bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poklady slovenskej kuchyne: Hont, Podpoľanie, Novohrad

Vydavateľ:IKAR
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (4.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.10.2020 02:49

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Sledovať titul
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Hont, Podpoľanie, Novohrad

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Hont, Podpoľanie, Novohrad

Objednávací kód NA201980

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Trbúlanina

všetka zelenina, čo rastie v záhradke (hrach, kel, karfiol, bôb, kaleráb, mrkva, petržlen, zeler)
1 lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
2 lyžice múky
1 lyžica masti
1 lyžička mletej papriky

Všetku zeleninu očistíme, pokrájame a dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Pridáme mleté čierne korenie. Keď je zelenina takmer uvarená, pridáme zemiaky a dovaríme. Z múky, masti, soli a červenej papriky (môže byť aj štipľavá) pripravíme zápražku a zahustíme ňou polievku.

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD