje žiadne súdy, ani netrpí pocitom vlastnenia jedinej a oprávnenej interpretácie udalostí a tém. Naopak, volá po čitateľovej spoluzodpovednosti v hľadaní a nachádzaní odpovedí ako byť súčasťou tvorivej energie, ktorá by dokázala prebudovať svet ničoty a zániku na svet spravodlivej účasti na bohatstve celej planéty pre všetkých.
Mlčanie je hlasným volaním po láske a mieri v celom priestore nekonečného stvorenia. Aj preto sa autor vydal na cestu do tibetských kláštorov v Himalájach, kde v lúčoch Brieždenia spoznáva, že žiadne tajomstvá neexistujú, pretože všetko naše bytie je súčasťou kolektívneho vedomia, v ktorom sme všetci jedno. Nachádzať cestu k vlastnému vnútru je ten najopodstatnenejší zmysel bytia. A práve tento moment je v kolabujúcom svete preplnenom neistotou a príchodom chaosu predpokladom pretrvania.

Detaily o knihe

Názov: Mlčanie II

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Peter, 30.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokračovanie skvelého 1. dielu. Vrelo odporúčam. Loby proti vydaniu knihy hovorí sama za seba, kniha asi nehovorí hlúposti!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x