bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mechanický anjel

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mechanický anjel

Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.
Prvá časť úspešnej trilógie vhodná pre čitateľov od 15 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Mechanický anjel

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia kniha (Zuzana Nikorovičová, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha, akú som v poslednom čase čítala. Teraz to vyzerá, akoby sa vrece roztrhlo s literatúrou pre mladých. S touto knihou som sa stretla až po tom, ako som si prečítala sériu Nástroje smrteľníkov od Cassandry Clare. Absolútne úžasne do seba zapadajú a túto knihu (aj sériu) ocenia všetci milovníci histórie s dobrodružným príbehom. Úžasná kniha, nádherná séria, veľmi ľahko sa číta a postavy si jednoducho musíte zamilovať. Autorka napísala naozaj jedinečnú sériu o Tieňolovcoch (hoci sa mi viac páči český preklad názvu - Lovci tieňov) s motívom mileneckého trojuholníka v starom Londýne (a to veľa amerických autrov nerobí). Odporúčam prečítať všetkým nadšencom dobrodružstva, určite to neoľutujete. P.S. strašne sa teším, keď budem mať konečne čas a opäť si ich prečítam <3

Určite siahnite po tejto knihe, ja som ju prečítala jedným dychom :D (Katarína Gurská, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaručujem, že do príbehu tieňolovcov a tajomnej hrdinky Tessy, vsadeného do viktoriánskeho Anglicka v čase začínajúcej priemyselnej revolúcie sa ponoríte veľmi rýchlo. Hlavné postavy s§ sviežo rôznorodé. Buď si obľúbite sarkastického Willa (tak ako ja :D), alebo jemnocitného Jamesa, alebo úplne cool výstredného bosoráka Magnusa Bana. Dej je plný steampunkových príšer, tieňoloveckých bojov a pátrania po pôvode Tessiných výnimočných schopností. Musím povedať, že táto kniha ma veľmi milo prekvapila a autorka píše tak strašne pútavo, a vtipne, že túto knihu považujem ta jednu z top kníh v oblasti fantasy literatúry. Určite túto knihu odporúčam, ja som ju prečítala jedným dychom.

Krása, krása, krása..... (Martina Fraňová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade musím pochváliť obálku. Neskutočne sa im podarila! Je originálna, krásna a proste asi zatial moja najkrajšia obálka v knihovníčke. Cassandru Clare dúfam nemusím predstaviť. Je to jednoducho geniálna autorka, ktorá vymyslela fakt originálny svet, ktorý tu doteraz nebol. V tejto sérií sme zašli do minulosti. Viktóriánske obdobie mám rada, páčia sa mi tie šaty, spôsob hovorenia a prostredie. Hlavné postavy sa v niečom dosť podobajú u svojich susedov z Nástrojov smrtelníkov. Tessa je nováčik, musí sa naučiť používať svoje schopnosti, Will je drzí a skrýva v sebe niečo temné, Jem je dobrák, ktorý vám dokáže pomôcť. Ale predsa je to originálne. Dokonca je to taká menšia detektívka, pri ktorej som bola fakt prekvapená. A zase tu máme zamilovaný trojuholník. Je to už také klišé, ale tu mi to vôbec neprekáža. Kniha sa mi páčila rovnako ako Nástroje smrtelníkov a som už nedočkavá, kedy si prečítam pokračovanie. Odporúčam všetkým desiatimi. :)

bombasticka kniha (Simona Richterová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to proste úžasná kniha. Keď som ju začala čítať pomyslela som si, že to bude niečo historické a nezáživné. A keďže históriu veľmi nemusím nedávala som tomu veľké nádeje. No po prvých par kapitolách som zistila pravý opak. Keby sa dej neodohrával v roku 1878 tak by to nebolo ono. Tým nemám na mysli pamiatky alebo to v akých podmienkach ľudia žili, ale správanie v spoločnosti a pohľad na svet. Neskutočne ma tá kniha zaujala, pretože niečo také som ešte nečítala. Dobrodružstvo, história, záhady, romantika... Niektoré knihy aj keď sú úžasné, tak občas prejdu do takého stavu, keď sa v deji nič nedeje, keď autor napríklad opisuje ako hlavná postava odniekadiaľ niekam putuje a celá tá časť je vlastne iba opis toho istého stereotypu s pár výnimkami. To sa v tejto knihe nestalo ani náhodou a tak ju iba to samé robí super. Príbeh bol pútavý od začiatku až do konca. O posledných stranách ani nehovoriac. Vtedy som sa od knihy doslova nemohla odtrhnúť a okamžite po prečítaní som si zaobstarala pokračovanie.

