bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bezpečný prístav - Útočisko, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bezpečný prístav - Útočisko, 2. vydanie

Do Southportu, ospalého južanského mestečka, sa prisťahovala krásna, ale plachá Katie. Nad jej minulosťou sa vznáša veľa otáznikov. Katie sa bráni nadväzovaniu akýchkoľvek vzťahov, no postupne sa zoznámi s Jo, temperamentnou slobodnou susedou, a Alexom, vdovcom s dvoma deťmi a veľkým srdcom, ktorý vlastní miestny obchod. Napriek počiatočným obavám Katie postupne zapúšťa korene a stáva sa súčasťou nielen miestnej komunity, ale aj Alexovej rodiny. Ani láska jej však nedovolí zabudnúť na temné tajomstvo, ktoré ju prenasleduje, tajomstvo, ktoré ju vyhnalo na desivú púť po celej krajine, až kým nenašla útočisko v Southporte. Vďaka podpore svojej láskavej, no tvrdohlavej kamarátky Jo si Katie nakoniec uvedomí, že si musí vybrať medzi životom na úteku a novou rodinou. V najťažších chvíľach ju dokáže zachrániť len láska.

Z anglického originálu Safe Haven (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York, USA) preložil Marek Leško.

Detaily o knihe

Názov: Bezpečný prístav - Útočisko, 2. vydanie

Originálny názov: Safe Haven

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná (Beatrix, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani som veľa rozmýšľať nemusela kúpiť alebo nie túto knižku. Tí čo majú radi pohodové kľudné čítanie s perličkou na konci si prídu na svoje :) vrelo odporúčam neoľutujete !!!! :P

Bezpečný prístav - nádherný príbeh o láske (Ivanka, 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako i ostatné knihy od Sparksa, krásne čítanie... príbeh, ktorý zachytáva starosti každodenného života a zároveň opisuje čistú, krásnu a nenútenú lásku dvoch ľudí, ktorých spojili ťažké životné situácie. Nie je to príbeh bezproblémových dokonalých postáv, je prirodzený, nežný, jednoduchý a reálne sa môže stať každému z nás. Je dôkazom, že aj život prinášajúci problémy a plný trápenia sa môže stať krásnym... Autor je skvelý rozprávač. Každá jeho kniha má výbornú dejovú líniu, úžasný príbeh, skvelé myšlienky,ale tá hlavná podstata sa objaví až v závere románu - najdôležitejšia myšlienka, ktorá sa objaví až po dočítaní poslednej stránky. Tu sa prejaví Sparksov neobyčajný talent !! Knihy a filmy Nicholasa Sparksa sú pohladením duše. Sú to príbehy, ktoré sa reálne a môžu sa stať každému z nás. Nevykonštruované, prirodzene vygradované, nežno - smutné. Nie je to však Steelová v nohaviciach. Nie vždy sa končia rozprávkovým happy-endom. A to je na nich také príťažlivé. Táto kniha má všetko, čo má romantická kniha mať. Romantiku, emócie, napätie, osudy ľudí.... Je veľmi pekná, pútavo napísaná, úžasná. Všetky knihy od N. Sparksa sú jednoducho krásne... Záver knihy dáva celému príbehu vysokú hodnotu. Po dočítaní knihy, dojmy z nej rezonujú v mojej hlave ešte veľa dní. Záver ma vždy "dostane" !!! Je to nádherný príbeh, ako aj ďalšie dva ktoré som od autora čítala. Odporúčam Správu vo fľaši i Najdlhšiu cestu. Bezpečný prístav je pre mňa TOP !!

Majster pera zaujme aj po stýkrát :) (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci sa jedná o ucelený príbeh, musím povedať, že rovnaký motív sme už čítali, resp. videli. Narážam práve na dielo „Noci s nepriateľom“ od Nancy Priceovej. Nuž ale musím uznať že ide o príbeh dojemný, s citlivou zápletkou a bola by chyba neprečítať si ho. Odporúčam aj film s rovnomenným názvom v hlavnej úlohe s Joshom Duhamelom a pomerne neznámou Julianne Houghovou.

