bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poklady slovenskej kuchyne: Spiš, Gemer, Tatry, Zamagurie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (6.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Spiš, Gemer, Tatry, Zamagurie

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Spiš, Gemer, Tatry, Zamagurie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

tesim sa (jozef, 21.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele knizky

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ochutnajte:

Gerhé

500 g kukuričnej múky
20 g droždia
1 lyžica cukru
300 ml mlieka
100 g masla
soľ
bravčová masť na vymastenie plechu

Do misy nasypeme múku, do boku misy rozmrvíme droždie, zasypeme ho lyžicou cukru a polejeme vlažným mliekom. Do druhej strany misy nalejeme roztopené maslo a posolíme ho. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Potom cesto roztiahneme na vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190 oC asi 20 minút. Po upečení koláč pocukrujeme a pokrájame na štvorce.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x