bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strážca času

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strážca času

Spisovateľ, ktorého knihy Utorky s Morriem a Nestrácajte vieru inšpirovali milióny čitateľov na celom svete, nám predstavuje svoj najnovší román, v ktorom popúšťa uzdu predstavivosti ako nikdy
predtým. Strážca času je podmanivý poučný príbeh o prvom mužovi na Zemi, ktorý odmeriaval čas.

O mužovi, z ktorého sa stal otec Čas.

Mitch Albom vo svojom najnovšom diele krásnej literatúry rozpráva príbeh vynálezcu prvých hodín na svete, ktorého neminie trest za pokus odmeriavať najväčší dar od boha. Musí prežiť stáročia vo väzení jaskyne a načúvať hlasom, ktoré k nemu doliehajú s jedinou prosbou – prosbou o viac dní, viac rokov.
Napokon, s dušou takmer zlomenou, získa otec Čas voľnosť a s ňou aj čarovné presýpacie hodiny a poslanie: dostane šancu odčiniť dávny hriech, ak naučí dvoch ľudí na Zemi skutočnému významu
času.
Vracia sa do moderného sveta, posadnutého meraním času, ktoré sám tak nevinne začal, a vydáva sa na púť s dvomi nezvyčajnými spoločníkmi: mladým dievčaťom, ktoré sa chystá skoncovať so životom, a zomierajúcim boháčom, ktorý baží po večnom živote. Ak sa chce otec Čas zachrániť, musí najprv zachrániť ich dvoch. A zastaviť svet, aby uspel.
Príbeh, vyrozprávaný v Albomovom typicky stručnom štýle, pripomína čitateľom, aby zvážili vlastné chápanie času a zamysleli sa, ako ho trávia a aký je v skutočnosti vzácny.

Detaily o knihe

Názov: Strážca času

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavé čítanie (Monika Mihalačová, 16.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha bola veľmi ale naozaj veľmi príjemná. Nie je tam akcia, nie je tam dráma, nie je tam priveľa lásky, ale je tam veľa úžasných myšlienok zasadených do príjemného deja. Keď si zvyknete na prepletanie troch dejov naraz, všetko dáva zmysel a je ťažké knihu odložiť.

Strážca času (Helena, 15.3.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som náhodu objavila v knižnici. Po Chatrči je to druhá najkrajšia kniha akú som čítala a prečítam 6-8 kníh mesačne. Je to krásna kniha, ktorá určite pribudne do mojej knižnice.

čas má čas (Gabriela, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že som si našla čas prečítať túto prekrásnu knihu o čase,o jeho podobe, pomenovaní a samozrejme aj o jeho plynutí. Prečítať ju vám nezaberie veľa času ale pocity z obsahu vo vás budú rezonovať dlho.

Žijeme alebo len rátame minúty a hodiny? (Katarína Greňová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Vysvetlil mu, že len čo sme raz začali rátať každú hodinu, prišli sme o schopnosť tešiť sa z nej." Koľko času nám ostáva? Aký dlhý bude ten môj život? Budem ho žiť alebo len prežívať zo dňa na deň?Dokážem vďaka peniazom oddialiť koniec svojho života a zvíťaziť nad chorobou? Je bolesť zlomeného srdca dôvodom na ukončenie mladého života? Victor a Sarah. Starý muž a mladé dievča. Vyhasínajúci život a život v rozpuku. Jeden chce odísť, lebo si myslí, že takto prekoná svoj žiaľ. Druhý chce zostať, lebo sa mu zdá, že ešte neprežil dosť. Nepoznajú sa a ich cesty sa doteraz neskrížili. No majú niečo spoločné, spája ich tajomný hodinár. Dokáže zabrániť vynálezca času dvom tragédiám? Odpovede na tieto otázky vám ponúka táto relatívne útla kniha. Krásny príbeh o krehkosti ľudského života a o tom ako vypĺňame čas, ktorý sme dostali. Zaradila sa jednoznačne k mojim najobľúbenejším. Naozaj odporúčam:)

monika (monika, 8.12.2012) Odpovedať

veľmi sa mi páči nápad na takúto knihu. Určite si ju kúpim, keď príde na trh. Som zvedavá, či ma aj po prečítaní zaujme tak, ako teraz :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x