bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pokrevní pouta 2 - Zlatá lilie (VAII)

Vydavateľ: Domino (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:50

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pokrevní pouta 2 - Zlatá lilie (VAII)

Povinnost, nebo láska? Co zvítězí? Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku. Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak? Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?

Detaily o knihe

Názov: Pokrevní pouta 2 - Zlatá lilie (VAII)

Originálny názov: The Golden Lily

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vždy zaujímavé (zuzana vdovjaková, 22.10.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nedávno som túto knihu dočítala, milujem knihy od tejto autorky, mám ich pekne zoradené v poličke vedľa seba. Od začiatku wampírskej akademie :D Som nevedela, že niekto ako alchimisti existujú, no milo ma to prekvapilo. Ešte v sérii, kde hl. hrdinkou bola Rose, to bolo menej rozvinuté, ale tešila som s ana túto sériu, hlavne o nich. Bohužiaľ, som fanúšik zápasov a akcií, a tie v tejto knihe boli tršku posunuté dozadu. Ale veľmi zaujímavý dej, aj koniec... Teda, hlavne koniec ma prekvapil. Musím si objednať pokračovanie, chcem vedieť ako to dopadne :) Síce, ktovie, koľko bude knížok, ale aj tak verím v túto spisovateľku, vždy má o čom písať.

Ach, Adrian 8_) (Evelin Kissová, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento diel bol lepší ako predchádzajúci, ale stále nedosahuje úroveň pôvodnej VA série. Autorka napísala spin-off trochu iným štýlom. Veľká akcia je vždy na konci a počas knihy sa riešia tajomstvá a menšie drobnosti. Nečíta sa to takto zle, pretože Sydney nie je bad-ass hrdinka, preto autorka musela ten príbeh viac prispôsobiť k nej. Najprv mi to takto ale nevyhovovalo, pretože Sydney nie je pre mňa úžasnou hrdinkou. Nemá rada upírov ani mágiu, je verná alchymistom a ich učeniu, ale zároveň si uvedomuje, že má rada tých pár upírov, ktorých dokonca považuje aj za priateľov. Bijú sa v nej 2 názory a nevie si vybrať. Preto je tak strašne slepá k evidentnému baleniu Adriana! Ten chlapec vie, ako na to 8D Je strašne zlatý a ja by som mu už dávno podľahla. Má svoju špecifickú osobnosť a netreba ho vôbec porovnávať s Dimitrim. Dimitri je láska môjho života a bola som veľmi rada, že sa v tejto knihe aj vyskytol, no Adriana tiež milujem, pretože jeho humor, srdce a povaha sú nezameniteľné. Jill, Eddie, Soňa a iní sú mi všetci veľmi sympatickí, ocenila by som ale, keby autorka už konečne našla pravú lásku aj Eddiemu. On je taký môj minidimitri 8P Čo nedokážem pochopiť je, že zatiaľ čo vo VA som nedokázala odhaliť sebemenšie tajomstvo a autorka ma vždy prekvapila, tu som hneď všetko odhalila. Neviem či je to len tým, že autorku už poznám a dopredu kalkulujem ako, čo a koho s kým dá dokopy, alebo je to naozaj tak napísané, že jediný, kto to nechápe je Sydney. Dokonca aj to jej randenie bolo také chaotické, že mám pochybnosti, či je vôbec človek. Páčila sa mi nová zápletka, novo-staré postavy aj priebeh deja. Jediné, čo mi naozaj chýbalo je akcia. Uvedomujem si ale, že Sydney proste nie je Rose a preto sa kniha odvíja úplne inak. Viem si knihu užiť aj takto. Číta sa to veľmi dobre a musela som si dokonca prečítať 3. diel v angličtine, lebo som bola zvedavá, ako sa to bude ďalej vyvíjať.

Pre mňa dokonalé .... opäť (Miriama Džupinková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy od tejto autorky, znovu a znovu ma prekvapuje a strhuje ma do deja svojej knihy. Prečítala som od nej aj iné knihy a aj v tejto ma zaujala prepracovaným dejom a romantickou zápletkou. Milujem knihy o upíroch a iných nadprirodzených bytostiach, ale alchymisti? tak to pre mňa bola novinka.... ale veľmi zaujímavá. I vtejto knihe mi bolo autorka dopriala napätie vo vzťahoch a samozrejme použila moju obľúbenú postavu Dimitrija...aaaach. Prosím Vás milí čítatelia ak, bažíte po romantike ale s takou nadprirodzenou tématikou, tak isto siahnite po knihách od tejto autorky. Zaručene ak chytíte prvú ... ostatné budu len otázkou času, kedy si ich prečítate.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x