bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lincoln

Vydavateľ: Ikar CZ (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lincoln

Abraham Lincoln se narodil v rodině chudého farmáře, matka mu brzy zemřela a číst a psát se naučil sám vlastními silami. Ve čtrnácti opustil domov, vystřídal řadu zaměstnání jako dřevorubec, lovec či obchodník a díky své houževnatosti, lásce ke knihám a v neposlední řadě řečnickému umění se vypracoval až na samotný vrchol. Ve své době však měl nejen věrné přátele a obdivovatele, ale i nesmiřitelné nepřátele. První vydání biografie obdrželo šest literárních cen včetně ceny kritiků, získalo americké ocenění Kniha roku a prodalo se jí přes milion výtisků.

Detaily o knihe

Názov: Lincoln

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

SÚŤAŽ o 3x novinku LINCOLN.

Spielberg podľa nej nakrútil film...má 12 nominácií na Oscara...ale kniha je naozaj lepšia. Novinka Lincoln získala šesť literárnych cien vrátane ceny kritikov, stala sa Knihou roka a už z prvého vydania sa predal vyše milión výtlačkov. „Vynikajúca kniha. Jedinečná štúdia, ako viesť ľudí,“ povedal o knihe americký prezident Barack Obama, ktorý nedávno zložil prezidentský sľub na rovnakú Bibliu, na akú prisahal práve Lincoln. viac

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavé :) (Mária Turčíková, 23.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
kvalitná kniha zaoberajúca sa uhlom pohladu zo strany Abeho, ale aj z iných uhlov, opisuje presnú situáciu, a atmosféru vlády zostavenej z rivalov a to bol Abov zámer a vyšlo mu to bravúrne, takisto kvalitne opisuje vojnovú situáciu severu proti juhu :)

veľký muž (Simona Poliaková, 19.3.2013) Odpovedať

Moja prvá kniha z politického prostredia, nemala som však problém hneď sa do nej pustiť. Čeština mi vôbec neprekážala a už od začiatku je jasné akým štýlom bude písaná celá kniha. Autorka si dala naozaj záležať, je viditeľné, že danú problematiku dobre ovláda a má ju poriadne naštudovanú. Dalo sa predpokladať, že kniha bude obsahovať veľa politiky a samostatnej vlády amerického prezidenta, chýbalo mi však viac o samotnom myslení a živote Abrahama Lincolna. Aj napriek tomu tu čitatelia môžu nájsť dostatok politických manévrov a postupov ako viesť ľudí. Čitateľ má možnosť urobiť si predstavu o tom, ako dokážu ľudia konať férovo, či neférovo, vo svoj prospech, či prospech iných. Dej začína predvolebnou kampaňou v roku 1860, kde sa o miesto prezidenta uchádzajú viacerí uchádzači, medzi nimi i A. Lincoln a končí sa atentátom v roku 1865. V príbehu sa objavuje niekoľko výrazných postáv, ktoré som ako neznalec nestíhala spracovať. Určite je veľmi vhodná pre ľudí, ktorí sa o túto problematiku zaujímajú a bude pre nich prínosom, lebo je v nej spracovaných množstvo užitočných informácií.

(y) (Lenka Kacvinská, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha, odporúčam každému kto má rád trochu histórie a zaujímavé príbehy =)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x