bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Karanténa 1: Samotári

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Karanténa 1: Samotári

Bol to len ďalší obyčajný deň na McKinleyho strednej škole – kým školou neotriasol obrovský výbuch. Keď sa samotár David Thorpe pokúsil pomôcť svojmu učiteľovi angličtiny, ten mu umrel priamo pred očami. A to bol iba začiatok.
McKinleyho stredná škola sa zmenila na najhoršiu nočnú moru. Všetci študenti sú nainfikovaní vírusom, ktorá je smrteľný pre dospelých. Škola je v karanténe pod dohľadom armády. Všetci učitelia sú mŕtvi. Z nevinných skupiniek študentov sa vytvorili násilné gangy. Bez gangu nikto nemá nádej na prežitie. David nemá svoj gang. Má len mladšieho brata Willa a sním stojí proti celej škole.
V tomto desivo temnom a vzrušujúcom románe Lex Thomas privádza čitateľov do školy, kde decká nebojujú o popularitu. Tvrdo bojujú, aby prežili.

Detaily o knihe

Názov: Karanténa 1: Samotári

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Jana, 24.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako začať? Knihu som nedávno dočítala a doteraz z nej mám zmiešané pocity. Sama o sebe sa dobre čítala, je tak množstvo postáv a situácií, ktoré sú perfektne opísané, čiže čitateľ sa ľahko zorientuje. No až pričasto som sa pozastavila nad tým, že niektoré pasáže sú až nereálne. V knihe sú opísané brutálne boje o jedlo, o oblečenie, skratka o všetko. Všetko je dovolené, žiadne pravidlá. Ak nie si v gangu, máš smolu. Si hladný, každý deň bojuješ o svoj život. A tím vonku je to jedno, raz za dva týždne zhodia jedlo o ktoré bojuješ aj za cenu, že ublížiš alebo zabiješ. Doteraz mi nie je jasné, ako to, že deti boli zavreté niekoľko rokov v škole a ani náznak snahy rodičov o skontaktovanie sa s nimi. Kniha je určená viac pre teenagerov, no tam sa mi zase naskytá otázka, či je vhodné aby deti čítali o toľkom násilí. Veľa ľudí prirovnáva túto knihu k Hrám o život no môžem povedať, že jediné čo ich spája, je práve to násilie a zabíjanie. V každom prípade, nejako mi chýba pointa knihy, teda zatiaľ nebola dostatočne vysvetlená. Možno v ďalšej časti, keďže dej je otvorený.

Dobra kniha (violet, 31.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujimave,plne akcie,dobre napisane a celkom uveritelne,zeby sa to mohlo stat.. raz.. a v Amerike...samozrejme:-D Na dvojku sa tesim.

super kniha :) (Vanesa, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vážne skvelá kniha, už sa neviem dočkať druhej časti, koniec je dosť otvorený, takže sa žiada pokračovanie :)... kniha vás chytí a už ju nedokážete pustiť, ste proste zvedaví, čo všetko sa stane. V knihe sú aj nečakané zvraty :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x