bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Úteky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Príbehy z kabelky
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Úteky

Vysokoškoláčka Tereza chce pôsobiť bohémsky bezstarostne. Touto hrou nechce oklamať len svoje okolie, ale predovšetkým seba. Miluje spolužiaka Šimona, ktorý však svoju pozornosť venuje viacerým dievčatám. Keď to Tereza zistí, je už neskoro. Bolesť zo sklamania by možno časom pominula a Tereza by si z mysle vygumovala minulosť. Vzťah so Šimonom však nezostal bez následkov a Tereza je postavená pred vážne rozhodnutie, pred ktorým sa ujsť nedá. V ťažkých chvíľach je jej oporou Leo – spolubývajúci a zároveň priateľ z detstva. Paradoxne je aj takmer jediným spojením s minulosťou, pred ktorou sa Tereza snaží uniknúť. Leo pozná jej desivé tajomstvo a tým je s ňou pevne zviazaný. Pomáha jej z pocitu povinnosti alebo ju miluje? Podarí sa Tereze vyrovnať so spomienkami, ktoré sa neodbytne derú na povrch? Dokáže prijať vlastný život taký, aký je, a prestane pred ním utekať?

Detaily o knihe

Názov: Úteky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

čakala som niečo lepšie (nettarinka, 22.5.2017) Odpovedať

neoslovila ma
Kniha bola písaná zvláštnym štýlom...nemalo to akosi rovnováhu...nepáčil sa mi autorkin prejav...písala trošku divným štýlom, mne nie veľmi blízkym...Zrazu sa objavia nečakané situácie z minulých alebo súčasných období??? Obyčajný rozpísaný príbeh s množstvom zbytočných úvah....

Zo zivota (Petra, 10.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pribeh Terezy, vysokoskolacky z dediny zijucej v meste a zamilovanej do playboya Simona. Po pre nu dokaze lasky a pre neho jednorazovke su na tehotenskom teste dve ciarky.. Pre Terezu cas rozhodovania, co dalej so zivotom. Svoju situaciu prebera nielen s mamou, ale aj so spolubyvajucim, Leom (takeho Lea, butlavu vrbu, by sme mali fasovat vsetky :) ). A nazov Uteky.. pred minulostou a spomienkami sa nikdy neda tak naozaj ujst, aj ked to mnohi skusame.

Odporúčam prečítať si (Lucia Bobancová, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha stojí za prečítanie, rozhodne ju odporúčam. Určite nebudete ľutovať čas, ktorý pri nej strávite. Pútavý príbeh vysokoškoláčky Terezy, ktorej neopätovaná láska a výsledok tehotenského testu radikálne zmenia život, určite každého zaujme. A prečo názov úteky? To už neprezradím, dozviete sa po prečítaní :)

Anotácia... (EvCe, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
..rozhodne zaujala. Samotný sled príbehu a dej ako taký, už o čosi menej.Občas sa zbytočne naťahoval a niektoré pasáže by v príbehu nechýbali, keby tam neboli. Ale aj napriek tomu si myslím, že táto kniha patrí (nielen) k letu. Príjemne oddýchnutie si od každodenného kolobehu, občasné poťukanie si na čelo, či to hlavná postava myslí naozaj vážne, niekedy smiech, niekedy smiech cez slzy. Všetko tam je. K všetkému, čo tam je, prirátajme aj zopár gramatických chýb a už nám idú body dole. To jediné je tam podstatne dosť rušivé pri kĺzaní po texte :-)

vyborna (Danka Beganova, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborna knizka. Od autorky som este nic necitala,ani netuším ci uz nejaku knihu napisala no tato sa vydarila :-) kupila som si ju "len tak" na sprijemnenie cestovania a zhltla som ju skor ako som dorazila do ciela,to hovorí za vsetko.Sviezi,lahky pribeh,ktory sa moze stat kedykolvek,kdekolvek a komukolvek. Studium na vyske plne velkych planov,vizii o tom ako po skonceni "dobijem svet" zrazu prudko zmenia 2 ciarky na tehotenskom teste. Dievca z dediny same vo velkom meste,nadejny otecko o dietati nechce ani pocut. Oporou ostava len kamarat z detstva,spolubyvajuci a Terezu tajnemilujuci Levik. O to horsie sa Tereza zacne citit ked zisti ze si zacal s jej najlepsou kamaratkou. Zrazu zisti ze nieje laska ako laska,ze viera v Boha ma svoje hranice ked zaveli telo,ze jej mama nieje taka za aku ju povazovala a ze minule hriechy sa neodpustaju.Nenapisem viac lebo by som vela prezradila ;-) knizku urcite odporucam,ak od autorky objavim nieco dalsie,nezavaham ani minutu..

Odporúčam (Veronika, 6.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si zakúpila hlavne kvôli tomu, že ma zaujal popis. Vysokoškoláčka, žena v mojom veku.. Jej príbeh bol pútavý, knihu som zvládla za jeden večer a nedokázala som sa od nej odtrhnúť ani len na minútu. Dychtivo som čítala riadok po riadku a čakala som, ako to celé skončí. Tieto "kabelkovky" sú príbehy, ku ktorým ja veľmi inklinujem a zatiaľ som si ani pri jednej nepovedala, že to boli zbytočne vyhodené peniaze. Odporúčam a prajem príjemné čítanie :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x