Úžasná kniha (Ivana Piačková, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila :) Autorka si musela zháňať veľa materiálov, keďže vedela takmer presne opísať Londýn vo viktoriánskom období. A opísala to úžasne. Prostredie celého príbehu bolo vyjadrené úplne presvedčivo a zároveň to dodávalo príbehu úžasnú atmosféru. Hlavná hrdinka - Tessa sa mi veľmi páči. Už len jej vystupovanie a jej názory ma dostatočne zaujali. Kniha ma úplne pohltila a prečítala som ju asi za dva dni :D na to, že chodím do školy a mám krúžky je to veľmi krátky čas. Knihu odporúčam kvôli perfektne vystihnutému prostrediu, dobre vymysleným postavám - ich vlastnosti a nedostatky neboli rovnaké, každá postava bola originálna a dokázala zaujať, deju, ktoré bol nabitý rôznymi udalosťami, nebezpečenstvom a tak ma stále znova a znova nútila čítať kapitolu za kapitolou, dobrému námetu - zvláštne bytosti, Tieňolovci, Dolnosvet :D proste to všetko Táto kniha bola perfektná a teším sa, keď si budem môcť prečítať aj jej pokračovanie :)

Bože prisahámvaču aj keby bola kniha zlá, už len kvôli tej obálke by som ju potrebovala vidieť v poličke. :D (miska, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z každej strany sa valila podľa mňa dosť masívna kampaň tejto knihy, s dokonalou obálkou. Jasné, že som bola zvedavá. Kto by nebol?!? Sú pekelné stroje naozaj také dobré ako Nástroje smrteľnikov? Misia obálka bola jednoznačne splnená. Dokonalý prebal a čuduj sa svete pod prebalom nádherné dosky knihy. Bože prisahámvaču aj keby bola kniha zlá, už len kvôli tej obálke by som ju potrebovala vidieť v poličke. Máloktoré vydavateľstvo sa môže popýšiť takouto skvelou vlastnou tvorbou. Počkať... len jedno vydavateľstvo - SLOVART. A jasné spomeniem aj meno, ktoré je pod návrhom obálky napísané. Dávid Soboň - dobrá práca. ODPORUUUCAM

