bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kliatba

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Kliatba (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kliatba

Strhujúci romantický príbeh z pera obľúbenej spisovateľky. Pred mnohými stáročiami kliatba nešťastnej matky odsúdila Markusa Berzeviča na večný život – kliatba taká mocná, že sa ju nedarí zlomiť nijakými čarami. Keď Markus stráca aj poslednú iskierku nádeje, na jeho tajomný Čierny hrad v hlbokých lesoch osud zaveje krásnu Verenu z Orlay. Verena je výnimočná mladá žena, no bude jej srdce dosť veľké a myseľ dosť slobodná, aby prijala neuveriteľnú pravdu o záhadnom hradnom pánovi?

Detaily o knihe

Názov: Kliatba

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

KLIATBA (penelopa, 13.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Jany Pronskej mám prečítaných 9 knižných titulov a tto patrí medzi tie naj .Doporučujem.

Krásne spojenie mystiky a lásky (Michaela Dúcsová, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Janky Pronskej som, priznám sa, neprečítala ešte nič. Toto bola prvá kniha a musím povedať, že titul Kráľovná slovenskej historickej romance jej sadne ako uliaty. V tej knihe je všetko, čo zbožňujem. História, láska, mýty, legendy, čary, svet medzi nebom a zemou. Postavy sú napísané úžasne plasticky, do Markusa Berzeviča je nemožné sa nezamilovať:) Autorka ho vytvorila nádherne, dala mu do vienka krutý osud, a hoci sa už dávno vzdal, žena, ktorú búrka zavedie na jeho tajomný hrad, ho zachráni. Markus sa neraz správa bezočivo a hrubo. Avšak prekvapila a potešila ma postava Vereny. Nie je to taká útlocitná „princeznička“, ktorá omdlie, keď na ňu škaredo pozrú. Má veľkú odvahu a neraz pánovi hradu povie, čo si myslí. Jorga a jej predchodkyne sú taktiež úžasne vymyslené. Nie len na ochranu, ale aj na to, aby sa Markus sám za tie storočia nezbláznil. Kliatba nie je bežná historická romanca, je v nej obrovský kus nadprirodzena a autorka ma prekvapila, keď dej knihy, okrem stredoveku, zasadila aj do praďalekej minulosti Keltov. Čitateľ má pocit, že je tam, že vníma prastarú dobu knažiek, čarodejok a posvätných obradov všetkými zmyslami, že cíti ohne a počuje obradné bubny. V deji sa prelína minulosť a ešte vzdialenejšia minulosť. Spomienky pána hradu totiž siahajú ďalej, než len jeden ľudský život. Oceňujem autorkine znalosti histórie a jej rozprávačský talent. Kniha má iba jednu chybičku krásy. Príliš málo strán:) Preto dúfam, že spojenie histórie, lásky a nadrirodzena ešte dostane priestor v niektorej z jej ďalších kníh.

Kliatba, historická romanca s veľkým R (Simona Bagová, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Preklínam ťa, Markus Berzevič... Áno, presne tak začínala kliatba, ktorá uvrhla hradného pána do útrap a žiaľov, práve tak sa začiínala prvá kapitola knihy od skvelej Janky Pronskej. Knižku som doatala na Vianoce, lebo som si ju veľmi želala a som presvedčená, že sa zapáči každému čitateľovi. Asi moja najobľúbenejšia od autorky - najdôležitejšiu úlohu v nej zohráva, samozrejme, láska. láska v mnohých podobách, ktorá môže byť požehnaním i prekliatím zároveň, ktorá môže páliť ako oheň, ale môže vás z nej aj mraziť, láska vo svojej najkrajšej i najkrutejšej podobe. Každá z jej podôb je obsiahnutá v knižke, zasadená do pútavého stredovekého deja, dej sa posúva dopredu rýchlejšie, ako by možno čitateľ chce, a tak si ani neuvedomí a je po knihe. zanechala vo mne príjemné pocity a spomienky na to, ako som spolu s prekrásnou a krehkou Verenou sledovala osudy hlavných hrdinov, vpíjala do seba charakteristické opisy stredovéko života... Záverom ma pani Janka prekvapila, bol sviežy, dôvtipný a neočakávaný, preane ako to v dobrej knižke má byť. Skladám svoj pomyselný klobúk, naozaj pútavá a napínavá knižka, ktorou pani Pronská priniesla.niečo nové a svieže na slovenský trh. Palec hore :-)

Historická romanca (Michaela Töröková, 20.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kliatba je druhou knihou od Jany Pronskej, ktorá sa ku mne dostala (prvá bola Bosorkina dcéra) a keď ich porovnám, Kliatba je oveľa, ale oveľa lepšia. Uistila som sa však v tom, že tento žáner nie je mojím obľúbeným. Ale aj tak sa mi kniha čítala rýchlo a príjemne. Bolo tam asi všetko, čo má mať romatická kniha zasadená do minulosti - tajomná kliatba, krásny a desivý, a mimochodom nesmrteľný majiteľ hradu, čarodejnica, vlci, nevinná deva, láska, a áno, aj nejaká tá bitka, búrka, šachový súboj, väzenie, pomsta, atď. Ak podobné veci milujete, Kliatbu si prečítajte.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x