Jednoducho neuveriteľná (Martina, 12.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade musím povedať že táto kniha sa od ostatných "sparksoviek" dosť líši. Samozrejme sú tam tie klasické prvky ako listy či poriadne zamotaný záver. No na tejto knihe ma upútalo hlavne to že to nebolo 200 strán suchého rozprávania a 50 strán akcie (ktorú si človek často domyslí už skôr). Toto bol napínavý príbeh o Katie, Alexovi, Jo a Kevinovi. Príbeh, ktorý sa tak perfektne dopĺňal a prelínal až mal človek chuť pustiť slzičku už niekde v strede deja (dobre, priznávam sa :D). A musím povedať že pri čítaní som naozaj nikdy nevedela čo nové mi vyrazí dych keď otočím stránku. Preto som viac-menej ani nečakala takú poriadnu srdcervúcu zápletku akú vie napísať iba Sparks. No práve v tejto knihe ma presvedčil že on na to naozaj má a ja som pri čítaní takmer nedýchala. A keď som si myslela že som sa s tým už vysporiadala a čakalo ma už len takých 5 strán, prišla ďalšia rana osudu a ja som jednoducho nechápala. A tak ak ste sa dostali až na koniec tejto recenzie musím vám povedať že najlepšia vec akú momentálne môžete urobiť je kliknúť na tlačidlo "Kúpiť". Naozaj nebudete ľutovať. Za to vám teda ručím. :D

Skvelá kniha!!!! (Petra Mikytová, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý autor a skvelý a originálny príbeh s veľmi pútavým a napínavým dejom. Zahŕňa niekoľko žánrov v jednej knihe a ma veľmi zaujímavý spád. Ak ju raz začnete čítať, je ťažké od nej odísť kým ju nedočítate celú. Proste stojí za to prečítať si túto knihu, noaozaj super :)

podľa očakávania (Mária Chovancová, 14.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nicolas Sparks je skvelý rozprávač a má pútavé príbehy. Kniha ma správne navnadila na film, na ktorý som sa veľmi tešila aj kvôli J. Duhamelovi :)

Ako všetky od Sparksa.. (Martina, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
..aj táto bola skvelá,zaujímavá.Ako vždy originály príbeh,postavy..Nakoniec,aspoň pre mňa,veľké prekvapenie,celý čas veľmi napínavá,ľahko a dobre sa číta..proste som rada,že patrí do mojej zbierky!:)

Výborné čítanie!!! (Ivuš, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sparks ma opäť nesklamal! Jeho knihy sú jednoducho úžasné a keď som čítala túto, mala som až zimomriavky na rukách. Pútavý dej od začiatku až do konca, gradácia v posledných 100 stranách priam neuveriteľná, rozuzlenie záhady, jednoducho som ju zhltla! Ak by sa dalo, dala by som túto knižku ako povinné čítanie každému mladému dievčaťu, pretože nie je nič horšie ako skončiť v rukách tyrana :( p.s.: od začiatku som cítila, že Jo nie je len taká obyčajná kamarátka ;)

:-) (Barbora, 21.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
NO, dlho som váhala, či mám siahnuť po tejto knihe, pretože tento spisovateľ píše na môj vkus dosť smutne a človek nikdy nevie, ako sa to skončí - čo je ale niekedy výhodou. Na knihu som natrafila v knižnici, mala som ich vybratých viac ale vravím si, žačnem s touto aby ked sa mi nebude páčiť môžem siahnuť po inej - TO sa však nestalo. Hltala som ju od začiatku do konca, nemohla som sa od nej odtrhnúť, hned ako som ju prečítala, pozrela som si film a musím povedať, že nie je nad krásne knižky!! Keby si ju chcem znova obnoviť v pamäti, siaham po knihe. Nevravím, že film bol zlý, ale predsa, kniha je kniha. Takže vrelo odporúčam, neváhajte a s radosťou sa do nej pusťte!! :-)
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ustúpte!“ skríkla. „Bežte ďalej!“
Jej slová pohltil záchvat kašľa. Nesmela tam dlhšie ostať. Zachytila sa o okraj rímsy, spustila najprv jednu nohu, potom druhú. Chvíľu tam visela a potom povolila zovretie.
Dopadla na zem, cítila, ako si pri náraze buchla kolená a chvíľu sa kotúľala, až sa zastavila pri vchode do obchodu. Ukrutne ju boleli nohy, no vedela, že musí odviesť deti do bezpečia. Dokrivkala k nim, chytila ich za ruky a ťahala ich preč.
Za nimi tancoval oheň, vyskakoval do výšky a vrhal iskry k nebesám. Horeli už aj neďaleké stromy a konáre praskali ako ohňostroj. Odrazu sa ozval hlasný rachot, až im zaľahlo v ušiach, a keď sa Katie otočila, videla rúcajúce sa steny. Ozvala sa ohlušujúca explózia, až Katie s deťmi zmietla na zem tlaková vlna.
Kým všetci traja lapili dych a obzreli sa za seba, z domu už zostala len gigantická horiaca troska.
Zvládli to však, prežili. Pritisla k sebe Josha a Kristen, objala vzlykajúce deti a bozkávala ich vo vlasoch. „Nebojte sa,“ šepkala im, „už ste v bezpečí.“
Vtedy sa však pred ňou zjavil tieň a uvedomila si, že sa nemýli.
Bol to on, týčil sa nad nimi s pištoľou v ruke.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x