super! (Evelin Kissová, 15.4.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto dielo je prequel k autorkinej sérii Nástroje smrteľníkov. Odohráva sa v roku 1878. Autorke dávam veľké plus za autentickosť doby a róby. Tieňolovci - chránia ľudí pred nekalými praktikami nadprirodzených bytostí. Upíri, vlkolaci, víly a bosoráci podliehajú Dohode s Tieňolovcami. Najhorší sú však démoni, s ktorými sa neradno zahrávať. Tessa prišla do Londýna hľadať brata, narazila však na ľudí, čo ju chcú využiť a tiež na ľudí, ktorí ju ochránia aj vlastným životom. To zaručuje knihe množstvo akčných scén. Prekvapenia a tajnosti sa valia zovšadial a ja som ani nestíhala sledovať a vkuse ma niečo prekvapovalo. Autorka vytvorila aj veľkého zloducha Magistra, u ktorého vlastne ani neviete, čo chce. Nájdete tu aj známe postavy z pôvodnej série ako sú Mlčanliví bratia či bosorák Magnus Bane. Históriu Tieňolovcov sa dozvedáme z Tessinho štúdia a je prekvapivé, koľko knižiek sa tu spomína a cituje. Vyznie to naozaj unikátne. Tiež si tí, čo čítali TMI všimnú známe tieňolovecké priezviská, hlavne Herondale a Lightwood. Mne to nedalo a vkuse som sa zamýšľala nad tým, kto je koho predok :D Všetky postavy vytvárali zaujímavú súčasť deja a neboli tam zbytočne. Tessa mi bola sympatická, Jem je stelesnená dobrota a Will je... no proste Will. Je to povaha ako Jace z TMI, no predsa iný. Zaujal ma, na konci ma naštval, ale nezavrhujte ho, pretože v 2. dieli som sa do neho zamilovala :P V knihe sa mierne ťahá taký ten zastaralý názor, že ženy by nemali bojovať ani nosiť nohavice, na čo poukazuje aj sama Tessa. Treba si uvedomiť, v akej dobe prebieha dej knihy, ale nie je to nič strašné. Aj muž aj žena totiž dokážu spoľahlivo a vtipne papuľovať Willovi :D On dodáva knihe odlahčenie vo forme humoru, irónie, zosmiešňovania a vytvára tým vtipné hlášky a situácie. Veľkým mínusom je, že autorka nevymyslela skoro nič nové. Zaujali ma mechanické stroje, no inak akoby okopírovala postavy a dej Mesta kostí. Toto dielo je podľa mňa vylepšená verzia Mesta kostí. Možno práve preto sa to čítalo tak dobre. Štýl autorky sa nezmenil, píše pútavo a príbeh ma bavil, no bohužiaľ nemôžem dať knihe, ktorej autorka vykráda samu seba plný počet hviezdičiek. Odporúčam vám prečítať si najprv pôvodnú TMI trilógiu a potom sa rozhodne pustiť do tohto, pretože je to skoro perfekné.

Už nech tu je pokračovanie... (Alexandra Halmová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zasadiť dej do viktoriánskeho obdobia dodalo knihe niečo výnimočné, aj keď autorke sa podľa mňa úplne nepodarilo vystihnúť atmosféru. Síce čítame o veľkých róbach, kočoch ťahanými koňmi ako jediným spôsobom dopravy, o oddaných sluhoch, o ženách, ktoré sa správajú ako dámy a muži sú gentlemani, ale napriek tomu na mňa väčšinu času nedýchala "minulosť". V iných dobových knihách sú ľudia takí pomalší, rozvážnejší, noblesnejší a tu to chýbalo, aj keď možno je to len preto, že sú tieňolovci. Hlavná hrdinka je konečne vysoká. Niežeby to malo nejaký vplyv, ale v poslednej dobe sú všetky hrdinky drobné a na pohľad krehké a vo vnútri majú oheň. Tessa sa naopak snaží správať ako dáma, ako sa od nej ako od ženy v tej dobe očakáva. A možno preto je jej svet tieňolovcov trochu cudzí, aj keď na čele inštitútu má byť chaotický Henry (ktorého si musíte rýchlo obľúbiť), skutočnú moc má jeho žena Charlotte a navyše sa zúčastňuje boja. Nevie si úplne poradiť s náklonnosťou k Willowi, ktorý je pekný, drzý, sarkastický a zatajuje svoje pravé ja. A potom je tu Jem s temným tajomstvom, ale veľmi milý, obetavý, na pohľad trochu krehký a najlepší kamarát Willa. Milostný trojuholník tu napriek tomu nie je veľmi rozvinutý, Tessa je dáma a správa sa podľa toho. Nechtene je vo svete tieňolovcov Jessamine, ktorá by sa najradšej vydala a žila normálnym životom, na ktorý láka aj Tessu. Zo začiatku to bolo len zaujímavé čítanie v nezvyčajnom prostredí, ale na posledných stranách vybalila autorka všetky zbrane a nestačila som pozerať, čo sa to deje. Všetky postavy sa dajú veľmi ľahko obľúbiť, každá je ale úplne iná, dokonca aj nepriatelia, ktorých im autorka stavia do cesty sú fascinujúci. Aj keď musím priznať, že originálna obálka sa mi páči viac ako tá slovenská, ale ani tá nie je zlá, pekne vystihuje knihu a naživo je oveľa krajšia ako na fotkách.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x